ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αντιδρά η Μπαρτσελόνα … για κλήση παικτών της στην Εθνική

αντιδρά-η-μπαρτσελόνα-για-κλήση-παικ-492105

Καυγάς ξέσπασε στην Ισπανία μετά την απόφαση του Βιθέντε ντελ Μπόσκε να καλέσει στην εθνική ομάδα επτά παίκτες της Μπαρτσελόνα για το εκτός έδρας φιλικό παιχνίδι με το Μεξικό.
Ο αθλητικός διευθυντής των Καταλανών, Αντονι Θουμπιθαρέτα, τόνισε ότι αποτελεί αρνητική εξέλιξη στη φάση αυτή η πρόσκληση στην εθνική του μέσου Τσάβι, του επιθετικού Νταβίντ Βίγια και του τερματοφύλακα Βίκτορ Βαλντές, καθώς και τεσσάρων ακόμη συμπαικτών τους στην Μπαρτσελόνα, 4 ημέρες πριν από τον πρώτο αγώνα για το ισπανικό Σούπερ Καπ με τη Σεβίλη στις 14 Αυγούστου (στις 21/8 ο 2ος αγώνας).
«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που καλούν παίκτες στην εθνική, οι οποίοι βρίσκονται σε διακοπές.
Είναι ολοφάνερο σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν στο προπονητικό κέντρο της εθνικής.
Η λογική λέει ότι δεν είναι σε θέση να υποβληθούν σε μια δυνατή προσπάθεια, ούτε να κάνουν ένα τόσο μεγάλο ταξίδι» είπε ο Θουμπιθαρέτα.
Μετά την ανακοίνωση των παικτών που κάλεσε ο ντελ Μπόσκε για τον αγώνα στην Πόλη του Μεξικού, δήλωσε ότι δεν σκέφθηκε πως το Σούπερ Καπ ήταν ένας καλός λόγος για να μην επιλέξει παίκτες της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι αποτέλεσαν την «καρδιά» της ισπανικής ομάδας, που τον Ιούλιο έφτασε στη Νότια Αφρική στη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της με την κατάκτηση του μουντιάλ.
Ο Ντελ Μπόσκε είπε ακόμη ότι οι παίκτες της εθνικής θα πρέπει να βγάλουν από τη σκέψη τους το θρίαμβο του μουντιάλ και να συγκεντρώσουν την προσοχή τους στα προκριματικά του EURO 2012, στα οποία η Ισπανία αρχίζει τους αγώνες της κατά του Λιχτενστάιν στις 3 Σεπτεμβρίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου