ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπόδια για τη διεξαγωγή του τελικού στο Πανθεσσαλικό

εμπόδια-για-τη-διεξαγωγή-του-τελικού-σ-483060

Εμπόδια και… μπλέξιμο για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μπορεί η ΕΠΟ να ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι, με κάθε επισημότητα, πως η έδρα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα είναι το Πανθεσσαλικό Στάδιο, αλλά, όπως φαίνεται, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει πρώτα να επιλυθούν.

Το στάδιο, που χτίστηκε για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, έχει ελλείψεις, όπως επιβεβαίωσε και ο υπεύθυνος του Πανθεσσαλικού, Τάσος Μιλάνος, μιλώντας στο sportfm.gr! Αναλυτικά, είπε: «Το στάδιο δεν έχει κάμερες ασφαλείας. Υπάρχουν κάποιες κάμερες, οι οποίες, όμως, είναι εξωτερικές και για τη φύλαξη του γηπέδου. Όταν η Νίκη Βόλου, τη σεζόν 2014-15, είχε αγωνιστεί στη Super League, είχε εγκατασταθεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης. Η αστυνομία, μάλιστα, είχε κάνει ειδική εγκατάσταση σε μπουθ των δημοσιογραφικών για να μπορεί να ελέγχει τους θεατές. Μετά τον υποβιβασμό της Νίκης Βόλου όλο αυτό το σύστημα ξηλώθηκε μαζί με τις κάμερες».

Βέβαια, τόνισε πως «οι προβολείς του γηπέδου λειτουργούν κανονικά και γενικώς δεν υπάρχει κανένα άλλο πρόβλημα. Από αύριο θα περιμένουμε και τους ανθρώπους της ΕΠΟ να έρθουν εδώ για να δουν το γήπεδο».

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός διευθυντής Βόλου Ταξίαρχος Γιάννης Τόλιας μόλις ενημερώθηκε για την απόφαση της Ομοσπονδίας ήταν αρνητικός και σε επικοινωνία του με την ΕΠΟ μετέφερε την άρνηση του αυτή. Ο κ. Τόλιας φέρεται να επικαλείται το γεγονός ότι το Πανθεσσαλικό δεν έχει άδεια από την Επιτροπή της ΕΠΟ που εξέτασε τα υπόλοιπα στάδια (Παγκρήτιο, Καυτανζόγλειο, Παμπελοπονησιακό, AEL FC Arena), ούτε επίσης διαθέτει άδεια καταλληλότητας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δεν διαθέτει κάμερες ασφαλείας.

Η Δημοτική Αρχή Βόλου

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Δημοτική Αρχή του Βόλου καλεί τον Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας, κ. Γιάννη Τόλια, εγνωσμένου ήθους και ικανοτήτων αξιωματικό, να άρει τις όποιες αντιρρήσεις έχει διατυπώσει στην τέλεση του σημαντικού αθλητικού γεγονότος, που αντιπροσωπεύει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ των ομάδων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, στην πόλη μας.

Πρόκειται ασφαλώς για μια εκδήλωση που μόνο να προσφέρει έχει, τόσο στην τοπική μας οικονομία, όσο και στο ίδιο ποδόσφαιρο και προς τούτο και εμείς, ως Δημοτική Αρχή είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε σε όποιο βαθμό μας ζητηθεί και έχουμε τη δυνατότητα, προκειμένου όλοι μαζί να γιορτάσουμε, γιατί περί αθλητικής γιορτής πρόκειται.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τελικά η τοπική Αστυνομία θα αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θα στερήσει από την πόλη και τους συμπολίτες μας μια τέτοια εκδήλωση, με πολύπλευρες θετικές και ευεργετικές επιπτώσεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου