ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αύριο θέλουν να σφραγίσουν προκρίσεις

αύριο-θέλουν-να-σφραγίσουν-προκρίσει-489320

Το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα προσπαθήσουν να «σφραγίσουν» αύριο Πέμπτη οι τρεις ελληνικές ομάδες που μετέχουν στα πλέι οφ της διοργάνωσης, έχοντας το πλεονέκτημα του 1-0 από τις πρώτες αναμετρήσεις.

Ο Άρης αναμετράται στη Βιέννη με την Αούστρια (20:00 ώρα Ελλάδας) και πρωταρχικός στόχος των παικτών του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα είναι να κρατήσουν το «μηδέν» για να πάρουν την πρόκριση, καθώς οι Αυστριακοί είναι υποχρεωμένοι να σκοράρουν.

Από την πλευρά της, η ΑΕΚ υποδέχεται τη Νταντί Γιουνάιτεντ (21:00) με το πλεονέκτημα της εκτός έδρας νίκης και καλείται να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο με αυτό του πρώτου αγώνα, προκειμένου να πανηγυρίσει και δεύτερη επιτυχία απέναντι στους κυπελλούχους Σκοτίας, οι οποίοι είχαν περιοριστεί σε ρόλο… κομπάρσου στο «σπίτι» τους.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τη Φενερμπαχτσέ (21:45) στην Κωνσταντινούπολη και θέλει να υπερασπιστεί το 1-0 της πρώτης αναμέτρησης.

Στην Κωνσταντινούπολη ο ΠΑΟΚ

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης η αποστολή του ΠΑΟΚ για τον επαναληπτικό των πλέι οφ του Europa League με τη Φενερμπαχτσέ.

Το τσάρτερ της… πρόκρισης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Σαμπιχά», που βρίσκεται στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Προβλήματα δεν υπήρξαν, όμως είχε προαποφασισθεί τα μέλη της αποστολής να μην περιμένουν τις αποσκευές τους, αλλά να πάνε κατευθείαν στο πούλμαν, που θα τους μετέφερε στο ξενοδοχείο όπου θα καταλύσουν.

Αισιόδοξος για την έκβαση του αγώνα του ΠΑΟΚ με τη Φενερμπαχτσέ στο «Σουκρού Σαράτσογλου» εμφανίστηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης, κατά την αναχώρηση της «ασπρόμαυρης» αποστολής για την Τουρκία.

«Νομίζω ότι στον πρώτο αγώνα στόχο πετύχαμε τον βασικό μας στόχο. Βάλαμε γκολ και κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Το αποτέλεσμα αυτό δεν μας δίνει το δικαίωμα να είμαστε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, αλλά μας δίνει βοηθάει σημαντικά ώστε να διαχειριστούμε με καλύτερο τρόπο τον δεύτερο αγώνα. Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο ματς και πως η "Φενέρ" είναι καλή ομάδα, ενώ θα έχει και επιστροφές», δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

«Φυσικά και είμαι αισιόδοξος. Η αισιοδοξία αυτή πηγάζει και από τους παίκτες μου. Ξέρουμε πως μία πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη θα μετρήσει πολύ τόσο στο πρεστίζ της ομάδας, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Θέλουμε την πρόκριση εκεί που γεννήθηκε ο ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια, ο 41χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στις απουσίες του Ίβιτς και του Βιτόλο: «Σας το έχω ξαναπεί ότι όποιος παίκτης λείπει, είτε από τον ΠΑΟΚ, είτε από αντίπαλη ομάδα, είναι πάντα απώλεια. Το καλύτερο για έναν προπονητή είναι η επιλογή των έντεκα να γίνεται μέσα από μεγάλη γκάμα ποδοσφαιριστών. Όποιος παίκτης, όμως, κληθεί να αντικαταστήσει τους απόντες θα πρέπει να αποδείξει πως αξίζει να φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ».

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει μαζί του όλους τους διαθέσιμους παίκτες, αφήνοντας εκτός τους τιμωρημένους Βιτόλο, Ίβιτς και τους τραυματίες Χαλκιά, Ζουέλα, Κριστιάνο. Ο 41χρονος προπονητής υπολογίζει τους Κρέσιτς, Γλύκο, Αθανασιάδη, Koυτσιανικούλη, Μαλεζά, Μπαλάφα, Παπάζογλου, Σαλπιγγίδη, Φωτάκη, Μπουσαΐντ, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Φιλόμενο, Γκαρσία, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σορλέν, Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια.

Η αποστολή του ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να επισκεφτεί τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το μεσημέρι της Πέμπτης.

Νέα Σμύρνη για ΑΕΚ

Στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης παρά τις αντιδράσεις φίλων του Πανιωνίου θα υποδεχθεί, η ΑΕΚ τη Νταντί Γιουνάιτεντ, στη ρεβάνς του υπέρ της 1-0 στη Σκωτία, για το Europa League!

Οι άνθρωποι της «Ένωσης» πήραν το «ok» για την οριστικοποίηση της έδρας όπου θα γίνει η αναμέτρηση, και μαζί και την έγκριση και της UEFA.

Ετοιμος για την Αυστρία

Χωρίς προβλήματα θα αναχωρήσει το πρωί η αποστολή του Άρη ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Αούστρια στη Βιέννη (26/08). Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα πάρει μαζί του 21 ποδοσφαιριστές και υπολογίζει κανονικά τους Τόνι Κάλβο και Ρονάλντο Γκιάρο για να πάρει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Ισπανός εξτρέμ θα είναι η μία σίγουρη αλλαγή σε σχέση με το σχήμα του πρώτου αγώνα, ενώ ο Νίκος Λαζαρίδης είναι πολύ πιθανό να αντικαταστήσει τον Οριόλ Λοθάνο στο κέντρο της άμυνας, δίπλα στον Ρονάλντο. Οι υπόλοιπες οκτώ θέσεις δεν αναμένεται να αλλάξουν: Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Ναφτί, Τόχα, Χαβίτο, Κόκε και Τσέζαρεκ.

Η αποστολή του Άρη αποτελείται από τους: Σάκη Πρίττα, Θέμη Κουλουχέρη, Σέρχιο Κόκε, Τόνι Κάλβο, Μιχάλη Σηφάκη, Φρανθίσκο Χαβίτο, Ρονάλντο Γκιάρο, Ντάρσι Ντόλτσε Νέτο, Μεντί Ναφτί, Νίκο Λαζαρίδη, Ντειβίντας Τσεζνάουσκις, Κώστα Μενδρινό, Οριόλ Λοθάνο, Μάρκο Βελλίδη, Ντάνιελ Τσέζαρεκ, Χουάν Μανουέλ Μπαρέρο, Κώστα Καζναφέρη, Κάρλος Ρουίζ, Γρηγόρη Παπαζαχαρία, Μίσελ Γκαρμπίνι Περέιρα και Κάρλος Τόχα Βέγκα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου