ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φιλικό για φαβορί μεταξύ Αλμυρού και Εθνικού

φιλικό-για-φαβορί-μεταξύ-αλμυρού-και-ε-487015

Αλμυρός και Εθνικός, δυο από τα θεωρητικά φαβορί και δυο ομάδες που θέλουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο φέτος στην Α’ τοπική κατηγορία και στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για την ερχόμενη σεζόν, δίνουν δυνατά φιλικά. Ένα από αυτά θα είναι και το σημερινό μεταξύ τους παιχνίδι που θα διεξαχθεί στις 6 μ.μ. στο Στάδιο του Αλμυρού.
Οι προπονητές των δύο ομάδων, Βαγγέλης Σταμουλάκης για τον Αλμυρό και Κώστας Κούτσικας για τον Εθνικό, θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές τους καθώς πρόκειται για φιλικό το οποίο εξ αιτίας της δυναμικότητας των δύο ομάδων ενδείκνυται για ασφαλή συμπεράσματα παρά το φιλικό του χαρακτήρα.
Πάντως τα μέχρι τώρα δείγματα των ομάδων από τα φιλικά που έχουν δώσει είναι άκρως αντίθετα, με τον Αλμυρό να μετρά μόνο νίκες τη στιγμή που ο Εθνικός έχει μόνο ήττες. Βέβαια η ομάδα του Κώστα Κούτσικα έχει κοντραριστεί με πολύ πιο δυνατούς αντιπάλους από ό,τι ο Αλμυρός, καθώς έχει αντιμετωπίσει ομάδες Γ’ Εθνικής όπως ο Απόλλων Αθηνών και ο Φωκικός, ενάντια στις οποίες παρά τις ήττες παρουσίασε καλή εικόνα.
Ο Αλμυρός από την άλλη έχει επικρατήσει του Αίαντα Σούρπης με 4-0 και του Μαγνησιακού με 3-0, δείχνοντας πως φέτος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α’ κατηγορία, καθώς πέρα από τις νίκες η ομάδα του Βαγγέλη Σταμουλάκη έχει παρουσιάσει και καλή εικόνα στα συγκεκριμένα φιλικά.
Αυτή η καλή εικόνα βέβαια οφείλεται στις πολλές και καλές μεταγραφές που έχει πραγματοποιήσει φέτος η διοίκηση του Βαγγέλη Μαρμαγκιόλη. Η αρχή έγινε με τους παίκτες του Αγροτικού Παναγιώτη Κοντοβά και Βαγγέλη Ελευθερίου, αλλά και του Βαγγέλη Νικηφοράκη και Στέλιου Τσιάτσιου από τον Αίαντα Σούρπης. Επίσης αποκτήθηκαν ο Θανάσης Αντωνιάδης και ο έμπειρος Γιάννης Χατζέλας που επιστρέφει μετά την περίοδο 2006-07 όπως και ο 35χρονος Λεωνίδας Κωτούλας, που τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στη Δήμητρα. Η σημαντικότερη ίσως μεταγραφή όμως είναι αυτή του Αποστόλη Πλασταρά από τον Πρωτεσίλαο, όπου ήταν ο μόνιμος σκόρερ της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Σημαντικές ήταν και οι μεταγραφές του Άκη Χάνου από τον Δωτιέα Αγιάς και του Αιμίλιου Μπιρτσάι από τη Σούρπη, αλλά και του τερματοφύλακα Γιάννη Αγριόδημου. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν και στα θέματα του Λόρι που έμεινε ελεύθερος από τους Νέους του Ολυμπιακού, όπως και των δύο Βούλγαρων Αλεξίεφ και Γκεοργκίεφ, που πέρυσι αγωνίστηκαν για λογαριασμό του Μαγνησιακού.
Στον Εθνικό από την άλλη, φέτος θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση και να ανεβάσουν την ομάδα στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Η διοίκηση του Τάκη Σταυρίδη θέλει να βάλει το κερασάκι στην τούρτα των φετινών μεταγραφών με την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού Γιάννη Τσιγιάννη που έχει 243 συμμετοχές σε Α΄ και Β’ και Εθνική. Βέβαια ήδη ο Εθνικός έχει πραγματοποιήσει αρκετές σπουδαίες μεταγραφές, αποκτώντας τους Παναγιώτη Κόκκα, Στέλιο Παρίση, Άρη Τσουρέλη, Θανάση Κουτσουνίδη, Τάκη Μπαντέκα, Γιώργο Λάππα, Αποστόλη Τσίρο, Κώστα Αναστασίου, Αποστόλη Γερονικολάου, Τάσο Μαμούχα, Αλεξάντερ Ζατσάι, Σεραφείμ Τσουρέλη, Μιχάλη Νικόπουλο και Αλέξανδρο Αναστασίου. Μεταγραφές που σίγουρα καθιστούν την ομάδα του Κώστα Κούτσικα ένα από τα φαβορί για την άνοδο στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα και συνάμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Όπως προαναφέραμε ο Κ. Κούτσικας έχει βγάλει κάποια συμπεράσματα, παίζοντας φιλικά με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών όπως ο Απόλλων Αθηνών και ο Φωκικός, ενώ ο Εθνικός που φέτος θα έχει έδρα το ΕΑΚ Βόλου για τη συνέχεια έχει κλείσει κι άλλους φιλικούς αγώνες, στις 28/8 με τον Απόλλωνα Καναλίων και την 1η Σεπτεμβρίου με το Μαγνησιακό.
Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η σημερινή κόντρα των δύο ομάδων αν και φιλική θα είναι μία πρόβα ενόψει των ντέρμπι που θα ακολουθήσουν φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου