ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φινάλε στα playoffs της Super League

φινάλε-στα-playoffs-της-super-league-446808

Το ντέρμπι στην Τούμπα μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 6ης ημέρας και τελευταίας των playoffs της Super League. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς, μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο (1-0) θέλει μόνο τη νίκη, για να εξασφαλίσει την πρωτιά. Από την άλλη οι «πράσινοι» που θα παίξουν χωρίς τους Μπεργκ, Λέτο, Ζέκα και Μολέδο, θέλουν με τη σειρά τους το θετικό αποτέλεσμα ώστε να τερματίσουν πάνω από τον Πανιώνιο. Στο άλλο παιχνίδι της αγωνιστικής ο Πανιώνιος υποδέχεται στη Νέα Σμύρνη την ΑΕΚ, που περιμένει στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει εκείνη το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 6ης ημέρας των playoffs της Super League έχει ως εξής:

Σήμερα
20:30 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος-ΑΕΚ
20:30 (Τούμπα) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5 αγ.)
ΠΑΟΚ 11
ΑΕΚ 9
Παναθηναϊκός 8
Πανιώνιος 4

Απόρριψη για Μπεργκ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε χθες ως αναρμόδιο την προσφυγή του Παναθηναϊκού κατά της τιμωρίας του Μάρκους Μπεργκ με τέσσερις αγωνιστικές και πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο Σουηδός επιθετικός δεν θα είναι στην αποστολή των «πράσινων» για τον σημερινό αγώνα των playoffs με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα.

Ο Δικέφαλος του Βορρά θέλει μόνο τη νίκη απέναντι στους πράσινους προκειμένου να τερματίσει στην πρώτη θέση, ενώ την ίδια ώρα (20:30) η ΑΕΚ φιλοξενείται στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, θέλοντας δική της νίκη αλλά και στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ.

Οσον αφορά την υπόθεση Μπεργκ, το δικαστήριο έκανε δεκτό το επιχείρημα του «Δικεφάλου» ότι είναι αναρμόδιο για ποινές μέχρι τέσσερις αγωνιστικές, όμως απέρριψε την πρόσθετη παρέμβασή του κατά των «πρασίνων».

Στην εκδίκαση της προσφυγής του Παναθηναϊκού ο νομικός εκπρόσωπος του «τριφυλλιού», Γιάννης Κάρμης, υπογράμμισε ότι «έχει αρχίσει μια ιστορία με τις πρόσθετες παρεμβάσεις από κάθε πλευρά και πρέπει να έρθει ένα όργανο ώστε να αποφασίσει τι είναι νόμιμο και τι όχι. Αυτά τα πράγματα δημιουργούν οξύτητες και αντιπαραθέσεις που δεν βοηθούν το ποδόσφαιρο». Ο δικηγόρος του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, αντέτεινε πως ανάλογα είχε κινηθεί ο Παναθηναϊκός. «Σε αυτόν τον αγώνα τιμωρήθηκε αθλητής μας με τρεις αγωνιστικές, με παρόμοια περιγραφή του αδικήματος», είπε ο κ. Μπίρδας.

«Οι λόγοι της προσφυγής είναι συγκεκριμένοι, οι λόγοι της απόφασης λανθασμένοι καθώς δεν έπρεπε να τεθεί υπ’ όψιν το βίντεο» συνέχισε ο κ. Κάρμης. «Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι μπορεί να επιβληθεί ποινή μετά τον αγώνα. Έρχεται απαράδεκτα και με υπερβάλλοντα ζήλο να ανατρέψει αυτό που λένε οι κανονισμοί.

Σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις χρειάζεται η χρήση του βίντεο. Στον δεύτερο βαθμό αναιρέθηκε η απόφαση για τον Κρέσπο ανεπίτρεπτα και κατά παράβαση των κανονισμών. Αν φτάσουμε στο σημείο τα δικαιοδοτικά όργανα να ανατρέπουν τις αποφάσεις των διαιτητών θα καταλήξουμε να έχετε και εσείς μια σφυρίχτρα» συμπλήρωσε. Επίσης χθες το Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή του ΠΑΟΚ για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας.

Χωρίς Μολέδο ο ΠΑΟ

Ο αποκλεισμός του Ροντρίγκο Μολέδο από τον τελευταίο αγώνα των playoffs με τον ΠΑΟΚ ήταν η είδηση της τελευταίας στιγμής για τους «πράσινους». Χωρίς να αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας, ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους και ζήτησε να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή. Εκτός αποστολής έμειναν και οι τιμωρημένοι Κάρλος Ζέκα, Μάρκους Μπεργκ και Σεμπάστιαν Λέτο, αλλά και οι τραυματίες Πολ-Ζοσέ Εμποκού και Ράσμους Τελάντερ. Από την άλλη για τον γηπεδούχο ΠΑΟΚ εκτός θα είναι οι τιμωρημένοι Μαλεζάς, Πέλκας, Μάτος αλλά και οι τραυματίες Μυστακίδης, Βαρέλα, Γλύκος και Τζάλμα Κάμπος.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου