ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νικηφόρο φινάλε για τον Ολυμπιακό

νικηφόρο-φινάλε-για-τον-ολυμπιακό-457369

Νικηφόρα ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο φετινό πρωτάθλημα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ο Ολυμπιακός Βόλου, που επικράτησε του Θεσπρωτού στην Ηγουμενίτσα με 1-2.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι ερυθρόλευκοι κατετάγησαν 3οι στη βαθμολογία, πίσω από τον πρωταθλητή Απόλλωνα Λάρισας και τον δεύτερο Καραϊσκάκη, σε μια χρονιά που ξεκίνησε ελπιδοφόρα… αλλά δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 2-0 με τέρματα των Αναστασίου (36’) και Κέρι (67’), με τον Ντόκο (82’) του Θεσπρωτού να διαμορφώνει το τελικό 1-2.

Πώς ξεκίνησε

Ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-4-1-1 και τον νεαρό Μπουργάνη κάτω από τα δοκάρια, την ώρα που στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Στουρνάρας και στο αριστερό ο Α. Κόκας. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Ντόικιτς και Παπαϊωάννου. Στον άξονα έπαιξαν οι Σκανδάλης και Ευθυμιάδης, δεξιά ο Κέρι, αριστερά ο Δ. Κόκας, ενώ ο Αναστασίου βρισκόταν πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Το α’ μέρος

Δυνατά ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Βόλου το παιχνίδι, θέλοντας ένα γρήγορο γκολ και έχοντας μπει με σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς. Μόλις στο 5’, οι Βολιώτες κατέγραψαν την πρώτη ευκαιρία, με το σουτ του Φλίγκου όμως να βρίσκει σε σώματα αμυντικών, για να καταλήξει κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα, φάουλ του Ευθυμιάδη, απέκρουσε δύσκολα ο Παππάς σε κόρνερ. Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός και αναπτυσσόταν πολύ σωστά, έχοντας και άλλες ευκαιρίες στο 10’ με τον Φλίγκο, του οποίου το ψηλοκρεμαστό σουτ πέρασε άουτ και στο 15’ με τον Αναστασίου, που σούταρε έπειτα από μπαλιά του Ευθυμιάδη, με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Παππά.

Μάλιστα, η υπεροχή του Ολυμπιακού έγινε… δοκάρι, στο 20’ με πρωταγωνιστή τον Σκανδάλη. Η φάση ξεκίνησε όταν ο Ευθυμιάδης πάσαρε στον Φλίγκο, που έδωσε την μπάλα στον Κέρι και εκείνος βρήκε τον Σκανδάλη, το πλασέ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο του Παππά. Νέο σουτ από τον Δήμο Κόκα στο 25’ πέρασε έξω από τα δοκάρια του Παππά, ενώ και στο 29’ ο Αναστασίου απείλησε τον πορτιέρο του Θεσπρωτού.

Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 36’, όταν έπειτα από σέντρα του Ευθυμιάδη, ο Κέρι έκανε την κεφαλιά, με τον Παππά να αποκρούει, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Αναστασίου από το ύψος του πέναλτι σκόραρε, γράφοντας το 0-1. Εως τη λήξη του ημιχρόνου δε σημειώθηκε κάποια εξίσου αξιόλογη φάση, με τους ερυθρόλευκους να έχουν το προβάδισμα και τον τερματοφύλακα Μπουργάνη, να έχει επέμβει μόλις σε δύο περιπτώσεις, δείχνοντας αρκετά καλά στοιχεία και πάλι.

Το β’ μέρος

Σαν… επανάληψη του πρώτου μέρους, ξεκίνησε και το δεύτερο, με τον Ολυμπιακό να ασκεί πίεση, προσπαθώντας να πετύχει κι άλλο γκολ. Σουτ του Φλίγκου πέρασε άουτ στο 50’, ενώ και στο 59’ ο επιθετικός των Βολιωτών σούταρε μετά από ωραία σέντρα του Κέρι, για να αποκρούσει ξανά δύσκολα ο Παππάς σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ήταν η σειρά του Κέρι να σουτάρει, με τον τερματοφύλακα του Θεσπρωτού να διώχνει και πάλι σε κόρνερ.

Αλλά ο Ολυμπιακός εδραίωσε το προβάδισμά του στο 67’, με τον Κέρι να χρίζεται σκόρερ με δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από την ωραία συνεργασία με τον Φλίγκο. Ετσι έγινε το 0-2, με τους Βολιώτες να είναι πλέον το φαβορί για να πάρουν τους 3 βαθμούς. Επικίνδυνη στιγμή για το Θεσπρωτό σημειώθηκε στο 73’, με τον Ντόκο να εκτελεί φάουλ, τον Βιτώρο με το στήθος να δίνει την μπάλα στον Μπίκα ,το σουτ του οποίου όμως κατέληξε άουτ.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα μείωσαν στο 82’ σε 1-2, με ένα όμορφο γκολ του Ντόκου -μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σουκιά-, το σουτ του οποίου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπουργάνη.

Μάλιστα, οι γηπεδούχοι σκόραραν εκ νέου με τον Μπίκα, δύο λεπτά αργότερα, αλλά το γκολ… ακυρώθηκε, μετά την παραδοχή του ποδοσφαιριστή του Θεσπρωτού και αρχηγού στο χθεσινό αγώνα, ότι η μπάλα ακούμπησε στο χέρι του.

Το σκορ δεν άλλαξε έως και το τέλος του παιχνιδιού, με τον Ολυμπιακό να ολοκληρώνει με εκτός έδρας νίκη μια κατά τ’ άλλα απογοητευτική χρονιά, που θα κάνει εκ νέου προσπάθεια για άνοδο στις επαγγελματικές κατηγορίες την νέα αγωνιστική περίοδο.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1-2

30η αγωνιστική – 2ος Ομιλος, Γ’ Εθνική

Σκόρερ: 82’ Ντόκος-36’ Αναστασίου, 67’ Κέρι

Διαιτητής: Γιούργας (ΕΠΣ Κέρκυρας)

Βοηθοί: Ξηρομερίτης, Μίχος (ΕΠΣ Κέρκυρας)

Κίτρινη: 85’ Ευθυμιάδης

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Ηλίας, Λαγός, Νόνης, Πάνος, Πέντσας (73’ Κωστάκης), Μέμος (64’ Ντόκος), Μπίκας, Μπλέτσας (64’ Γιάκος), Βιτώρος, Σουκιάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μπουργάνης, Α. Κόκας, Ντόικιτς, Στουρνάρας, Παπαϊωάννου, Ευθυμιάδης (87’ Πατσής), Σκανδάλης, Αναστασίου, Φλίγκος (78’ Σπηλιώτης), Κέρι, Δ. Κόκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου