ΤΟΠΙΚΟ

«Κλείδωσε» η παραμονή για την Αγία Παρασκευή

κλείδωσε-η-παραμονή-για-την-αγία-παρ-457156

Στην προτελευταία στροφή του φετινού πρωταθλήματος, η Αγία Παρασκευή εξασφάλισε την παραμονή της στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣΘ, επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή Βόλου, ενώ ο Απόλλωνας Καναλίων υποβιβάζεται, παρά την νίκη με 1-0 απέναντι στη Σκιάθο. Ο πρωταθλητής Αλμυρός επικράτησε 2-1 του Σαρακηνού, ενώ ο Πύρασος νίκησε 1-0 τον Θησέα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο τα φετινά εντός έδρας ματς. Ο Διαγόρας με αρκετές αλλαγές στην σύνθεσή του γνώρισε την ήττα με 2-0 από την Σκόπελο. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ακρόπολη-Παγασητικός 1-2

Σκόρερ: (9’ Τσιάμης – 30’ Βουρδάκης, 60’ Χριστογιαννούλας)

Σημαντικό διπλό πέτυχε η ομάδα του Παγασητικού απέναντι στην ομάδα της Ακρόπολης. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 9’ με τον Τσιάμη, για να βρεθούν δύο λεπτά αργότερα μια ανάσα από το να διπλασιάσουν τα τέρματα τους μετά από χαμένο τετ- α-τετ του Τσουκάλη. Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια στο 30’ με πλασέ του Βουρδάκη, για να οδηγηθούν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα ισόπαλες. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 60’, ο Παγασητικός έφτασε στην ανατροπή με τον ταλαντούχο 15χρονο Πάρη Χριστογιαννούλα να χρίζεται σκόρερ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προχθεσινή αναμέτρηση ο Παγασητικός παρέταξε ένα νεανικό σύνολο με μέσο όρο κάτω των 21.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: (Τσουκάλης) Παγώνης, Παπαεμμανουηλίδης, Βλιώρας (70’ Πούλιος), Δ. Φώτου, Ν.Αξιώτης, Κ. Κολυμήτρας, Πασσιάς, Αν. Κολυμήτρας, Μόσιος (80’ Μπέας), Μ. Τσούκαλης, Τσιάμης (46’ Παππάς).

ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ: (Καψιώτης) Βιζάνι, Μπερτζέμης(52’ Βλιώρας), Σίμος, Γκατζούνας, Στρούγκης(72’ Μπραχόλι), Περιβολιώτης, Χριστογιαννούλας, Λάιος(60’ Γιαννακόπουλος), Ρουσσάς, Ξηρομερίτης, Βουρδάκης.

Σαρακηνός- Αλμυρός 1-2

Σκόρερ: (90’ πεν. Κωνσταντάκος – 58’ Κοντοβάς, 85’ Φαράντος)

Μετά και την μαθηματική εξασφάλιση της ανόδου στην Γ’ Εθνική την προηγούμενη αγωνιστική, ο ΓΣ Αλμυρού ξεπέρασε και το εμπόδιο του Σαρακηνού. Στο α’ ημίχρονο οι παίκτες του Γιάννη Φασουράκη έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, αφού μόλις στο 5o λεπτό και μετά από σέντρα του Ντούρο και προβολή του Ιωάννου, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σταμέλου. Αυτή δεν ήταν η μοναδική αξιόλογη φάση για τον τυπικά γηπεδούχο Σαρακηνό, ο οποίος δέχθηκε να αγωνιστεί στην έδρα του ΓΣΑ, λόγω έλλειψης έδρας, μιας και καταγράφηκαν συνολικά πέντε χαμένα τετ-α-τετ, τρία εκ των οποίων με τον Σαμαρά και από ένα με τους Κωνσταντάκο, Γιάν. Κοντοβά. Μετά από ένα νωθρό α’ μέρος, οι «πρωταθλητές» ανέλαβαν τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 58’ ο Παν. Κοντοβάς με καταπληκτικό σουτ βολέ έστειλε την μπάλα στο γάμα της εστίας του ανήμπορου να αντιδράσει Γράντα, γράφοντας το 0-1 για την ομάδα του. Στο 85’ σημειώθηκε το 0-2 έπειτα από παράλληλη σέντρα του Κρανά και σουτ του Φαράντου. Το μόνο που κατόρθωσε ο Σαρακηνός ήταν να μειώσει σε 2-1 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κωνσταντάκου.

ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: (Φασουράκης) Γράντας, Ντούρο, Ιωάννου, Γιαουπλάρι, Ζαρίφης, Σούδης (70’ Μπαρμπούτας), Σαμαράς (80’ Δουλάς), Κοντοβάς, Βαλωτής, (65’ Μπέικος) Κωνσταντάκος, Καλαμάτας.

ΓΣ ΑΛΜΥΡΟΥ: (Θεοδώρου) Σταμέλος, Καψιώτης (75’ Πλαβός), Δημουλάς, Κόκας, Κυριάκος, Ακασού (60’ Παυλίδης), Κρανάς, Νασιακόπουλος, Θωμαΐδης, Βούλγαρης (46’ Φαράντος), Κοντοβάς.

Αίας Σούρπης- Άρης Μελισσιάτικων 2-1

Σκόρερ: (2’, 55’, Κατσιαβριάς – 13’ Τσίρος)

Σε ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ο Αίαντας επικράτησε με 2-1 του Άρη Μελισσιάτικων. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Κατσιαβριάς με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε λογαριασμό για την ομάδα του. Στο 13’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι με τον Δημόπουλο, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Τσίρος, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ο ίδιος παίκτης στο α’ μέρος είχε και δοκάρι. Στο β’ ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού αντιστράφηκε πλήρως. Ο Αίας πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και ο Άρης περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο για να διασφαλίσει το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου. Στο 55’ ο Κατσιαβριάς χρίστηκε για δεύτερη φορά σκόρερ με σουτ έξω από την περιοχή.

ΑΙΑΣ ΣΟΥΡΠΗΣ: (Στέκας) Λαγός, Κραβαρίτης, Χριστέλλος , Καλοδήμος, Δημητρίου, Μπιρτσάι, Χουλιάρας (55’ Παπανικολόπουλος), Γαρυφάλλου, Μπούρας, Κατσιαβριάς, Χειλάς.

ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΙΑΤΙΚΩΝ: (Ακτσιαλής) Ζήγρας, Τσίρος, Σιαμέτης (75’ Χάνος), Τσιαντής, Γούτσιος, Γκάγκας, Μερμίγκης (50’ Κάρρος), Θεοδώρου, Νούσιας, Πετρόπουλος (85’ Κουτλούμπασης), Δημόπουλος.

Αγία Παρασκευή- Ηρακλής Βόλου 3-0

Σκόρερ: (50’ πεν. 80’ Μαρμαρινός, 65’ Καραγιάννης)

Την παραμονή της στην Α’ ΕΠΣΘ εξασφάλισε η ομάδα της Αγίας Παρασκευής, επικρατώντας με 3-0 του Ηρακλή Βόλου. Στο α’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και βρέθηκαν δύο φορές πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ όταν έπειτα από το σουτ του Λιάκου η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Τσιτσιρίγκου, ενώ στο 40’ η κεφαλιά του Γούτσιου πέρασε επίσης ελάχιστα άουτ. Στην επανάληψη η Αγία Παρασκευή ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού και έχασε την πρώτη σημαντική ευκαιρία στο 46’ με τον Λούμπαρδο. Τελικά οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 50’ από το σημείο του πέναλτι με τον Μαρμαρινό για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με σουτ του Καραγιάννη στο 65’. Το στιγμιότυπο της αναμέτρησης αποτελεί το καταπληκτικό τέρμα του Μαρμαρινού στο 80΄ με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 35’ μέτρα με το οποίο γράφτηκε το τελικό 3-0 που διατήρησε την ομάδα του Στέλιου Μαλακασιώτη στην Α’ ΕΠΣΘ.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: (Μαλακασιώτης) Τσιτσιρίγκος, Παναγιώτου, Τσιγλιφής (72’ Κούκιος), Λούμπαρδος, Σιγάλας, Αγραφιώτης, Λιάτσικος, Μπόλης, Καραγιάννης, Κόφφας (45’ Μαρμαρινός), Καλαμίδας (65’ Γιάτσιος)

ΗΡΑΚΛΗΣ: (Κοκκινάκης) Σακελλαρίου, Λιόλιος, Γούτσιος, Τζιόλας (λ.τρ. 55’ Μακρής), Μανούσος, Μπέσσας, Γκινίδης(60’ Τρελόπουλος), Βλιώρας, Λιάκος, Ασλάνογλου, Κατσαμπέκης

Σκόπελος- Διαγόρας 2-0

Σκόρερ: (21’, 72’ Χυσάι)

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι στην Σκόπελο, η τοπική ομάδα επικράτησε με 2-0 του Διαγόρα. Ο Μιχάλης Βαγγόπουλος παρέταξε μια αρκετά νεανική σύνθεση, δίνοντας την ευκαιρία να αγωνιστούν για πρώτη φορά ποδοσφαιριστές της ακαδημίας. Σκόρερ και των δύο τερμάτων χρίστηκε ο Χυσάι, στο 21’ μετά από προσωπική ενέργεια και σουτ έξω από το ύψος της περιοχής και στο 72’ με ωραίο σουτ έπειτα από πάσα του Σένκο.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ: (Καπελιάνης) Ταλαδιανός, Μπρούσι, Παναγιώτου, Συνοδινός, Καραθανάσης, Γεωργίου, Χρυσάνθης, Χυσάι, Χρυσοφός (70’ Κονταξής), Προκοπίου (60’ Ασημάκης), Σένκο.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: (Βαγγόπουλος) Μ. Λουφόπουλος, Αποστολίδης, Σιαμέτης, Περιστερόπουλος, Πρασσάς, Ραΐδης, Δ. Γκάμπας, Μπόλκας, Δ. Λουφόπουλος, Ν. Ντάφος, Δ. Ντάφος.

Απόλλων Καναλιών- Σκιάθος 1-0

Σκόρερ: (71’ Αν. Μαστακούλης)

Νίκη χωρίς αντίκτυπο σημείωσε η ομάδα των Καναλιών με 1-0 απέναντι στη Σκιάθο. Χρέη προπονητή στη χθεσινή αναμέτρηση ανέλαβε ο Ανέστης Σανίδας, λόγω της απουσίας του Κώστα Ρέππου, που παρακολουθεί σεμινάριο προπονητικής. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και είχαν από μια κλασική ευκαιρία σε κάθε ημίχρονο, με πρωταγωνιστή και τις δύο φορές τον Ρακή, του οποίου τα σουτ πέρασαν ελάχιστα άουτ από την εστία του Παπάρα. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε στο 71’ ο Ανέστης Μαστακούλης με πλασέ, αξιοποιώντας την πάσα του Τσιουρή. Στο επόμενο αμέσως λεπτό η ομάδα της Σκιάθου βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση, όταν το πλασέ του Παντελίδη πέρασε λίγο άουτ. Το 1-0 παρέμεινε έως το τέλος, αλλά δεν αρκούσε στους γηπεδούχους, που από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζονται στη Β’ Κατηγορία.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ: (Σανίδας) Μουράβας, Μάρκου, Κατσικαδάμος, Πάντσιος, Φώτου, Αλβανός, Ρακής (80’ Γεωργουλάκος), Μπάρδας, Τσιουρής, Λαρίσης, Αν. Μαστακούλης.

ΣΚΙΑΘΟΣ: (Τσιαντάκης) Παπάρας, Άλεξ Τζελάι, Τσάκας, Τουρναβίτης, Γραββάνης, Σαρρής, Παντελίδης, Φερετζέλης, Τάσσος(75’ Μελαχρινός), Νικολαΐδης, Μπρέγκου.

Πύρασος- Θησέας 1-0

Σκόρερ: (60’ Ζαχαράκης)

Μια ακόμη νίκη που τον εδραίωσε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο Πύρασος απέναντι στον Θησέα. Στο α’ ημίχρονο ο Θησέας βρέθηκε πιο κοντά στο να προηγηθεί όταν στο 4’ και στο 10’ ο Βλάχος και ο Αναστασίου αντίστοιχα αστόχησαν σε τετ- α-τετ. Η ροή του παιχνιδιού άλλαξε σε σημαντικό βαθμό στο β’ μέρος. Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και σπατάλησαν τουλάχιστον 4-5 κλασικές ευκαιρίες μέχρι να προηγηθούν στο 60’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ζαχαράκη. Στο 80’ μπήκε στο αγωνιστικό χώρο στη θέση του Κοτζαθανάση ο μόλις 15χρονός Σταντσούρης, που πήρε εκ νέου την ευκαιρία από τον Στέλιο Αρσένο. Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη ευκαιρία και οι γηπεδούχοι μετά από αυτήν την νίκη έφτασαν στους 66 βαθμούς.

ΠΥΡΑΣΟΣ: (Αρσένος) Τσιλίγκος, Ρουκάς, Τανάγιας, Κοτζαθανάσης (85’ Σταντσούρης), Μαλισσόβας, Σφάκας, Ζαχαράκης, Κόκκας (55’ Ερρ. Βαν ντε Γουίχε), Κατής, Δαμάσκος, Φούκης.

ΘΗΣΕΑΣ: (Παπαστεργίου) Στούκας, Ζάγκας, Ταυρής, Γαρυφάλλου, Μοράλες, Λάμπρου (80’ Βεργοζήσης), Ισά, Αναστασίου, Βλάχος, Γκουγκούδης, Μουσαλάρι (72’ Βουρδάκης).

Επόμενη (30η-τελευταία)
Πρωτεσίλαος-Αγ. Παρασκευή
Σκιάθος-Πύρασος
Ηρακλής Β.-Σαρακηνός
Θησέας-Αίας
Γ.Σ. Αλμυρού-Σκόπελος
Άρης-Ακρόπολη
Διαγόρας-Παγασητικός

Απόλλων-ΑΕ Διμηνίου 3-0α.α.

Βαθμολογία

Θ. Ομάδα Β. Γκολ

1. Γ.Σ. Αλμυρού (-3) 76 89-22

2. Πύρασος 66 48-15

3. Διαγόρας 62 63-20

4. Σαρακηνός(-2) 48 46-34

5. Άρης Μελισ. 45 41-32

6. Πρωτεσίλαος 42 52-45

7. Θησέας 42 44-40

8. Σκιάθος 36 34-37

9. Αίας Σούρπης 36 50-67

10. Ηρακλής (-2) 31 32-47

11. Παγασητικός 33 34-50

12. Ακρόπολη 30 33-47

13. Σκόπελος 30 35-53

14. Αγ. Παρασκευή 28 32-56

15. Απόλλων Καν. 24 24-50

16. ΑΕ Διμηνίου -6 14-61

*Εκκρεμεί η αναμέτρηση Ακρόπολη-Σκόπελος, η οποία δεν διεξήχθη χθες λόγω απεργίας της ΠΝΟ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου