ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αν και μέτριος… ήταν νικητής

αν-και-μέτριος-ήταν-νικητής-512770

Νικηφόρα ξεκίνησε και τα εν Ελλάδι φιλικά του παιγνίδια ο Ολυμπιακός που κέρδισε χθες 3-2 στα Τρίκαλα την τοπική ομάδα, με τον Σακη Τσιώλη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα, χρησιμοποιώντας 22 παίκτες ,δοκιμάζοντας τους δυο Βέλγους που βρίσκονται από προχθές στο Βόλο και δίνοντας χρόνο συμμετοχής και στο τελευταίο απόκτημα των ερυθρόλευκων, τον Μάριο Μπρέσκα…
Παρά το γεγονός ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού φάνηκαν να “κουβαλάνε” την κούραση της προετοιμασίας, χωρίς να αποφύγουν τα λάθη, σε πολλά σημεία του αγώνα έδειξαν να αποδίδουν σωστά ως σύνολο και ξεχνώντας το αρνητικό ότι δέχθηκαν δυο γκολ (όσα στα πιο δυνατά φιλικά της Ιταλίας), στα θετικά σημειώνεται η νίκη και τα τρία γκολ…
Ο Σάκης Τσιώλης είδε τα θετικά και τα αρνητικά, είδε πως παρά τη μετριότητα οι παίκτες του ήταν νικητές, είδε ότι δεν μπορεί να περιμένει κάτι από τους δοκιμαζόμενους Βέλγους Φαν Ντερ Ζιλ και Βιλάνο που πήραν χρόνο συμμετοχής, αλλά δεν κατάφεραν να δείξουν κάτι ιδιαίτερο, αλλά ότι μπορεί να περιμένει πολλά από το Σλοβάκο Μάριο Μπρέσκα, που αν και πολύ πίσω σε προετοιμασία σε ένα 20λεπτο έδειξε κάτι από την κλάση του…
Η κούραση και η ζέστη μπορεί να είναι ελαφρυντικά για τον Ολυμπιακό, αλλά στο τέλος ο Αχιλλέας Μπέος μόνο ευχαριστημένος δεν έδειχνε από την εμφάνιση των ερυθρόλευκων, που δεν γλύτωσαν την κατσάδα και τις παρατηρήσεις σε έντονο ύφος!!!
Ο Ολυμπιακός πάντως είχε αυτά τα μικρά χρονικά διαστήματα καλού ποδοσφαίρου και της καθαρής σκέψης που του έδωσαν άλλωστε τη νίκη στο τέλος, αλλά είχε και στιγμές που η κούραση… έφερνε λάθη στην άμυνα και δυσκολία στην ανάπτυξη.
Πάντως οι ερυθρόλευκοι είχαν απέναντί τους τα Τρίκαλα μια καλή ομάδα, με αξιόλογο ρόστερ και αρκετό πάθος, αφού χθες έπαιζαν πρώτη φορά μπροστά στο κοινό τους.
Στο ματς τα Τρίκαλα στο 24’ έκαναν το 1-0 με εύστοχο πλασέ του Κοντογουλίδη, στο 41’ ο Καπετάνος έκανε το 1-1 και στο 44’ ο Ουμπίντες με ένα γκολ που φέρνει τη σφραγίδα του πέτυχε το 1-2 . Στο 49’ ο Σανκαρέ από λάθος στην άμυνα ο Μπεριέντος ισοφάρισε σε 2-2 και στις καθυστερήσεις ο Σανκαρέ με κεφαλιά έκανε το 3-2.
Ηρεμος παρά την μέτρια εμφάνιση της ομάδας του παρουσιάστηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου. «Παίξαμε κάτω από αφόρητη ζέστη και αυτό ήταν εξαιρετικά δύσκολο” τόνισε μετά το τέλος του ματς ο Σάκης Τσιώλης, ενώ ο Καρδιτσιώτης προπονητής τόνισε: “Δεν δείξαμε και το καλύτερο πρόσωπο που θα μπορούσαμε να έχουμε, αλλά ελπίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα βγάλουμε στο γήπεδο ακόμα περισσότερα πράγματα από αυτά που θέλουμε».
Ακόμη αναφερόμενος στους Βέλγους Τζερόμ Φαν Ντερ Ζιλ και Βιτόριο Βιλάνο έδωσε το στίγμα: «Δεν νομίζω ότι θα μας απασχολήσουν. Το θεωρώ δύσκολο».

Διαιτητής της συνάντησης ο κ. Αρετόπουλος με βοηθούς τους Μ. Μανασή, Γρατσάνη από τα Τρίκαλα.

Οι συνθέσεις:
ΑΟ Τρίκαλα: Πουρής (46′ Ζαφείρης), Ριζογιάννης (55′ Μπακομήτρος), Χρήστου (82′ Ευθυμίου), Μπριλλάκης(46′ Γεωργίου), Κόρμπος (46′ Γιώτας), Τελκίνσκι (40′ λ.τρ. Σαββίδης), Σκάγκλια (82′ Τζάνης), Ρούσεφ (67′ Βελέτης), Μανουσάκης (46′ Mίνγκας) , Κοντογουλίδης (55′ Ζίλιτς), Μπαριέντος
Ολυμπιακός Βόλου: Ρόκα (46′ Γιακούποβιτς), Ψυχογιός (70′ Μπρέσκα), Ζαραδούκας (64′ Βιλάνο), Τομάς (46′ Σανκάρε), Γκότοβος (46′ Βαν Ντε Ζελ), Αλβάρεζ (46′ Κάστρο), Καπετάνος (46′ Σκάρος), Ούμπιντες (46′ Ρόκας), Μόνχε (46′ Ρίκα), Καπάνταης (46′ Πλιάγκας), Σολάκης (46′ Μαρτίν).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου