ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο ο Δρυμωνάκος

χάλκινο-ευρωπαϊκό-μετάλλιο-ο-δρυμωνά-851206

Ο Γιάννης Δρυμωνάκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιό της στα αγωνίσματα κολύμβησης του 30ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που διεξάγεται στη Βουδαπέστη, και πέμπτο συνολικά στη διοργάνωση.

Ο 26χρονος πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στον τελικό των 200 μ.

πεταλούδα με 1:57.10 και εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο, ολοκληρώνοντας με ιδανικό τρόπο την εντυπωσιακή επιστροφή του στις πισίνες, μετά τη διετή τιμωρία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ευρωπαϊκό του 2006, που είχε γίνει και πάλι στην ουγγρική πρωτεύουσα, ο Δρυμωνάκος ήταν δεύτερος, ενώ με τη σημερινή επιτυχία του διασφαλίζει τη συνέχιση του ελληνικού σερί μεταλλίων στα πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου», το οποίο άρχισε το 2002 στο Βερολίνο με το χάλκινο μετάλλιο της ομάδας 4Χ200 μ.

ελεύθερο ανδρών.

Πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη συνεχή φορά αναδείχθηκε ο Πολωνός Πάβελ Κορζενιόβσκι με χρόνο 1:55.00, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Ρώσος Νικολάι Σκβόρτσοφ με 1:56.13.

Στον τελικό συμμετείχε και ο Στέφανος Δημητριάδης, ο οποίος με 1:59.70 δεν απέφυγε την όγδοη και τελευταία θέση.

Καταδύσεις

Την έβδομη θέση κατέλαβαν οι Αλέξανδρος Μάνος και Στέφανος Παπαρούνας στον τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από τραμπολίνο 3 μ., στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υγρού στίβου που φιλοξενείται στη Βουδαπέστη.

Το ελληνικό δίδυμο κατετάγη στην ίδια θέση που είχε και στον πρωινό προκριματικό, συγκεντρώνοντας συνολικά 389.34 βαθμούς.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Ουκρανοί Ιλια Κβάσα και Ολέξι Πριγκόροφ, ακολουθούμενοι από τους Γερμανούς Στέφαν Φεκ/Πάτρικ Χάουσντινγκ και τους Ρώσους Ντμίτρι Σαούτιν/Γιούρι Κουνάκοφ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου