ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-489935

Βοηθά τους διαιτητές η FIFA    

Ο Σεπ Μπλάτερ δήλωσε ότι το θέμα της χρήσης τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης που θα έχει τον Οκτώβριο η Διεθνής Ένωση Κανονισμών Ποδοσφαίρου (IFAB). Ο πρόεδρος της FIFA τόνισε, σε συνέντευξη Τύπου στη Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται για τα τουρνουά ποδοσφαίρου των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, ότι η IFAB συμφώνησε στη συνεδρίασή της του Ιουλίου να βάλει το συγκεκριμένο θέμα στην ατζέντα των συζητήσεων για τη συνεδρίαση που θα λάβει χώρα στην Ουαλία το διήμερο 19-20 Οκτωβρίου.
«Σε αυτή τη συνάντηση τον Οκτώβριο θα φέρουμε το ζήτημα της χρήσης τεχνολογίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ελβετός παράγοντας και συμπλήρωσε: «Τώρα είναι στην ατζέντα».
Η συζήτηση για τη χρήση τεχνολογίας «φούντωσε» εκ νέου στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όταν δεν μέτρησε γκολ του Φρανκ Λάμπαρντ στην ήττα 4-1 από τη Γερμανία για τη φάση των «16», μολονότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος ύστερα από το σουτ του Άγγλου μέσου. Το ποδόσφαιρο παραμένει ένα από τα λίγα «μεγάλα» αθλήματα που αρνούνται τη χρήση τεχνολογίας, την ώρα που αυτή έχει εισαχθεί με επιτυχία σε τένις, κρίκετ, ράγκμπι, το NBA, καθώς και το αμερικανικό ποδόσφαιρο.
Πάντως, από την πλευρά του ο Μπλάτερ δήλωσε υπέρ της χρήσης τεχνολογίας σε τέτοιες περιπτώσεις, με την προϋπόθεση ότι θα είναι αξιόπιστη. «Η προσωπική άποψή μου για τη χρήση τεχνολογίας ποτέ δεν έχει αλλάξει. Έχω πει ότι, αν έχουμε ένα ακριβές και απλό σύστημα, τότε θα το εφαρμόσουμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν είχαμε ένα απλό, ούτε ένα ακριβές σύστημα» υπογράμμισε.
Η IFAB αποφάσισε τον Ιούλιο να επεκταθεί το σύστημα με τους δύο επιπλέον βοηθούς διαιτητή στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ύστερα από την εφαρμογή του στις αναμετρήσεις για το Γιουρόπα Λιγκ.
  
 
 
 
Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για τον Ολυμπιακό Βόλου. Η σέντρα της Σούπερ Λίγκα πλησιάζει και οι ερυθρόλευκοι του Σάκη Τσιώλη μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δώσουν τα καθοριστικότερα τεστ τους επί ελληνικού εδάφους. Η προετοιμασία έχει μπει στο τελικό της στάδιο και η ομάδα είναι έτοιμη να αποκαλυφθεί στο κοινό της.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Τρίκαλα, ΠΑΣ Γιάννενα, Λάρισα και Ολυμπιακός Πειραιώς είναι οι ομάδες που θα αποτελέσουν τους «συμπρωταγωνιστές» στις τελευταίες πρόβες του βολιώτικου συγκροτήματος. Φυσικά και τα δυο τελευταία φιλικά ματς θα είναι σημαντικότερα. Το πρώτο θα δείξει κατά πόσο οι ερυθρόλευκοι μπορούν να ανταποκριθούν στην καυτή ατμόσφαιρα εντός ντέρμπι και το δεύτερο πόσο δυνατή θα είναι η δική τους κερκίδα στο φετινό πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας. Και τα δυο μαζί θα δείξουν κατά πόσο ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για τη Σούπερ Λίγκα. Ιδιαίτερα αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς το περιμένουν πώς και πώς στο Βόλο.
Μετά την Ιταλία και τα θετικά δείγματα που έδειξε η ομάδα κόντρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, τα τεστ στην Ελλάδα αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ερυθρόλευκοι έχουν δείξει στοιχεία οργανωμένης ομάδος από το πιο σημαντικό θέμα μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και ότι διαθέτουν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ, που θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Κάτι που μένει να το διαπιστώσουν οι φίλαθλοι και από κοντά.
Τεστ δεν δίνουν μόνο οι ποδοσφαιριστές και συμπεράσματα δεν βγαίνουν μόνο για την ομάδα του Σάκη Τσιώλη. Τις δικές του εξετάσεις δίνει και ο κόσμος του Ολυμπιακού. Από άποψη προσέλευσης και από άποψη συμπεριφοράς.
Ο Ολυμπιακός Βόλου για την πορεία του στη Σούπερ Λίγκα ποντάρει στην έδρα του και στον κόσμο του. Είναι φυσιολογικό αυτό.
Εχει γραφεί επανειλημμένως ότι ο Ολυμπιακός Βόλου έχει αλλάξει επίπεδο. Εχει ξεπεράσει το παρελθόν του και χτίζει γερά το μέλλον του. Την αλλαγή αυτή πρέπει να ακολουθήσουν και οι φίλαθλοι, ώστε να μην αποτελούν την φάλτσα νότα σε όλο αυτό το δημιούργημα.
Οι τελικές πρόβες λοιπόν του Ολυμπιακού, δεν είναι πρέπει να είναι μόνο σημαντικές για τον Σάκη Τσιώλη και τους ποδοσφαιριστές του αλλά να αντιμετωπιστούν έτσι και από τους φιλάθλους. ΠΑΣ και Πειραιάς πρέπει να νιώσουν την… αλλαγή.
Από κει και πέρα ο Σάκης Τσιώλης ίσως δείξει ενδεκάδα στο ματς με τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο ανταγωνισμός πάντως είναι μεγάλος στις προπονήσεις και όσοι παρακολουθούν από κοντά την ομάδα έχουν υψηλές προσδοκίες. Μην μένει κανείς μεμονωμένα σε κινήσεις και πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποδείξει στη Σούπερ Λίγκα ότι είναι δυνατός σαν ομάδα και σαν σύνολο. Και σε αυτό ρόλο θα παίξουν όλοι.
 
 
 
 
 
 
 
 
Επιβράβευση      
Πρώτη φορά ο ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε το Βολιώτη Τάσο Λαγό στην Εθνική Ελπίδων. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που ανήκει στον Παναθηναϊκό διανύει ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια και η επιβράβευση ήρθε με την κλήση του στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Β.Ζ.
 
Τα δεύτερα…
Ρωτούσαν από τα Τρίκαλα, αν ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με τα… δεύτερα στο σημερινό φιλικό… Πιστεύουν ότι οι ερυθρόλευκοι θα τους υποτιμήσουν λόγω του γεγονότος ότι τους χωρίζει μια κατηγορία. Το θέμα όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει δεύτερα… Ολοι οι παίκτες υπολογίζονται το ίδιο και μέχρι στιγμής δείχνουν πολύ καλά στοιχεία. 
Αγ. Θαν.
 
 
Τους έβγαλε βόλτα
Στην παραλία αρκετά ευδιάθετοι και κάνοντας πλάκα μεταξύ τους εμφανίστηκαν νωρίς προχθές το βράδυ ο Σανκαρέ και οι δυο υπό δοκιμήν Βέλγοι ποδοσφαιριστές που συνοδεύονταν από τον μάνατζέρ τους. Ο Σανκαρέ άλλωστε υπήρξε συμπαίκτης με τον Βαντερζέλ στη Μονς και γνωρίζονται πολύ καλά από εκεί. Οι πιθανότητες πάντως να γίνουν ξανά συμπαίκτες είναι προς το παρόν μοιρασμένες.
Ζ.Ε.Ι.  
 
Κοιτάει Παυλίδη
Ο Τάσος Παυλίδης φέρεται πως εξετάζεται από τους ανθρώπους της Νίκης. Ο 25χρονος επιθετικός, που φόρεσε δύο σεζόν την κυανόλευκη φανέλα στο παρελθόν στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, βρίσκεται στο στόχαστρο κι άλλων ομάδων όπως η Κόρινθος και η Αναγέννηση Καρδίτσας, αλλά καλοβλέπει και την προοπτική να επιστρέψει στη Νέα Ιωνία. Σήμερα ίσως να ξεκαθαρίσει το «τοπίο» για το πού θα συνεχίσει.
Αγ. Θαν.
 
Στόχος η κορυφή
Μια από τις σημαντικότερες μεταγραφές στο φετινό περιφερειακό πρωτάθλημα είναι αυτή του Αλέκου Γεωργιάδη στην ομάδα του Πυράσου της Νέας Αγχιάλου. Οι κυανόλευκοι ενισχύονται σημαντικά και αποδεικνύουν πως τα όνειρα των ανθρώπων της ομάδας δεν έχουν όριο. Ο Πύρασος στην τρίτη του χρονιά στη Δ΄Εθνική συνεχίζει να κλέβει τις εντυπώσεις, θέλοντας να αγγίξει την κορυφή.
Ζ.Ε.Ι.
 
Σε επαγγελματικά πρότυπα
Σε επαγγελματικά πρότυπα βαδίζουν αρκετές ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος, που έχουν υψηλές βλέψεις φέτος. Ετσι ο Εθνικός θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του στα Χάνια, όπως και η Αγία Παρασκευή, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλες.
Β.Ζ.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Για ποια ομάδα υπάρχει ενδιαφέρον εξ Αμερικής για «ενίσχυση»;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου