ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-484417

Ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του κόσμου

Ο Γιουσέιν Μπολτ είναι ο πιο γρήγορος άνθρωπος στον κόσμο, αφού κατέχει τα παγκόσμια ρεκόρ στα 100 και τα 200 μέτρα. Από χθες, όμως, ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ είναι και ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής του στίβου, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών, με την οποία συνεργάζεται, γνωστοποίησε την επέκταση του συμβολαίου των δύο πλευρών έως το 2013.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, η Puma δεν αποκαλύπτει το οικονομικό μέρος της συμφωνίας, ωστόσο αναφέρει ότι είναι «μακράν το μεγαλύτερο ποσό στην ιστορία που δόθηκε σε αθλητή του στίβου», ενώ υπογραμμίζει πως, βάσει του νέου συμβολαίου, ο Μπολτ γίνεται ένα από τα πιο ακριβοπληρωμένα πρόσωπα στον κόσμο του αθλητισμού.
 
Μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο συμβόλαιο για αθλητή του στίβου εκτιμάται ότι ήταν η πενταετής συμφωνία ύψους 5.9 εκατομμυρίων ευρώ ανάμεσα στη Ρωσίδα Γελένα Ισινμπάγεβα και την κινεζική εταιρεία «Li Ning».
 
Ο 24χρονος Μπολτ, ο οποίος συνεργάζεται με την Puma από το 2003, θα παίξει κεντρικό ρόλο στις διαφημιστικές εκστρατείες της εταιρείας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.
 
 
 
 
 
 
 
Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται λένε, όπως και το ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Στο ποδόσφαιρο αν δεν παίξεις μπάλα, όμως, δεν έχει σημασία αν είναι το πρώτο ή το δεύτερο παιχνίδι… Στον Ολυμπιακό Βόλου όμως, αν ρίξει κανείς μια γρήγορη ματιά στο παρελθόν, θα καταλάβει ότι πράγματι από την πρεμιέρα φαίνονταν πολλά…
 
Αυτό πάντως δεν φάνηκε πέρυσι στην πρεμιέρα με την Κέρκυρα καθώς ο Ολυμπιακός παρά το «στραβό» αποτέλεσμα και την εντός έδρας ήττα με 3-1 τελικά αναδείχθηκε πρωταθλητής και μετά από 22 χρόνια επιστρέφει στα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ.
 
Του
Βασίλη Ζηνέλη
 
Τις περισσότερες φορές που ο Ολυμπιακός ανέβηκε κατηγορία την προηγούμενη χρονιά είχε νίκη στην πρεμιέρα, ενώ αρκετές χρονιές που ξεκίνησε με ήττα, γνώριζε υποβιβασμό. Χαρακτηριστικό είναι ακόμη ότι ομάδες που κέρδισαν στο Βόλο στην πρεμιέρα, κέρδισαν και άνοδο (το ’92 η Νάουσα, το ’93 ο Ιωνικός, πέρσι μαζί του η Κέρκυρα). Συνολικά πάντως από τότε που καθιερώθηκε η επίσημη Β’ Εθνική, ο Ολυμπιακός στις πρεμιέρες έχει πετύχει 21 νίκες (οι 15 στο Βόλο), 8 ισοπαλίες (οι 2 στο Βόλο) και έχει γνωρίσει και 17 ήττες (5 στο Βόλο). Στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, ο Ολυμπιακός έχει κάνει πρεμιέρες 9 φορές και 4 ήταν στο Βόλο, όπου είχε 3 νίκες και μία ισοπαλία. Για την Α’ εθνική στο Βόλο έκανε 3 φορές πρεμιέρα με δυο σημαντικές νίκες στην πιο πρόσφατη παρουσία του (το ‘88 2 – 1 τον ΠΑΟ και το ‘89 4 – 3 τον Ηρακλή), ενώ στις 15 πρεμιέρες Β’ Εθνικής στο Βόλο είχε κερδίσει τις 11. Για πρώτη φορά στην Α’ εθνική (‘66-‘67), στην πρεμιέρα (6/10/67) ο Ολυμπιακός έχασε 3 – 0 στον Κορυδαλλό από την Προοδευτική. Στη Β’ και πάλι ο Ολυμπιακός την περίοδο ‘68 – ‘69 κάνει πρεμιέρα στο Βόλο, κερδίζοντας 4 – 0 την Αλεξανδρούπολη και στο τέλος άνοδο.
Α’ εθνική ‘69-‘70 πρώτο ματς στις Σέρρες (21/9) και ο Ολυμπιακός παίρνει 1 – 1 από τον Πανσεραϊκό … αλλά δεν έφθανε, αφού και πάλι έπεσε. Μετά τον υποβιβασμό, ακολουθούν 4 χρονιές Α’ Εθνικής με μια νίκη εκτός στην πρώτη πρεμιέρα (‘71 – ‘72) Φωστήρας – Ολυμπιακός 1 – 2 με γκολ Παπαγιάννη, Λιάκου) και 3 ήττες στις άλλες πρεμιέρες: ’72-73:ΠΑΟ-Ολυμπιακός 6-3 , ‘73-‘74 :Ολυμπιακός- ΟΣΦΠ 0-2 και ‘74-‘75 :Αιγάλεω – Ολυμπιακός 3 – 0.
 
Τα τελευταία 10 χρόνια οι πρεμιέρες του Ολυμπιακού ήταν: (2000 – 2001): (Β) (19/9) Αιγάλεω – Ολυμπιακός 3 – 0, (2001 – 2002): (Β) Καλαμάτα – Ολυμπιακός 0 – 2, (2002 – 2003): (Β) Ολυμπιακός – Καβάλα 2 – 1, (2003 – 2004): (Δ) Χρυσαυγή –Ολυμπιακός 0 – 0, (2004 – 2005): (Β) (19/9): Καστοριά – Ολυμπιακός 1 – 1, (2005 – 2006): (Β) (25/9) Χαϊδάρι – Ολυμπιακός 3 – 1, (2006-2007): (Γ’) Ολυμπιακός- Δόξα Γρατινής 1-0, (2007-2008): (Β’) Θρασύβουλος – Ολυμπιακός 1-0, (2008-2009):(Β’) Πιερικός -Ολυμπιακός 0-0, (2009-2010): (Β΄) Ολυμπιακός-Κέρκυρα 1-3.
 
Το Σάββατο δεν είναι μακριά… και πάντα γράφεται μια νέα ιστορία.
 
 
 
 
 
 
 
Αρχίζει να κουράζει το γηπεδικό…
 
Φαίνεται πως δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα το θέμα με το που θα προπονείται η ομάδα της Νίκης Βόλου. Χθες ο Χόρχε Μπάριος και οι παίκτες του βρέθηκαν στο Διμήνι, σήμερα ποιος ξέρει που…Μάλιστα εκκρεμεί και το θέμα του γηπέδου που θα φιλοξενήσει τον αγώνα κυπέλλου με τον ΠΑΟ Ρουφ καθώς και το Στάδιο του Αλμυρού δε φαίνεται να είναι σίγουρο…
Θ.Δ.Κ
 
Εκτός ο Φρατζιπάνε…
 
Ο Αργεντίνος μέσος του Ολυμπιακού Βόλου δε μπορεί να υπολογίζεται από τον Σάκη Τσιώλη για την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στον Πανιώνιο. Ωστόσο η διακοπή του πρωταθλήματος που ακολουθεί θα βοηθήσει τον Αργεντίνο να ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του και να είναι ετοιμοπόλεμος στα επόμενα παιχνίδια των ερυθρολεύκων.
 
Β.Ζ
 
Τα καλύτερα…
Με τα καλύτερα λόγια μιλούσε χθες ο Στάθης Πανακούλιας για τον πρώην συμπαίκτη του Αντώνη Βλάχο, ο οποίος δοκιμάζεται από τη Νίκη Βόλου. Οι δύο τους είχαν συνυπάρξει στην Αναγέννηση Αρτας, όπου ο Βλάχος έκανε δύο εξαιρετικές σεζόν. Πλέον ο Στάθης Πανακούλιας συνεχίζει την καριέρα του στον Ασπρόπυργο. Ζ.Ε.Ι.
 
 
Ούτε οι μισοί δε θα χωρέσουν…
 
Ως γνωστόν η Νίκη Βόλου κληρώθηκε να παίξει στην πρεμιέρα της Γ’ Εθνικής στη Σκύδρα με τον τοπικό Αετό. Αν δει κανείς το γήπεδο του Αετού θα καταλάβει πως οι εκατοντάδες οπαδοί της Νίκης που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην πόλη της Μακεδονίας για να στηρίξουν την ομάδα τους, δύσκολα θα χωρέσουν όλοι στις κερκίδες…
Θ.Δ.Κ
 
Δεν (Αν)όρθωσε το ανάστημά της…
 
Αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ομάδα της Ανόρθωσης μετά και την νέα ήττα που γνώρισε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αυτή τη φορά εντός έδρας με 2-1. Στο πρώτο παιχνίδι η Κυπριακή ομάδα είχε ηττηθεί στη Μόσχα με το βαρύ 4-0 και ουσιαστικά είχε ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ. Απλά χθες έγινε και τυπικά…
Θ.Δ.Κ
 
Φιλικό στην Αγία Παρασκευή…
 
Αγία Παρασκευή και Ηρακλής Β. κοντράρονται σήμερα στις 6 μ.μ στο γήπεδο της πρώτης σε φιλική αναμέτρηση. Κώστας Μπράτσος και Στέφανος Ξηροφώτος θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις ομάδες τους και την κατάσταση των παικτών τους.
Ζ.Ε.Ι
 
 
Η Ερώτηση της ημέρας
 
Το μπαμ… θα είναι τελικά μπακ;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου