ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Στις 3 Ιουλίου το μεγάλο ραντεβού

στις-3-ιουλίου-το-μεγάλο-ραντεβού-422480

Για τις 3 Ιουλίου -όπως αναμενόταν- ορίστηκε η γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου που θα είναι το καθοριστικό ραντεβού του καλοκαιριού για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας, που θα αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά στη Γ΄ Εθνική.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, σε 14 μέρες, και ο τόπος διεξαγωγής θα είναι το Forum, ενώ τις μέρες που μεσολαβούν θα υπάρξουν άλλα καθοριστικά ραντεβού, καθώς μεταξύ των θεμάτων της συνέλευσης είναι η ανάθεση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε διοικούσα επιτροπή και αυτό είναι το θέμα που «καίει»! Αναλυτικά η ανακοίνωση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937: «Καλούνται τα μέλη του στην τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου, τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων Forum (Δεληγιώργη – Πολυμέρη) και ώρα 18.30, και σε περίπτωση μη απαρτίας στις 19.30 της ίδιας ημέρας, με θέματα:

1. Εκλογή προέδρου και γραμματέα αυτής.

2. Διοικητικοί απολογισμοί τμημάτων.

3. Οικονομικοί απολογισμοί τμημάτων.

4. Ανάθεση ποδοσφαιρικού τμήματος σε Διοικούσα Επιτροπή για την περίοδο 2017-18.

5. Προγραμματισμός από τη Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου για την αθλητική περίοδο 2017-18.

Στη γενική συνέλευση έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη.

Την ημέρα της γενικής συνέλευσης μπορούν να τακτοποιούνται ταμειακώς, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή.

Όσοι επιθυμούν να εγγραφούν ως νέα μέλη του συλλόγου μπορούν να το πράττουν έως και την ημέρα της γενικής συνέλευσης».

Μπορεί η γενική συνέλευση του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 να ορίστηκε να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Ιουλίου, ωστόσο, οι άνθρωποι του Ερασιτέχνη πιέζουν να ξεκαθαρίσει το διοικητικό τοπίο νωρίτερα, και είναι σε συνεχείς επαφές.

Μάλιστα υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν πριν τη Γ.Σ., κι ένα από αυτά έχει να κάνει με τη χρήση των εγκαταστάσεων του Πανθεσσαλικού από τον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά.

Ενώ χθες υπήρχε ενημερωτική συνάντηση του Ερασιτέχνη με εκπροσώπους της Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού Βόλου, καθώς και με εκπροσώπους των οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακού Βόλου Νίκος Τσεκούρας θα έχει συνάντηση με τον Παναγιώτη Μποτσιβάλη για να του καταθέσει -όπως έχει δεσμευτεί- την πρότασή του για την ανάληψη της διοίκησης του ποδοσφαιρικού τμήματος, και περιμένει το ίδιο και από τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, αφού το περσινό δίδυμο της Δ.Ε. τα «έσπασε» οριστικά λόγω διαφοράς φιλοσοφίας για το πώς πρέπει να στηθεί η ομάδα της σεζόν 2017-18.

Αν και οι δυο κάνουν λόγο για τον στόχο της ανόδου, διαφωνούν ως προς την επιλογή του υλικού αλλά και του προπονητή, με τον πρώτο να θεωρεί ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί το περσινό μοντέλο με παίκτες-ονόματα, που δεν πρόσφεραν τα αναμενόμενα και οδήγησαν στην αγωνιστική αποτυχία, κοστίζοντας παράλληλα και πολλά χρήματα, ενώ ο δεύτερος πιστεύει πως κυρίως χρειάζονται ποδοσφαιριστές με βαρύ βιογραφικό και εμπειρία, για να μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος του πρωταθλητισμού, αλλά και της ερυθρόλευκης φανέλας.

Ο Π. Μποτσιβάλης έχει εκφραστεί ως προς τη φιλοσοφία που έχει για τη στελέχωση του Ολυμπιακού ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ενώ ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος θα ξεκαθαρίσει αν θα καταθέσει πρόταση στον Ερασιτέχνη για την ανάληψη της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος, μαζί με τους ανθρώπους που τον στηρίζουν, μετά από συσκέψεις και ίσως και μετά από συνέντευξη Τύπου.

Πάντως ο Βολιώτης Ε. Τσιμπανάκος, που γνωρίζει το ποδόσφαιρο και έχει διαφορετική φιλοσοφία όσον αφορά την στελέχωση του ποδοσφαιρικού τμήματος σε σχέση με τον Π. Μποτσιβάλη, έχει ήδη μιλήσει με ορισμένους επιχειρηματίες που προτίθενται να στηρίξουν οικονομικά τον Ολυμπιακό.

Το οξύμωρο της προ γενικής συνέλευσης κατάστασης είναι ότι οι φερόμενοι «διεκδικητές» της Διοικούσας Επιτροπής έχουν έρθει σε προφορικές συμφωνίες και με προπονητές και με παίκτες, αλλά τίποτα δεν μπορεί να είναι επίσημο.

Μάλιστα λέγεται ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε Μιχάλη Ζιώγα και Μποτσιβάλη, που αν ισχύσει ο Λαρισαίος τεχνικός θα καθίσει στον πάγκο των ερυθρολεύκων επιστρέφοντας στον Βόλο μετά από 10 χρόνια, αφού τελευταία φορά είχε κοουτσάρει τον Εθνικό Ολυμπιακό, ενώ υπάρχουν και επαφές με παίκτες και τα αδέρφια Κόκκα, ο Σκανδάλης, ο Παπαϊωάννου, ο Μπουργάνης είναι βέβαιο ότι είναι στο πλάνο του κ. Μποτσιβάλη, για να μείνουν στην ομάδα.

Από πλευράς Τσιμπανάκου λέγονταν ότι υπήρχε συμφωνία με τον Γ. Βαζάκα και επαφές με άλλους δυο διακεκριμένους προπονητές, αλλά και παίκτες από το πάνω ράφι!

Στόχος πάντως του Ερασιτέχνη είναι να έχει τελειώσει το ζήτημα για το πώς και με ποιους θα πορευθεί η ποδοσφαιρική ομάδα πριν τη Γ.Σ., αφού η άποψη που επικρατεί είναι πως αν πάνε δύο διαφορετικές προτάσεις στο κορυφαίο όργανο του συλλόγου, τότε ο κόσμος θα διαιρεθεί και αυτό θα είναι πολύ κακό. Βέβαια, η Γ.Σ. είναι το κυρίαρχο όργανο, και δεν μπορεί ο Ερασιτέχνης να κάνει καμία εισήγηση προς αυτή ούτε να προκρίνει κάποια πρόταση, αντίθετα θα σεβαστεί απόλυτα τη βούληση της πλειοψηφίας των μελών, κάτι που έχει τονίσει στις δηλώσεις και ο κ. Νίκος Τσεκούρας. Ωστόσο, σκοπός είναι να έχει βρεθεί η λύση μέσα από συζητήσεις και προσωπικές επαφές και φυσικά με τη μελέτη των όποιων προτάσεων πιο μπροστά και η Γ.Σ. απλώς να επικυρώσει αυτή τη λύση.

Νέο τουρνουά ακαδημιών

Στο πλαίσιο εορτασμού των 80 χρόνων του, ο Ολυμπιακός Βόλου -σε συνεργασία με τη Boca Sports και τον Δημήτρη Μητρογιάννη- διοργανώνει νέο τουρνουά ακαδημιών από τις 29 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Θα χρησιμοποιηθούν τέσσερα γήπεδα, το κεντρικό και το βοηθητικό γήπεδο του Πανθεσσαλικού, το ΕΑΚ Βόλου και το γήπεδο της Άλλης Μεριάς. Θα δώσουν το παρών και ομάδες εκτός Μαγνησίας, αλλά και δύο βουλγαρικές, ενώ πέραν τον Ολυμπιακού Βόλου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και οι σύλλογοι από τον νομό Μαγνησίας που θα λάβουν μέρος.

Οι ακαδημίες εκτός νομού που θα λάβουν μέρος είναι η Ακαδημία Παθιακάκη, το Κορωπί, ο Δαναός Καλαμάτας, η Ελεούσα Ιωαννίνων, ο Ολυμπιακός Πετρούπολης, η Δάφνη Αθηνών, η Boca F.C., οι Ακρίτες Συκεών, αλλά και οι Locomotiv Mezdra και F.C. Varna.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου