ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον τελικό των 200 μ. πεταλούδα σήμερα οι Δρυμωνάκος και Δημητριάδης

στον-τελικό-των-200-μ-πεταλούδα-σήμερα-οι-490805

Η μεγάλη επιστροφή του Γιάννη Δρυμωνάκου στην ελίτ της ευρωπαϊκής κολύμβησης είναι γεγονός.
Περίπου δυόμισι χρόνια μετά την τιμωρία του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ο Ελληνας πρωταθλητής εξασφάλισε χθες την πρόκριση στον τελικό των 200μ.πεταλούδα, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, καθώς με χρόνο 1:57.38 πήρε τη δεύτερη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά αλλά και στο σύνολο, πίσω από τον κάτοχο του τίτλου, Πολωνό Πάβελ Κορζενιόβσκι (1:57.24).
Ο 26χρονος κολυμβητής δείχνει σε πολύ καλή κατάσταση και σήμερα θα είναι μέσα στους διεκδικητές των μεταλλίων, ελπίζοντας σε μία επιτυχία ανάλογη εκείνης του 2006, όταν στην ίδια πισίνα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο.
Στον σημερινό τελικό θα υπάρχει όμως και δεύτερη ελληνική παρουσία, καθώς ο Στέφανος Δημητριάδης κατάφερε με χρόνο 1:59.27 να τερματίσει τρίτος στη δεύτερη σειρά και να προκριθεί -ως 8ος στο σύνολο- στον πρώτο τελικό της καριέρας του σε μεγάλη διοργάνωση.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη τρεις ελληνικές συμμετοχές, με την Αγγελική Εξάρχου στα 200 μ.πρόσθιο και τους Γιάννη Καλάργαρη, Τόλη Τσαγκαράκη στα 100 μ.
ελεύθερο.
* Εκτός τελικού, όπως αναμενόταν άλλωστε, έμειναν ο Αλέξανδρος Μάνος και ο Στέφανος Παπαρούνας στο 1 μ., στην πρώτη παρουσία της Εθνικής ομάδας καταδύσεων σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο Μάνος με 293,25 β.πήρε την 23η θέση και ο Στέφανος Παπαρούνας την 24η με 289.15 β: «Εκαναν τα παιδιά κάποια λάθη και για το γεγονός αυτό δεν καταφέραμε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο. Εχουμε ποντάρει πολλά στο αγώνισμα των 3μ.συγχρονισμένων καταδύσεων» ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού τεχνικού, Πέτρου Φυρίγου, και για τον αυριανό προκριματικό των Μάνου-Παπαρούνα στα 3 μ.συγχρονισμένες καταδύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου