ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Δεν εντυπωσίασε ο Μαλντονάδο

δεν-εντυπωσίασε-ο-μαλντονάδο-490375

Βαρύ σέντερ φορ που παίζει περισσότερο με πλάτη, αλλά όχι τον παίκτη που θα κάνει τη διαφορά στην επίθεση της Νίκης, έδειξε ο Μαλντονάδο στο χθεσινό φιλικό στο Βελεστίνο με το Ρήγα Φεραίο. Οι κυανόλευκοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, ωστόσο το φιλικό λειτούργησε περισσότερο σαν δοκιμαστικό για νεαρούς ποδοσφαιριστές.

Αυτό διαφαίνεται και από το γεγονός ότι ο Χόρχε Μπάριος χρησιμοποίησε στο πρώτο μέρος σύνθεση με δέκα υπό δοκιμή παίκτες. Επέλεξε σύστημα 4-5-1, με τον Αθανασόπουλο που αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ να αφήνει καλές εντυπώσεις. Μάλιστα ήταν αυτός που έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 15’ για τους κυανόλευκους. Στη συνέχεια ο Ρήγας που είχε τα ηνία στο πρώτο μέρος δημιούργησε ευκαιρίες με τους Ντόντο και Γάρο και τελικά προηγήθηκε στο 37’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζή που αιφνιδίασε το νεαρό τερματοφύλακα Σιμψερή.

Στο δεύτερο μέρος οι δυο τεχνικοί προχώρησαν σε πολλές αλλαγές. Ο Χόρχε Μπάριος άλλαξε και τους έντεκα ποδοσφαιριστές του, ενώ ο Γιώργος Καραμίχαλος από την πλευρά του έριξε στην μάχη εννιά παίκτες. Ο 18χρονος Δραγάτης, που αποτελεί μεταγραφικό απόκτημα της Νίκης, έδειξε πολύ καλά στοιχεία ως αριστερό μπακ, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Κυπτίου και Μυριώτης. Οι τρεις νεαροί έπιασαν καλή απόδοση και άφησαν απόλυτα ικανοποιημένο τον Χόρχε Μπάριος. Αυτός που έδειξε ικανός να κάνει τη διαφορά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ήταν ο Κροάτης Ντάνιτς, που αποτέλεσε τον κορυφαίο του δευτέρου ημιχρόνου.

Αντίθετα ο Παραγουανός Μαλντονάδο δεν ήταν από τους παίκτες που εντυπωσίασε. Ο Μπάριος τον χρησιμοποίησε μόνο για 25 λεπτά, αφού ήθελε να τον προστατέψει μια και θεωρεί πώς είναι κουρασμένος από το ταξίδι. Ο Ουρουγουανός τσέκαρε τον παίκτη και θα τον δει βέβαια για να έχει ολοκληρωμένη άποψη και τις υπόλοιπες ημέρες. Σίγουρα το χθεσινό ματς δεν ήταν ένα παιχνίδι που τον βοήθησε να φανεί, αφού δεν πήρε πολλές πάσες και δεν μπορούσε να συνεργαστεί καλά με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Στη θέση του Μαλντονάδο μπήκε πάλι ο Μηριώτης, που ενώ είχε αντικατασταθεί, τον έριξε ξανά στην «μάχη» ο Χόρχε Μπάριος για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα. Ο μικρός από την Καρδίτσα φαίνεται πως θα είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές για τους οποίους θα κινηθεί η Νίκη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, το δεύτερο ημίχρονο η Νίκη ήταν σαφώς καλύτερη. Ο Σίνης έχασε την πρώτη ευκαιρία στο 54’, ενώ ένα λεπτό μετά ο Μηριώτης έκανε το 1-1 με πλασέ.

Ο Ντάνιτς σε τρεις περιπτώσεις έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ.

Τη συνάντηση διηύθυνε ο κ. Α. Δαλούκας με βοηθούς τους κ.κ. Τσιγγινέ και Γεωργίου.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Τσουμπέκος (26’ Κωνσταντάκος), Γεωργίου, Γρούνας, Σπαθής, Προβιάς, Μπακάλης, Βογιατζής, Χατζής, Ντόντος, Τσιαντής.

(Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι Κούσιας, Μπατσικώστας, Αλεξίου, Κατσίκης, Μπάτης, Μαυρίδης, Μόσιος, Ζαχαράκης, Δανιλόπουλος, Πατράς).

ΝΙΚΗ: Α’ μέρος: Σιμψερής, Φλάμος, Συρόπουλος, Πετρόχειλος, Τσιτσιπλάμης, Αθανασόπουλος, Κρεβατάς, Τσούκαλος, Σαλταπίδας, Γραμματικόπουλος, Βαρούχας.

Β’ μέρος: Κλ. Παπαδόπουλος, Καρακώστας, Δραγάτης, Χρυσοχοΐδης, Κουτσογιάννης (61’ Ζαρίφης), Κυπτίου (61’ Αργύρης), Βλαχοκυριάκος, Ντάνισιτς, Σίνης (61’ Γκίκα), Μυριώτης (69’ Παπαϊωάννου), Μαλντονάδο (73’ Μυριώτης).

Βακουφτσής και Μαϊστρέλλης οι πρώτες επιλογές

Στα υπόλοιπα μεταγραφικά θέματα σε προτεραιότητα βρίσκονται οι περιπτώσεις του αμυντικού Στέλιου Μαϊστρέλλη και του επιθετικού Γιώργου Βακουφτσή, τους οποίους ο Στράτος Γιδόπουλος θέλει να «κλείσει». Με τον πρώτο υπήρξε νέα επαφή χθες, ενώ με τον δεύτερο ίσως και σήμερα να γίνει η τελική συζήτηση, από την οποία θα προκύψει αν θα συνεργαστούν οι δυο πλευρές. Ο Βακουφτσής πάντως εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο να συνεργαστεί με τους κυανόλευκους. Σε προχωρημένο στάδιο επαφών βρίσκεται η ομάδα και με τον έμπειρο αμυντικό Βασίλη Σαμαρά. Αντίθετα αρνητικά απάντησε στην πρόταση της ομάδας ο Κωνσταντόπουλος, που επιθυμεί να παραμείνει… κάτοικος Καλαμάτας.

Νέο ραντεβού με Στουρνάρα

Σήμερα αναμένεται να υπάρξει νέο ραντεβού με το Στουρνάρα. Ο ποδοσφαιριστής θα βρεθεί στην Αθήνα το πρωί κι αν τελικά υπογράψει το συμβόλαιό του με την ομάδα θα ενσωματωθεί άμεσα στην προετοιμασία.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου