ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ολοι θέλουν τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή

ολοι-θέλουν-τον-ολυμπιακό-πρωταγωνισ-428748

Η άποψη του Παναγιώτη Μποτσιβάλη για πιο χαμηλό μπάτζετ, ντόπιο υλικό και μια καλή πορεία της ομάδας, ήταν ένα από τα βασικά σημεία της ρήξης με τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο, που επιθυμεί ο Ολυμπιακός να είναι πρωταγωνιστής και να επιστρέψει άμεσα στις επαγγελματικές κατηγορίες – αυτό είναι άλλωστε που επιθυμούν όλοι στον Ολυμπιακό.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Το σκεπτικό «ήπιας παρουσίας» φαίνεται να απομονώνεται από όλους που θέλουν τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή. Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος δείχνει να θέλει και να μπορεί αλλά περιμένει, ο Π. Μποτσιβάλης δηλώνει ότι ο πρόεδρος πρέπει να έχει τον τελευταίο λόγο και δεν δέχεται να πληρώνει και οι επιλογές προπονητή και παικτών να γίνονται από άλλον. Ο πρόεδρος του ΑΣ Ολυμπιακός Νίκος Τσεκούρας επισήμανε ότι η σκέψη για μία ομάδα που απλώς θα παίζει στη Γ’ Εθνική μπορεί να υλοποιηθεί και από τον Ερασιτέχνη και δε χρειάζεται να αναζητούνται επενδυτές γι’ αυτό, οι φίλαθλοι θέλουν την ομάδα πρωταγωνίστρια και όλα δείχνουν πως η διαφορά φιλοσοφίας ανάμεσα στον Παναγιώτη Μποτσιβάλη και στον Ευριπίδη Τσιμπανάκο θα κριθεί στη Γενική συνέλευση…

Μετά πάντως την ασυμφωνία των δύο, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου κ. Νίκος Τσεκούρας, μιλώντας χθες στο Ρ/Σ «Βόλος 98.6» κάλεσε τους κ.κ. Μποτσιβάλη και Τσιμπανάκο να κάνουν διαφορετικές προτάσεις στη Γ.Σ. που θα γίνει στις 3 Ιουλίου, τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πρόκειται να χαθεί. Πάντως, αφού επισήμανε ότι η σκέψη για μία ομάδα που απλώς θα παίζει στη Γ’ Εθνική μπορεί να υλοποιηθεί και από τον Ερασιτέχνη και δε χρειάζεται να αναζητούνται επενδυτές γι’ αυτό, ανέφερε πως ο Ολυμπιακός, πρέπει να σχηματίσει μία αξιόπιστη ομάδα και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Ακόμη ο κ. Τσεκουρας τόνισε ότι αυτοί που θέλουν να έρθουν στον Ολυμπιακό έχουν τον χρόνο να το κάνουν, για αυτό να μη βιάζονται οι φίλαθλοι ούτε να στεναχωριούνται, και κατέληξε: «Το ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος θα αποφασίσουν τα μέλη της γενικής συνέλευσης. Αν έχει κ. Τσιμπανάκος αξιόπιστη πρόταση, να έρθει να την καταθέσει. Αν έχει ο κ. Μποτσιβάλης κάτι καλύτερο, να το καταθέσει και να το κρίνουμε. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Είναι και ψυχοφθόρο. Θέλω και οι φίλαθλοι να σταματήσουν αυτήν την εσωστρέφεια και την γκρίνια. Όλα θα πάνε καλά και ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει. Επειδή δεν τα βρίσκουν αυτοί, δε σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα διαλυθεί».

Ότι τις επόμενες μέρες θα δώσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει τον κόσμο για το τι συμβαίνει στον Ολυμπιακό Βόλου, προανήγγειλε μέσω του 98.6 ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, που κατηγόρησε τον κ. Μποτσιβάλη ότι πίνει καφέ με άτομα με τα οποία ο ίδιος έχει ανοικτή κόντρα.

Ο Τσιμπανάκος ανέφερε ότι διαφώνησε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι με τον κ. Μποτσιβάλη και δε θέλει να μιλήσει άσχημα για κανέναν άνθρωπο, ενώ τόνισε ότι δεν ισχύει πως ο κ. Μποτσιβάλης περίμενε μόνος του κάποιες χορηγίες και κάποιους επενδυτές. «Ούτε θα αναιρέσω ότι έβαλε χρήματα ούτε θα τον πω απατεώνα, όπως τον λένε κάποιοι άλλοι. Να ξέρετε ότι έχω μάθει στη ζωή μου να είμαι νικητής. Δεν κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια. Ευχαριστώ τον Ερασιτέχνη, τον κόσμο που στήριξε και τους οργανωμένους, και δεν καπελώνω κανέναν. Εγώ δεν μπήκα στο ποδόσφαιρο να κάνω λεζάντα. Με γνωρίζει ο κόσμος. Στη συνέντευξη Τύπου θα αναφέρω ποιες μεγάλες εταιρείες από την Αθήνα έβαλαν χρήματα στην ομάδα. Εγώ μιλάω με στοιχεία. Ας βγει ο κ. Μποτσιβάλης να με ξεφτιλίσει σε ποια εταιρεία τον έστειλα να πάρει λεφτά και δεν πήρε, όπως είπε. Ούτε βγήκα να τον εκθέσω, ούτε να τον βρίσω, απλώς διαφωνήσαμε. Εγώ είμαι Ολυμπιακός Βόλου. Θέλω την ηρεμία για κάποιες μέρες και να αποφασίσουμε με τους δικούς μου ανθρώπους τι θα κάνουμε. Στη Γ.Σ. θα ειπωθούν κάποια πράγματα, είτε αρνητικά είτε θετικά. Όταν θα πω κάτι, θα γίνει. Αν δεν μπορώ να το υποστηρίξω, θα το πω και θα πάρω το καπελάκι μου και θα φύγω. Να καθίσω εις βάρος της ομάδας και να κοροϊδεύω τον κόσμο, δεν το κάνω. Εγώ δεν μπορώ να δεσμευτώ ότι θα κάνω πρόταση για να πάρω την ομάδα. Να βάλω πρώτα με τους συνεργάτες μου τα πράγματα κάτω και μετά μπορεί να γίνει αυτό. Θα οριοθετήσω τα πράγματα με τους συνεργάτες μου και τους ανθρώπους που θέλουν να μπουν στην ομάδα, και αν ισχύει κάτι τέτοιο θα κάνω άνοιγμα προς τον κόσμο να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να δεσμευτώ προς τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου. Αν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι, θα το υποστηρίξουμε έμπρακτά μαζί με τους συνεργάτες μου. Αν δεν μπορούμε, καλώς να ορίσει κάποιος άνθρωπος και εγώ να βοηθήσω. Δεν μπορώ να πω όμως ψέματα στον κόσμο και να υποσχεθώ κάτι».

Από την άλλη, το ότι κάποιοι θέλουν να διοικούν και να παίρνουν αποφάσεις, ενώ αυτός βάζει τα χρήματα, είπε εμμέσως πλην σαφώς στον Σπορ Φμ ο Παναγιώτης Μποτσιβάλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν εμείς βάλαμε 98 ευρώ και εσείς 2, θα ‘ρθεις να μου πεις τι θα κάνουμε με τα 98;». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν μπορεί να χτιστεί φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου με την περσινή φιλοσοφία με παίκτες ονόματα, αλλά με μαχητές της Γ’ Εθνικής. Ακόμη ανέφερε ότι ένας πρόεδρος πρέπει να είναι ισχυρός και όχι να μαθαίνει ποιος προπονητής θα έρθει… Τέλος, ζήτησε υπομονή λίγων ημερών, γιατί έχει έτοιμους όπως είπε και προπονητή και ποδοσφαιριστές για τον Ολυμπιακό Β.

Υπέρ του «πρωταγωνιστή»

Με ανακοίνωσή τους οι Austrian Boys τονίζουν ότι χωρίς Γ.Σ. πρέπει ν’ αναλάβει τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού τμήματος ο παράγοντας που θέλει τον Ολυμπιακό Βόλου πρωταγωνιστή.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά τις χθεσινές εξελίξεις στα δρώμενα του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, τις οποίες τις παρακολουθούμε στενά, έχουμε να δηλώσουμε, να απαιτήσουμε και να δώσουμε την εντολή εκ μέρους των οργανωμένων, χωρίς γενική συνέλευση, να δοθεί το τιμόνι της διοικούσας επιτροπής στον παράγοντα που έχει αυτοσκοπό και μοναδικό στόχο τον πρωταθλητισμό.

Ο Ολυμπιακός Βόλου από το 1937 ιδρύθηκε για να πρωταγωνιστεί και αγωνίζεται για την κατάκτηση της κορυφής σε οποιαδήποτε κατηγορία. Ιδέες και βλέψεις παραγόντων που επιθυμούν παίχτες από τα τσικό και μέτριες πορείες, μας προκαλούν υποψίες για υποχθόνια παιχνίδια της γνωστής «κουστωδίας» της πόλης.

Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του, δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο και από αύριο να ανατεθεί το τιμόνι της ομάδος στον παράγοντα αυτόν που θέλει τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΒΟΛΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ».

Με ανακοίνωσή του και ο ΣΦΟΒ, αναφερόμενος στις εξελίξεις στον Ολυμπιακό δηλώνει «απογοήτευση και πικρία… Παρόλο που πήραμε διαβεβαιώσεις την προηγούμενη βδομάδα από τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής κ. Μποτσιβάλη και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη κ. Τσεκούρα ότι πάμε όλοι μαζί δυνατά, συναινετικά με δυνατούς χορηγούς και νέους συμπαίκτες στη διοίκηση, δυστυχώς διαψευσθήκαμε. Στις 3/7 έπρεπε να ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας και όχι να γίνεται η Γ.Σ. Δυστυχώς, νίκησε η πόλωση και ο διχασμός» αναφέρει μεταξύ άλλων η διοίκηση του ΣΦΟΒ.

Ενωτικό μήνυμα

Ενωτικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση έδωσαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου στη γενική συνέλευση του συλλόγου τους, την «Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου», η οποία συγκλήθηκε εκτάκτως μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, δηλώνοντας, σεβόμενοι την 80χρονη ιστορία του Ολυμπιακού Βόλου, ότι ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον της αγαπημένης τους ομάδας που την υπηρέτησαν, στηρίζοντάς την με κάθε τρόπο για την εκπλήρωση των στόχων της.

Συγκεκριμένα αποφάσισαν τα παρακάτω:

Στηρίζουμε την ομάδα του Ολυμπιακό Βόλου, τον φίλαθλο κόσμο και τη λαμπρή ιστορία του.

Δεν τίθεται θέμα παραίτησης μελών του Δ.Σ της «Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου», διότι η επίμαχη επιστολή που δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο από φερόμενους Παλαιμάχους του Ολυμπιακού Βόλου, δεν συντάχθηκε από το Δ.Σ ούτε από τη Γ.Σ της «Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου» και τη θεωρούμε λίαν επιεικώς ως «ύποπτη».

Όσο αφορά τη δημιουργία της τρίτης ομάδας στην πόλη του Βόλου, μας αφήνει παγερά αδιάφορους, μια και εμείς γεννηθήκαμε Ολυμπιακοί θα πεθάνουμε Ολυμπιακοί και δεν αλλάζουμε ομάδα.

Ένα είναι σίγουρο, ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου δεν θα διχαστεί και συσπειρωμένος και ενωμένος όσο ποτέ άλλοτε στην 80χρονη πορεία του θα είναι κοντά στην αγαπημένη του ομάδα που λέγεται Ολυμπιακός Βόλου και που ιδρύθηκε το έτος 1937. Εξουσιοδοτούμε το Δ.Σ της «Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου» να αναλάβει πρωτοβουλία άμεσα σύγκλησης κοινής σύσκεψης του Δ.Σ της «Ένωσης Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου» με το Δ.Σ του Ερασιτέχνη, τη Δ.Ε του Ποδοσφαιρικού Τμήματος και το Δ.Σ του Συνδέσμου Φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, για έναν Ολυμπιακό Βόλου, μεγάλο, ενιαίο και σύγχρονο.

Καλούμε λοιπόν τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να συσπειρωθεί υπέρ της ομάδας μας, που ιδρύθηκε το έτος 1937 από τον αείμνηστο Απόστολο Πουργιά, διανύοντας μέχρι σήμερα μία 80χρονη λαμπρή ιστορία. Επίσης, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά σχετικά με όσα ανέφερε ο κ. Αχιλλέας Μπέος «για δωρεά από τον ίδιο στην Ένωση Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Βόλου 300 εισιτηρίων διαρκείας, μέρος των οποίων πουλήθηκαν από μέλη του συλλόγου μας», λέγοντας ότι αυτά ήταν 70 και ονομαστικά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου