ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-490786

«Αντίο» στην Εθνική με αιχμές από Αμανατίδη

Την απόφαση να μην αγωνιστεί ξανά με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας πήρε ο Γιάννης Αμανατίδης και την ανακοίνωση μιλώντας στο περιθώριο της προπόνησης της Άιντραχτ τη Δευτέρα. Μάλιστα ο 28χρονος επιθετικός άφησε αιχμές για τις επιλογές των παικτών και παρουσιάστηκε ενοχλημένος από καταστάσεις και πρόσωπα.
«Ορισμένα καλά ονόματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουν αποσυρθεί, γιατί κάποια πράγματα δεν είναι σωστά. Γι’ αυτό δεν έχω πλέον διάθεση. Θέλω να αφοσιωθώ πλέον ολοκληρωτικά στις υποχρεώσεις μου με το σύλλογό μου και να βάλω τέλος στην καριέρα μου στην Εθνική», δήλωσε ο Αμανατίδης, που δεν είχε κληθεί για το φιλικό της Τετάρτης με τη Σερβία, ενώ στη συνέχεια άφησε αιχμές για την ομοσπονδία: «Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονταν στις ομάδες τους, αλλά έπαιζαν συνήθως στην Εθνική. Αυτό δεν έχει λογική. Ήταν γνωστό για εννέα στους δέκα παίκτες ποιος θα παίζει. Όποια απόδοση κι αν είχαν στις ομάδες τους. Πίστευα πως το ελληνικό ποδόσφαιρο θα γινόταν καλύτερο, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Κάποιοι παίκτες δεν εκπροσωπούσαν τη χώρα, αλλά τους εαυτούς τους. Χρησιμοποιούσαν την ομάδα για να προβληθούν, αν και οι περισσότεροι δεν έπαιζαν στις ομάδες τους. Αυτό με ενοχλούσε πάντα, ακόμη κι όταν ήμουν εκεί. Αυτοί οι μηχανισμοί γύρω από την Εθνική με έκαναν έξαλλο και τους βαρέθηκα. Αν έλεγα όλα όσα γνωρίζω, τότε θα έσκαγε βόμβα».
Ο Γιάννης Αμανατίδης αποσύρεται από την Εθνική έχοντας 35 συμμετοχές και 3 γκολ στο ενεργητικό του, με σημαντικότερη στιγμή στην καριέρα του με το εθνόσημο το γκολ της νίκης-πρόκρισης στα τελικά του Euro 2008 απέναντι στην Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη.
 
 
 
 
 
 
 
 
Νέοι κανονισμοί που φέρνουν αλλαγές στα πρωταθλήματα των Μικτών Ενώσεων ορίστηκαν από φέτος… Αλλαγές που έχουν διαφορετικές παραμέτρους και ευνοούν, αλλά και αδικούν ταυτόχρονα. Τα πρωταθλήματα των Μικτών, που λειτουργούν ως «βιτρίνα» για ταλέντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και βοηθούν στον εντοπισμό νεαρών ποδοσφαιριστών με προδιαγραφές εξέλιξης, αλλάζουν μορφή και αυτό γιατί δεν θα μπορεί να δει κανείς σε αυτά παίκτες των ΠΑΕ ή ΤΑΠ.
 
Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΟΥΛΗ
 
Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Οτι παιδιά που ανήκουν στις ακαδημίες ΠΑΕ ή ΤΑΠ και αποτελούν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές των παραπάνω, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις Μικτές ομάδες. Μέχρι πέρυσι που είχαν, οι ιθύνοντες διέγνωσαν το εξής πρόβλημα: στην Αττική π.χ. που έχει χωριστεί σε πέντε Ενώσεις, οι περισσότεροι παίκτες προέρχονταν από ομάδες της Σούπερ Λίγκα (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός Πειραιώς κ.α.) που συγκέντρωναν στις ακαδημίες τους ό,τι καλύτερο υπήρχε στις νεαρές ηλικίες και δεν ήταν δυνατόν να εντοπισθούν ταλέντα από άλλες μικρότερες ομάδες.
Σε τοπικό επίπεδο φέτος ο Ολυμπιακός Βόλου πραγματικά έχει μαζέψει στις τάξεις του τα περισσότερα μέλη των Μικτών της Ε.Π.Σ.Θ. Αυτά τα παιδιά δεν έχουν πλέον το δικαίωμα να αντιπροσωπεύσουν τη Μαγνησία στο πρωτάθλημα των Ενώσεων. Αναμφίβολα αδικούνται από αυτή την εξέλιξη. Παράλληλα όμως ο προπονητής των Μικτών ομάδων «αναγκάζεται» εκ των καταστάσεων να αναζητήσει άλλους ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές στις υπόλοιπες ομάδες της περιοχής. Από τη μία στερούνται συμμετοχής παιδιά που την αξίζουν και από την άλλη ευνοείται η αναζήτηση νέων ταλέντων.
Ετσι οι αλλαγές στις Μικτές της Ε.Π.Σ.Θ. θα είναι πολλές φέτος. Οσον αφορά στη Νίκη, επειδή οι Νέοι Αθλητές θεωρούνται ξεχωριστό σωματείο και αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής κατηγορίας, οι μικροί της κυανόλευκης ομάδας θα μπορούν να ενισχύσουν κανονικά τις μικτές ομάδες.
Το παραπάνω «μέτρο» είναι μια νέα φιλοσοφία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που αναφέρεται ως κανονισμός στην προκήρυξη των πρωταθλημάτων των Ενώσεων, που ονομάζεται «πρωτάθλημα προεπιλογής εθνικών ομάδων». Σκοπός είναι να προκύψουν κι άλλα ταλέντα.
Στο παρελθόν οι Μικτές ομάδες ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για την Εθνική… Πλέον και μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται πώς αλλάζουν τα πράγματα. Γιατί δεν γίνεται να αποκλειστούν από την εθνική παίκτες που αγωνίζονται σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ. Ετσι μάλλον θα πρέπει να αλλάξει και η ονομασία του πρωταθλήματος των Ενώσεων… Γιατί οι προεπιλογές των εθνικών ομάδων σίγουρα δεν θα αφορούν μόνο σε αθλητές που φορούν τις φανέλες των Μικτών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καλή εικόνα
Οσοι από τον Ολυμπιακό βρέθηκαν στο Λουί Ντε του Μονακό εντυπωσιάστηκαν και απο τις ωραίες παρουσίες που οδηγούσαν τους θεατές στις θέσεις τους Ετσι η βολιώτικη ΠΑΕ με ανακοίνωσή της ζητά εμφανίσιμες κοπέλες για εργασία στο γήπεδο κατά τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η καλή εικόνα είναι το παν και στο γήπεδο και στις κερκίδες
Β.Ζ
 
Ημέρες ξεκούρασης
Τις οικογένειές τους μετά από αρκετές ημέρες είχαν την ευκαιρία να δούνε οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά την επιστροφή τους από την Ιταλία και κατά το διήμερο ρεπό που τους έδωσε η τεχνική ηγεσία. Κάποιοι προτίμησαν την παραλία του Βόλου για τη βραδινή τους βόλτα την Κυριακή, όπως ο Κάστρο που με το μωράκι του στην αγκαλιά του και την γυναίκα του εθεάθησαν να περπατούν μπροστά από τις κεντρικές καφετέριες.
Ζ.Ε.Ι
 
Με… άλλον Δήμαρχο
Εκνευρισμένος με Δήμαρχο πάλι, αλλά με άλλον Δήμαρχο, όχι αυτόν της Νέας Ιωνίας αλλά του Βόλου, ήταν χθες ο Στράτος Γιδόπουλος. Ο έμπειρος παράγοντας επικοινώνησε με τον κ. Βούλγαρη για να παραχωρηθεί στην κυανόλευκη ομάδα κάποιο γήπεδο στο Βόλο για τις προπονήσεις της και μόνο, αλλά τελικά απάντηση δεν πήρε…
Αγ. Θαν.
 
Πιο νωρίς, πιο καλά
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά θα ξεκινήσουν φέτος τα πρωταθλήματα των Μικτών ομάδων των Ενώσεων και επίσης νωρίτερα θα ξεκινήσουν και τα πρωταθλήματα Ακαδημιών της Ε.Π.Σ.Θ. Μάλιστα εντός του Αυγούστου θα γίνει η πρώτη πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ τα πρωταθλήματα των μικρών θα είναι πιο οργανωμένα…
Β.Ζ
 
«Εχουν τρελαθεί»
Για τις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις κάποιων παικτών μιλούσε χθες έντονα ο Στράτος Γιδόπουλος. «Εχουν τρελαθεί μερικά παιδιά με τα χρήματα. Ζητάνε ό,τι θέλουν. Πέρυσι αγωνίζονταν στο Περιφερειακό και έπαιρναν 8.000 και τώρα ζητάνε 40 έλεγε χαρακτηριστικά για έναν έμπειρο αμυντικό, που από μόνος του ενδιαφέρθηκε να έρθει στη Νίκη…
Αγ. Θαν.
 
Οργάνωση…
Η οργάνωση είναι το στοιχείο που κάνει τον Κένταυρο Αγριάς να ξεχωρίζει. Η ομάδα της Αγριάς ανακοίνωσε μάλιστα ότι για τη νέα περίοδο θα διαθέτει και εισιτήρια διαρκείας. Σε αθλήματα όπως το χάντμπολ που δεν έχουν πολύ κοινό όπως το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και δεν είναι τόσο δημοφιλές, ο Κένταυρος Αγριάς έχει την δική του πολιτική για να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο…
Ζ.Ε.Ι
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Αληθεύει πως ομάδα της Μαγνησίας (από τις μεγάλες μάλιστα)… σκέφτηκε να παίξει σε πρωτάθλημα της Λάρισας;
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου