ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ανάβει το «πράσινο» φως για τον Ολλανδό

ανάβει-το-πράσινο-φως-για-τον-ολλανδ-496596

Καλές εντυπώσεις αφήνει ο Ολλανδός Σακίμπ Ταγιέμπ, που μετέχει στις προπονήσεις της Νίκης Βόλου. Ο 23χρονος επιθετικός φαίνεται πως πείθει τον Χόρχε Μπάριος για την απόκτησή του, ωστόσο η τελική απόφαση θα παρθεί αύριο Δευτέρα όταν και θα γίνει το ραντεβού με το Στράτο Γιδόπουλο, ενώ ξεκινά και επίσημα η προετοιμασία των κυανολεύκων.
Ο Ταγιέμπ που προέρχεται από τον Αγιαξ και την περασμένη περίοδο αγωνίστηκε στη Β’ κατηγορία Ολλανδίας,  αφήνει θετικά δείγματα γραφής στον γήπεδο και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει έναν από τους κοινοτικούς που χρειάζεται η Νίκη για να κάνουν τη διαφορά στην Football League 2, όπως ονομάζεται πλέον η Γ’ Εθνική.
Ο Ολλανδός παίζει στην επίθεση και από την απόκτησή του ή όχι θα εξαρτηθούν οι κινήσεις της ομάδας για την περαιτέρω ενίσχυση της γραμμής κρούσης. Ετσι ίσως να μην προχωρήσει η περίπτωση του Ελληνα σέντερ φορ Θωμά Μακρή, αν τελικά επέλθει συμφωνία με τον Ταγιέμπ. Ολα θα εξαρτηθούν από το ραντεβού που θα έχει ο Γιδόπουλος αύριο με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.
Ο Στράτος Γιδόπουλος ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται αύριο στο Βόλο για να επιληφθεί θεμάτων της ομάδας και επιτέλους να προχωρήσει ο μεταγραφικός σχεδιασμός. Κάποιες περιπτώσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα, όπως π.χ. του έμπειρου αμυντικού Βαγγέλη Στουρνάρα που φέρεται να βρίσκεται λίγο πριν τις υπογραφές και αύριο θα κληθεί να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την κυανόλευκη ομάδα, του Νίκου Τροΐρη, που από την διοίκηση τον περιμένουν αύριο στον Βόλο για να συζητήσουν και του Αγγελου Διγκόζη, που αν δεν έχει κλείσει μέχρι αύριο σε κάποια από τους Εορδαϊκό και Καρδίτσα, θα έχει ραντεβού με το Στράτο Γιδόπουλο.
Για τις θέσεις των κοινοτικών εξετάζεται και ο Παραγουανός Μαλντονάδο, που το πιο πιθανό είναι να αποκτηθεί. Σύμφωνα με την ΠΑΕ αύριο θα έρθει και αυτός από τη χώρα του για να ενταχθεί στην προετοιμασία της ομάδας κι αν πείσει και στην πράξη για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, μια και ο Μπάριος τον έχει παρακολουθήσει ήδη σε dvd και έχει σχηματίσει μια πρώτη άποψη για τα προσόντα του, θα ντυθεί στα κυανόλευκα.
Αύριο στην προπόνηση της ομάδας περιμένουν οι άνθρωποι της ΠΑΕ κι άλλους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν προταθεί ή έχει δείξει ενδιαφέρον η ομάδα. Στα υπόψιν υπάρχει ένας Σλοβάκος σέντερ φορ που δεν έχει διαρρεύσει το όνομά του καθώς ήδη ανήκει σε κάποια ομάδα και προσπαθεί να μείνει ελεύθερος, ο νεαρός σέντερ μπακ Παπαδήμας που προέρχεται από τους Νέους του Ολυμπιακού Πειραιώς, ο 36χρονος πλέον Βασίλης Σαμαράς με εμπειρία και από Α’ Εθνική (βρίσκεται όμως στα τελειώματα της καριέρας του και πέρυσι έπαιζε στο Περιφερειακό με τον Αετό Σκύδρας), ο 24χρονος Τάσος Κουκουλέκης που έχει φορέσει και στο παρελθόν την κυανόλευκη φανέλα και ο Νίκος Μπελίτσας με θητεία σε Αιολικό, Μακεδονικό και Καστοριά. Κάποιοι από αυτούς βέβαια θα δοκιμαστούν και αφού θέλει να τους δει πρώτα ο Χόρχε Μπάριος.
Καθημερινά υπάρχουν και νέα ονόματα στο προσκήνιο για την κυανόλευκη ομάδα που εξετάζονται από τους διοικούντες, αλλά το ανησυχητικό είναι ότι δεν προχωρά στην ουσία και σε υπογραφές. Κάτι που θα γίνει από αύριο όπως διαρρέει από την ΠΑΕ, αφού άπαντες φαίνεται πως περίμεναν το Γιδόπουλο για να κινήσει τα νήματα και να κάνει τα απαραίτητα ραντεβού. Ο έμπειρος παράγοντας όλη την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε στην Αθήνα για να «τρέξει» την υπόθεση του γηπέδου και της έδρας της ομάδας, ώστε να βρεθεί λύση, αλλά παρ’ όλα αυτά, ακόμα η Νίκη δεν έχει βρει το γήπεδο που θα τη φιλοξενεί τη νέα σεζόν.
Εκτός από το γήπεδο που απασχολεί την ομάδα, μια και αναγκάζεται να μετακινείται στα περίχωρα για τις προπονήσεις της, αυτό που πρέπει άμεσα να γίνει είναι να παρθούν αποφάσεις και να πραγματοποιηθούν μεταγραφές, για να μπορεί και ο Χόρχε Μπάριος να δουλέψει απερίσπαστος με την ομάδα κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, το οποίο θα ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα και θα πραγματοποιηθεί στα Γρεβενά.
Να θυμίσουμε ότι μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί επίσημα μόνο ο Κροάτης επιθετικός Αντε Ντάνιτς, που έχει εντυπωσιάσει τον Χόρχε Μπάριος με την εικόνα που δείχνει στις προπονήσεις και ο νεαρός αμυντικό χαφ Αλέξης Δραγάτης, που είναι μόλις 18 ετών, αλλά κέρδισε τις εντυπώσεις στις δοκιμές της Γλυφάδας και μαζί μια θέση στο ρόστερ των κυανολεύκων. Τις κινήσεις του μεγαλομετόχου προκειμένου να σταματήσουν να ανησυχούν, περιμένουν και οι οργανωμένοι, που στο πρώτο ραντεβού της ομάδας στο Παντελής Μαγουλάς εξέφρασαν την ανησυχία τους, ενώ υπήρχε και μουρμούρα για το γεγονός ότι δεν έχουν προχωρήσει οι περιπτώσεις των έμπειρων ποδοσφαιριστών, τα ονόματα των οποίων είχαν ακουστεί για τη Νίκη, όπως των Πέτρου, Τσάγγαρη, Θεοδοσιάδη και Τριχιά…
 
Ξεχώρισε δύο νεαρούς
Δύο ποδοσφαιριστές ξεχώρισε από τις δοκιμές των νεαρών μέχρι στιγμής ο Χόρχε Μπάριος και συγκεκριμένα τον τερματοφύλακα Σιμσέρη και τον Βλαχοκυριάκο, που ίσως κινηθεί τελικά η κυανόλευκη ομάδα για την απόκτησή τους. Από κει και πέρα συνεχίζουν να δοκιμάζονται μια και δείχνουν καλά στοιχεία και οι Μηριώτης, Μπαϊμάκης (τερματοφύλακας), Χρυσοχοϊδης, Φελέκης, Βαρούχας και Σαλταπίδας.
 
 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου