ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρεμιέρα αύριο στην Αγγλία

πρεμιέρα-αύριο-στην-αγγλία-492521

Τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ που αρχίζει αύριο Σάββατο είναι γνωστά.
Ωστόσο, στην αγωνιστική σεζόν 2010/2011 υπάρχει μια σημαντική διαφοροποίηση, καθώς ο όρος "big four", που αντιπροσώπευε τις τέσσερις ομάδες, οι οποίες -θεωρητικά- ξεχώριζαν από τις υπόλοιπες, θα πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.
Μάλλον θα πρέπει να γίνει "big three", καθώς η κάτοχος του τίτλου Τσέλσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Αρσεναλ είναι οι σύλλογοι που, ρεαλιστικά, έχουν ελπίδες να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Η θρυλική Λίβερπουλ στερείται πλέον του δικαιώματος να συμπεριλαμβάνεται σ΄ αυτές, τόσο γιατί συμπληρώθηκαν ήδη 20 χρόνια από την τελευταία φορά που στέφθηκε πρωταθλήτρια, όσο και για το γεγονός ότι στην περσινή σεζόν κατέλαβε την πέμπτη θέση και έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι μεταγραφές των Τζο Κόουλ, Μίλαν Γιοβάνοβιτς και Κρίστιαν Πόουλσεν σίγουρα ενισχύουν το έργο του νέου προπονητή, Ρόι Χότζσον, αλλά δεν διαφοροποιούν τα δεδομένα.
Βέβαια, και οι υπόλοιποι σε ρηχά νερά έχουν κινηθεί, αφού η Τσέλσι μέχρι στιγμής… απέχει (μόνο ο Μπεναγιούν, δεν θεωρείται καν ενίσχυση), η Γιουνάιτεντ αρκείται στον θαυματουργό Μεξικανό, Χαβιέρ Ερνάντες, ενώ η Αρσεναλ πήρε τον Σαμάκ, τον οποίο κυνηγούσε εδώ και καιρό, από τη Μπορντό.
Πάλι καλά, δηλαδή, που οι Σεϊχηδες της Μάντσεστερ Σίτι φρόντισαν να διαθέσουν και πάλι μερικές δεκάδες εκατομμύρια, προκειμένου να διατηρήσει την απαστράπτουσα λάμψη της η Πρέμιερσιπ.
Βέβαια, για ακόμα μία φορά το κόστος που πλησιάζει και πάλι τα 100 εκατ.
ευρώ δεν αντιπροσωπεύει την αξία των νέων αποκτημάτων (Κολάροφ, Γιάγια Τουρέ, Νταβίντ Σίλβα και Τζερόμ Μπόατενγκ), αλλά έχει αποδειχθεί ότι αυτό ουδόλως απασχολεί τους βαθύπλουτους ιδιοκτήτες των "Σίτιζενς".
Το χάσμα με τους υπόλοιπους, πάντως, δείχνει να ανοίγει, ειδικά από τη στιγμή που ο Μάρτιν Ο΄Νιλ αποχώρησε από την Αστον Βίλα, η οποία τερμάτιζε σταθερά έκτη στα τρία τελευταία πρωταθλήματα.
Η Μπερμιγχαμ δείχνει σημαντικά ενισχυμένη στον "άσο" με τον Μπεν Φόστερ, αλλά και στην κορυφή της επίθεσης με τον πανύψηλο Ζίγκιτς, η Φούλαμ τα έχει με την ατυχία της, αφού θα χάσει για έξι μήνες τον Σεντέρος (τραυματίστηκε πριν καν προλάβει να κάνει ντεμπούτο), η Στόουκ Σίτι πλήρωσε το ποσό-ρεκόρ στην ιστορία της των 8 εκ.
λιρών για τον Κενγουάιν Τζόουνς από τη Σάντερλαντ, ενώ και η τελευταία πήρε αρκετούς καλούς παίκτες (Μπραμπλ, Ριβέρος, Μενσά).
Οσο για τη «μάχη» που θα εξελιχθεί στις τελευταίες θέσεις, ο βρετανικός Τύπος είχε σχεδόν… καταδικάσει τη Μπλάκπουλ πριν ακόμα αρχίσει η σεζόν.
Ομως, οι "νεοφώτιστοι", που επέστρεψαν μετά από 40 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία, φρόντισαν χθες να βελτιώσουν το "στάτους" τους, αποκτώντας πέντε ποδοσφαιριστές (!), ανάμεσά τους και τον Μάρλον Χέργουντ.
Η Νιούκαστλ, που επιστρέφει στην Πρέμιερ Λιγκ μετά από έναν χρόνο στην Τσάμπιονσιπ, ενισχύθηκε με τον Σολ Κάμπελ, αλλά οι οπαδοί της περιμένουν το "ναι" του Χατέμ Μπεν Αρφά για να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.
Στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, υπάρχει το σπουδαίο ματς Λίβερπουλ-Αρσεναλ, ενώ οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου δίνουν θεωρητικά εύκολα εντός έδρας ματς.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σημερα Σαββατο, 14 Αυγούστου: Αστον Βίλα-Γουέστ Χαμ Μπλάκμπερν-Εβερτον Μπόλτον-Φούλαμ Τσέλσι-Γουέστ Μπρομ Σάντερλαντ-Μπέρμιγχαμ Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι Γουϊγκαν-Μπλάκπουλ Γουλβς-Στόουκ
Κυριακή, 15 Αυγούστου: Λίβερπουλ-Αρσεναλ Δευτέρα, 16 Αυγούστου Μάντσεστερ Γ.-Νιούκαστλ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου