ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-484024

Θα πονέσουν οι ομάδες

THN αποφασιστικότητα της πολιτείας να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, με αφορμή τους βανδαλισμούς στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Θυμίζουμε για την ιστορία ότι μια ομάδα οπαδών του Πανιωνίου αντέδρασε στην απόφαση του Ερασιτέχνη να παραχωρήσει το γήπεδο της Νέας Σμύρνης για τη διεξαγωγή του ματς ΑΕΚ-Νταντί Γιουν. (Europa League) και «έσκαψαν» το βράδυ της Τρίτης το γήπεδο με αποτέλεσμα να μην πληροί (πλέον) τις προδιαγραφές της UEFA για να διεξαχθεί ο αγώνας.
Ο Γιώργος Νικητιάδης επισήμανε για το γεγονός ότι η ατιμωρησία δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή, ενώ παράλληλα αναγνώρισε τις διαχρονικές ευθύνες της πολιτείας. «Εάν η πολιτεία εφαρμόσει τη νομοθεσία, θα πρέπει να σταματήσουν να λειτουργούν τα περισσότερα γήπεδα. Αυτό γίνεται, επειδή η ίδια η Πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια έχει επιτρέψει σε ένα σύστημα να λειτουργεί κατ’ αυτόν τον τρόπο. Δεν μπορούμε να πάρουμε απότομα μέτρα από τη μία στιγμή στην άλλη. Γνωρίζουμε πως η ατιμωρησία είναι πρόβλημα και εμείς δεν πρόκειται να την ανεχθούμε» τόνισε ο κ. Νικητιάδης και συνέχισε: «Είχαμε σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέμα την καταπολέμηση της βίας και υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Θα εφαρμόσουμε τις ρήτρες βίας που θα “πονέσουν” τις ομάδες, όταν θα χάσουν τα χρήματα από τις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Θα υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για όσους δεν είναι νομότυποι. Επίσης, η πολιτεία θα έχει τη δυνατότητα να αξιώσει αποζημιώσεις για φθορές σε στάδια και αθλητικές εγκαταστάσεις. Δεν θα σταθούμε μόνο στην αποπληρωμή ενός σπασμένου καθίσματος ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα εκείνου που θα θέλει να εκτονωθεί, αλλά θα υπάρξουν αξιώσεις και για την ηθική βλάβη που θα προκαλεί στον σύλλογο. Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και με τις διοικήσεις των ΠΑΕ θα καταφέρουμε ισχυρά πλήγματα». Αναφερόμενος στα διαφημιστικά συμβόλαια του ΟΠΑΠ με τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ο υφυπουργός Πολιτισμού είπε: «Τα διαφημιστικά συμβόλαια ο ΟΠΑΠ θα πρέπει να τα δώσει. Δείτε όμως τις ρήτρες βίας που περιέχονται σε αυτά τα συμβόλαια. Ρήτρες που προβλέπονται για τα χρήματα που θα λάβει από την πολιτεία κάθε αθλητικός φορέας και για τα συμβόλαια που θα αφορούν διαφήμιση στη φανέλα, για παράδειγμα. Οι ρήτρες βίας θα είναι αυστηρότατες».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με πολλές αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής θα διεξαχθούν φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ. Τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 8 μ.μ. στο Hotel Portaria θα πραγματοποιηθεί η φετινή κλήρωση των πρωταθλημάτων Α΄-Β’-Γ΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Θ. καθώς και του κυπέλλου ερασιτεχνών της περιόδου 2010-2011.
 
 
Μία κλήρωση στην οποία θα συμμετέχουν συνολικά 46 ομάδες, που θα ανταγωνιστούν φέτος κάτω από διαφορετικές συνθήκες, με το επίπεδο να δυσκολεύει και να δημιουργεί την ανάγκη για την ύπαρξη πιο δυνατών ομάδων.
 
 
Του
ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΦΦΑ
 
 
Το κύπελλο θα ξεκινήσει το σαββατοκύριακο 11 και 12 Σεπτεμβρίου και τα πρωταθλήματα Α’ και Β’ θα βρεθούν στη σέντρα στις 18 και 19 Σεπτέμβρη, ενώ η Γ΄ στις αρχές Οκτώβρη. Τα δεδομένα ωστόσο φέτος θα είναι διαφορετικά καθώς από την επόμενη χρονιά από την Α’ Κατηγορία η πρωταθλήτρια ομάδα κερδίζει άνοδο στην Δ’ Εθνική, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν 15η, 16η, 17η και 18η θέση του βαθμολογικού πίνακα υποβιβάζονται απευθείας στην Β΄ κατηγορία για την περίοδο 2011-2012. (αν υποβιβαστεί μία ομάδα της δύναμης της Ε.Π.Σ.Θ. από την Δ’ Εθνική Ερασιτεχνική Κατηγορία, τότε οι ομάδες που υποβιβάζονται γίνονται πέντε). Στην Α’ κατηγορία δηλαδή ισχύουν τα κριτήρια που ίσχυαν και πέρυσι.
Οι αλλαγές όμως που θα συντελεστούν θα αφορούν κυρίως τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ τοπικής κατηγορίας. Από τη Β’ θα κερδίσουν άνοδο για την Α’ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 1η, 2η και 3η θέση της βαθμολογίας, αφού για να είναι στο πρωτάθλημα 2011-12 οι ομάδες 16 θα υποβιβαστούν από την περίοδο 2010-11 απ’ ευθείας από την Β’ στην Γ’ 5 ομάδες (όσες καταλάβουν τις θέσεις 14-15-16-17 και 18). Στο πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας τέλος θα ανέλθουν στη Β’ η πρωταθλήτρια ομάδα και αυτή που θα καταλάβει την 2η θέση στην τελική κατάταξη της βαθμολογίας.
Τη σεζόν 2011-2012 λοιπόν θα υπάρχουν στην Α’ και Β’ κατηγορία από 16 ομάδες και στην Γ’ 13 ομάδες χωρίς βέβαια να αποκλείονται οι προσθαφαιρέσεις καθώς όποια ομάδα κατεβαίνει στο πρωτάθλημα, ξεκινά από τη Γ’ Τοπική. Το σίγουρο είναι πως αυτού του είδους η «αναδιάρθρωση» που θα συντελεστεί από την επόμενη χρονιά θα κάνει τα εφετινά πρωταθλήματα πιο ανταγωνιστικά και πιο ενδιαφέροντα καθώς οι ομάδες αποκτούν μεγαλύτερα κίνητρα είτε για την άνοδο είτε για την παραμονή. Ο ποδοσφαιρικός χάρτης θα λέγαμε πως αλλάζει προς το καλύτερο καθώς δυναμώνουν οι δύο πρώτες κατηγορίες και η Γ’ ερασιτεχνική που αποτελεί κυρίως το «σχολείο» των νεοσύστατων ομάδων αλλά και των ομάδων που έχουν στις τάξεις τους πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, αποκτά πλέον έναν πιο «παιδευτικό» χαρακτήρα θα μπορούσαμε να πούμε.
Κλείνοντας να αναφέρουμε και κάτι για τα όρια ηλικίας των ποδοσφαιριστών. Τα σωματεία υποχρεούνται σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος, να χρησιμοποιούν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές κάτω των 21 ετών, καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, ενώ σε κάθε αγώνα πρωταθλήματος μπορούν να δηλώσουν στην 18αδα μόνο μέχρι τρείς ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί από 1-1-1974 και πριν εκ των οποίων δικαίωμα συμμετοχής έχουν μέχρι δύο στην 11άδα.
 
 
 
 
 
Διπλό σκοπό
Στο Στάδιο Αλμυρού βρέθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος του Πυράσου Ακης Στάμος μιας και η ομάδα του αγωνίζονταν στο τουρνουά με Νίκη και ΓΣΑ. Η ομάδα του κατέκτησε την πρωτιά ωστόσο η ενίσχυση συνεχίζεται με παίκτη που βρίσκονταν στο γήπεδο.
Ζ.Ε.Ι.
 
Μιλούσε άπταιστα Ελληνικά
Άπταιστα Ελληνικά μιλούσε στο φιλικό της Νίκης με τον Πύρασο ο υπό δοκιμήν Ουρουγουανός Φερνάντεζ ο οποίος δοκιμάστηκε από τη Νίκη. Ο εν λόγω ποδοσφαιριστής έπαιζε στο Α’ τοπικό της Αθήνας ωστόσο όσα έδειξε μέσα στο γήπεδο δεν εντυπωσίασαν τον συμπατριώτη του τεχνικό Χόρχε Μπάριος. Μακάρι η ποδοσφαιρική του αξία να ήταν όπως τα Ελληνικά του.
Ζ.Ε.Ι.
 
Συντριβή
Την συντριβή γνώρισε η Εθνική ομάδα της Σερβίας στις Γυναίκες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η ομάδα της Γιοβάνοβιτς και της Τραίκοβιτς ηττήθηκε με 7-0 από την Εθνική Γαλλίας στην τελευταία αγωνιστική. Την ήττα γνώρισε και η Εθνική Ελλάδος με την Δέσποινα Παπαδοπούλου να αγωνίζεται για 90 λεπτά στην ήττα με 1-2 από την Εθνική Βουλγαρίας. Πλέον οι παίκτριες αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις του Βόλος 2004.
Ζ.Ε.Ι.
 
Δύσκολη η άδεια…
Δύσκολο θα είναι να εξασφαλίσει άδεια το γήπεδο της Νεάπολης που προορίζεται να φιλοξενήσει τους αγώνες της Νίκης Βόλου μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στο «Παντελής Μαγουλάς». Το δημοτικό Στάδιο χρειάζεται πολλά βελτιωτικά έργα για να μπορέσει να πάρει την άδεια που μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει. Αν φυσικά το γήπεδο παραδίδονταν πριν τις πλημμύρες, θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση…
Θ.Δ.Κ
 
Διαγραμμένοι μεν, «κολλημένοι» δε…
Μπορεί αρκετοί διαιτητές να έχουν διαγραφεί από τους πίνακες διαιτητών της ΕΠΣΘ, ωστόσο η «τρέλα» τους για τη σφυρίχτρα δε λέει να τους φύγει, καθώς σφυρίζουν σε φιλικά παιχνίδια και μάλιστα αφιλοκερδώς…
Β.Ζ
 
Ελληνικό μάτι…
Σήμερα το βράδυ στο Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ ανάμεσα σε Ίντερ και Ατλέτικο Μαδρίτης παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Κύρος Βασσάρας. Ελληνική κατά κάποιο τρόπο εκπροσώπηση και ελληνικά μάτια σε ένα ματς γιορτή του ποδοσφαίρου…
Θ.Δ.Κ
 
Η Ερώτηση της ημέρας…
Θα γίνει μεταγραφή σήμερα;
 
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου