ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Θέλει να τελειώσει θετικά

θέλει-να-τελειώσει-θετικά-458950

Τον τελευταίο του αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα έχει αύριο στην Ηγουμενίτσα ο Ολυμπιακός Βόλου, η αποστολή του οποίου στην τελευταία του αγωνιστική υποχρέωση κόντρα στον Θεσπρωτό θα έχει μόνο με 16 παίκτες. Ο αγλωνας μπορεί να μην έχει ενδιαφέρον και κάποιο στόχο, αλλά σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν θα παρουσιαστεί αδιάφορος, αφού θέλει να κλείσει θετικά τη χρονιά…

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Πάντως είναι γεγονός ότι τον τελευταίο καιρό οι νεαροί παίκτες έχουν βρει κίνητρο, τη στιγμή που κάποιοι παίκτες σκέφτονται τη νέα χρονιά και κάποιοι άλλοι είναι παρελθόν. Ωστόσο, οι απουσίες έχουν αναγκάσει τον προπονητή Κώστα Μπράτσο (που δεν έχει χάσει στα 5 τελευταία ματς) να υπολογίζει σε μόλις 16 παίκτες για το ματς του φινάλε με τον Θεσπρωτό.

Οι εναπομείναντες 16 πάντως θέλουν να κερδίσουν και να κλείσουν τη χρονιά με θετικές εντυπώσεις, έστω κι αν αυτή δεν πήγε όπως θα ήθελε η ομάδα και ο φίλαθλος κόσμος.

Ο Ολυμπιακός μετρά ήδη τις αποχωρήσεις των Δωματά και Μασάντο, ενώ οι Σταύρου και Ζώνας είναι τιμωρημένοι. Στο απουσιολόγιο για αύριο βρίσκονται επίσης τα ονόματα των τραυματιών Πότσι, Οικονόμου, Ιωαννίδη και Κολημήτρα.

Έτσι οι παίκτες που θα ταξιδέψουν αύριο Κυριακή αυθημερόν στην Ηγουμενίτσα είναι οι Κατσούλης, Μπουργάνης, Στουρνάρας, Σπηλιώτης, Α. Κόκκας, Αγγέλης, Ντόικιτς, Χολέβας, Πατσής, Παπαϊωάννου, Σκανδάλης, Κέρι, Δ. Κόκκας, Ευθυμιάδης, Φλίγκος, Αναστασίου.

Σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι στο Βελεστίνο, θα υπάρξουν σίγουρα δύο αλλαγές στο βασικό σχήμα, αφού ο Ζώνας είναι τιμωρημένος (λογικά θα τον αντικαταστήσει ο Χολέβας) και ο Δωματάς αποτελεί παρελθόν από την ομάδα. Από κει και πέρα, πιθανή είναι και η χρησιμοποίηση του Στουρνάρα, που δεν έπαιξε με τον Ρήγα Φεραίο, παιχνίδι στο οποίο έκανε πρώτη συμμετοχή και ο νεαρός Σεραφείμ Παπαϊωάννου.

Πανθεσσαλικό Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου

Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Βόλου, το Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα ποδοσφαίρου του 4ου έτους διοργανώνουν το Πανθεσσαλικό Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί το Σάββατο 27 Μαΐου, από τις 9 το πρωί έως και τις 2 το μεσημέρι, στις εγκαταστάσεις του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 στην Άλλη Μεριά.

Το Πανθεσσαλικό Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων που έχει προγραμματίσει η επιτροπή εορτασμού των 80 χρόνων του Ολυμπιακού Βόλου.

Η διεξαγωγή του τουρνουά οφείλεται στη μεγάλη προσπάθεια των ακαδημιών και των προπονητών τους, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη μεγάλη ευθύνη της μεταφοράς και της οργάνωσης των παιδικών ομάδων.

Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η ειδικότητα του μαθήματος Ποδοσφαίρισης έχει αναπτύξει μια δυναμική ανοιχτή στην κοινωνία, εξωστρεφή και συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση του αθλητικού «γίγνεσθαι». Οι φοιτητές και φοιτήτριες έχουν προσωπική συμμετοχή και αποκτούν εμπειρίες της ζωής. Έρχονται σε επαφή όχι μόνο με τη γνώση, αλλά με τους γονείς, τους προπονητές και τους αθλητές, δηλαδή τον κόσμο της εργασίας.

Τα παιδιά παίζουν ποδόσφαιρο για διασκέδαση και χαρά. Έχουν την ανάγκη, να αποκτούν καλές συνήθειες, σε ασφαλές και χαρούμενο περιβάλλον. Η συμμετοχή στο παιχνίδι έχει περισσότερη αξία από τη νίκη. «Χάσουμε, κερδίσουμε, εμείς θα το γλεντήσουμε», είναι το μότο του τουρνουά.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά είναι οι: Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου, ΑΕ Τρικάλων, Προμηθέας Λάρισας, Δήμητρα Απόλλων, Α.Ο. Αμπελοκήπων, Πλαστήρας Καρδίτσας, Καλλιδένδρι και Αχιλλέας Μπάρας. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι τρεις και η κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με τρία τμήματα (8-9 ετών, 10-11 και 12-13).

Υπεύθυνοι του τουρνουά είναι ο κ. Dr. Ζήσης Παπανικολάου, αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Τσεκούρας Νικόλαος, πρόεδρος ΑΣ Ολυμπιακού Βόλου.

Η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από τους κ.κ. Πολυχρόνη Ζάχο, Νικόλαο Κάβουρα, Μάκη Μασούρα, Μιχάλη Κωνσταντίνου, Βασίλειο Τόλη και Σάββα Σταύρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου