ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ

Δίπλα στη νέα προσπάθεια

δίπλα-στη-νέα-προσπάθεια-428770

Μια νέα προσπάθεια έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Νίκης Βόλου και μετά τη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής την περασμένη Δευτέρα, όλοι έχουν σηκώσει μανίκια για δουλειά και οι οργανωμένοι θέλουν να στηρίξουν το νέο σχήμα της Δ.Ε. ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΤΤΑΣ

Με ανακοινώσεις τους τόσο το Blue Club, όσο και ο Όμιλος Φιλάθλων, εκφράζουν τη στήριξή τους στη νεοσυσταθείσα Δ.Ε., με το Blue Club να κάνει λόγο για προσπάθεια που συνάδει με τα ήθη της Νίκης Βόλου, ενώ από την άλλη ο όμιλος δηλώνει παρών στο νέο εγχείρημα. Αναλυτικά οι ανακοινώσεις:

Blue Club Θ3 Π. Ντοκούζης: «Κατ’ αρχάς θα θέλαμε να καλωσορίσουμε τα αδέρφια της νέας διοικούσας επιτροπής της ομάδας μας, να τους ευχηθούμε δύναμη, υγεία, υπομονή και επιμονή. Σε μία περίοδο της ιστορίας της, όπου η δημόσια εικόνα και το κύρος έχουν πληγεί και διασυρθεί, ο δρόμος για την αναγέννηση της ομάδας είναι ανηφορικός και δύσβατος. Σε αυτό το βάρος, που προς τιμή σας, οικειοθελώς επωμιστήκατε, σαφώς και δε θα είστε μόνοι. Οι Νικιώτες είμαστε αφοσιωμένοι όσο και υπερευαίσθητοι, όταν πρόκειται για την περηφάνια της ομάδας. Εμείς, ως σύνδεσμος φιλάθλων είναι σαφές ότι θα είμαστε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια, η οποία συνάδει με τα ήθη, ιστορία και τις αξίες που διέπουν τη Νίκη Βόλου. Όπως πράττουμε εδώ και 32 χρόνια».

Ομιλος Φιλάθλων: «Η Λέσχη Ομίλου Φιλάθλων Νίκης Βόλου, καλωσορίζει στην οικογένεια της ΝΙΚΗΣ τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους συνεργάτες του και τους εύχεται καλή επιτυχία, κουράγιο, δύναμη, και είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθούν στο όραμα και την ιδέα που λέγεται Νίκη Βόλου. Η Λέσχη Ο.Φ. Νίκης Βόλου στα 43 χρόνια λειτουργίας της δηλώνει παρών σε αυτή την προσπάθεια, όπως έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

«Ατομα με ποιότητα και συνέπεια»

Για το νέο εγχείρημα μίλησε και ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου κ. Νίκο Κωνσταντίνου, με τον 69χρονο πρώην διπλωμάτη να φιλοξενείται στο ραδιόφωνο του Βόλος 986, αναφέροντας πως άτομα με ποιότητα και συνέπεια θα οδηγήσουν την ομάδα στις επιτυχίες, για να τονίσει αρχικά:

«Στόχος είναι η Νίκη να αγωνιστεί εκεί που της αξίζει, κάτι που από κάποιους παρερμηνεύτηκε κακόβουλα. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, πρώτος στόχος, λόγω της κατηγορίας που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή η Νίκη, είναι να ανέβει στην επόμενη κατηγορία. Θέλουμε να αναστρέψουμε την κατηφορική πορεία που πήρε η ομάδα από τη στιγμή που αποχώρησε από τη SuperLeague.

Με πρωτοβουλία του κ. Φάτση και πρωτεργάτες κάποια άτομα της διοικούσας επιτροπής, δημιουργήθηκε ο πυρήνας με σκοπό την αναγέννηση της Νίκης και την επάνοδό της σε υψηλότερες κατηγορίες. Χρονοδιάγραμμα δεν μπορώ να ορίσω γιατί θα έβγαινα ψεύτης. Με σκληρή δουλειά είμαι βέβαιος πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Είμαι της άποψης πως για να πετύχεις χρειάζονται τρία πράγματα: δουλειά, δουλειά και δουλειά».

Για την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο: «Έχω παίξει σε ερασιτεχνικό επίπεδο, έπαιξα στο πανεπιστήμιο και στο κολλέγιο στην Αμερική. Παρακολουθούσα και παρακολουθώ ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι πως διοικητικά με το ποδόσφαιρο ασχολούμαι για πρώτη φορά. Το κοινό στοιχείο όλων στη Δ.Ε. είναι ότι αγαπούμε τη Νίκη ως σύλλογο και μπήκαμε σ’ αυτή τη διαδικασία ελπίζοντας να προσφέρουμε. Τέτοια ομοιογένεια και συσπείρωση σε Γ.Σ. της Νίκης, όσες έχω παρακολουθήσει και όσα μου έχουν μεταφέρει δεν υπήρξε ξανά. Όλοι θέλουν να πάει η Νίκη όσο το δυνατό ψηλότερα».

Για την απειρία της νέας Δ.Ε.:«Στόχος μας είναι να μην απογοητευτεί ο κόσμος της Νίκης αλλά και εμείς. Όλοι μας έχουμε την παιδεία και την γνώση. Δεν είμαστε άτομα που ήμασταν σε μία απομόνωση και ήρθαμε για να πούμε παραμύθια και να γίνουμε πρόεδροι και διοικητικό συμβούλιο μίας ομάδας γιατί θέλουμε να πετύχουμε κάτι άλλο. Θέλουμε να προσφέρουμε όλοι για το καλό της Νίκης. Γι’ αυτό κι εγώ συμμετείχα σ’ αυτή την προσπάθεια. Αυτή η Δ.Ε. έχει ήδη εργαστεί ατελείωτες ώρες. Στη Δ.Ε. συμμετέχουν άνθρωποι με ποιότητα όπως ο κ. Παπαπέτρου, γνωστός νομικός, ο κ. Αγγελάρας ανέφερε ότι τυπικά δεν θα είναι, ουσιαστικά θα είναι δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια να ξανακάνουμε τη Νίκη μεγάλη ξανά».

Για το αν υπάρχει πρόθεση να συγκεντρωθεί ένα ποσό πριν τις μεταγραφές:«Υπάρχει. Αυτό που είπαμε δεν το είπαμε ελαφρά την καρδία. Είναι κάτι το οποίο θέλουμε να γίνει ώστε να κάνουμε μία αρχή με ορισμένες μεταγραφές, να συσπειρώσουμε ακόμη περισσότερο τον κόσμο, να υπάρξουν τα πρώτα δείγματα γραφής ότι το παλεύουμε. Μπορεί κάποιος να φαντάζεται ότι ξαφνικά θα εισρεύσουν εκατομμύρια. Όχι. Όλα είναι σχετικά. Προσπαθούμε με σύνεση να είμαστε συνεπείς σ’ αυτά που είπαμε. Δεν τα είπαμε για να εκλεγούμε. Το κάνουμε από αγάπη. Ξέρουμε πολύ καλά τι ζητάμε και πώς θα το πετύχουμε. Δεν λέμε μεγάλα λόγια, θέλουμε να κάνουμε μεγάλα έργα».

Για το Π. Μαγουλάς και το Πανθεσσαλικό:«Γι’ αυτό που έχει γίνει ήδη η κίνηση και θα δώσει νέα ώθηση, είναι το Πανθεσσαλικό. Θα προσελκύσει περισσότερο κόσμο. Το Π. Μαγουλάς είναι ένα ιστορικό γήπεδο της Νίκης και είναι λίγο δύσκολο να φανταστεί κάποιος την ομάδα μακριά απ’ αυτό. Το γήπεδο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ακαδημίες και να είναι πιο επικερδές. Είναι βέβαιο πως δεν θα εγκαταλειφθεί. Οι νέες συνθήκες απαιτούν καλύτερους χώρους και αυτούς τους προσφέρει το Πανθεσσαλικό».

Για το πώς δέχθηκε την αντίδραση του κόσμου στη Γ.Σ.: «Είδα μία ευφορία στον κόσμο. Δεν νομίζω να ήμουν ο μόνος που είδα χαμογελαστά πρόσωπα. Πιστεύω πως συνέβαλλε η ποιοτική διαφορά των ανθρώπων που είναι μέλη της Δ.Ε. και των αγνών προθέσεών τους να προσφέρουν στην ομάδα. Δεν θα πούμε πολλά λόγια. Οι πράξεις θα δείξουν τη συνέπειά μας. Θα δουλέψουμε να κάνουμε τη Νίκη μεγάλη ξανά. Έγινε μία καλή αρχή, καλύτερη δεν θα μπορούσε να γίνει και στην πορεία θα υπάρξουν δείγματα γραφής. Εμείς θέλουμε η οικογένεια της Νίκης να είναι αρωγός σ’ αυτή την προσπάθεια και να βοηθήσει σ’ αυτό το έργο. Ακόμη και η δυσπιστία είναι υγιές να υπάρχει. Όμως η καλή ατμόσφαιρα θα συνεχιστεί, γιατί τα λόγια στην πορεία θα υλοποιούνται. Θέλουμε όλους τους Νικιώτες κοντά μας. Έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Να πάμε την ομάδα εκεί που της αξίζει να βρίσκεται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου