ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μαχητής ζωής ο 67χρονος Γιάννης Πασιάς

μαχητής-ζωής-ο-67χρονος-γιάννης-πασιάς-486721

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό στη σφαιροβολία και ένα χάλκινο στην επιτραπέζια αντισφαίριση κατέκτησε ο 67χρονος Βολιώτης νεφροπαθής, Ιωάννης Πασιάς, στους 29ους Πανελλήνιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων.

Εχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στις θάλασσες, ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και στη συνέχεια εργαζόμενος στον περιφερειακό σταθμό καταπολέμησης της υδάτινης ρύπανσης, ο 67χρονος σήμερα Γιάννης Πασιάς συνεχίζει να μάχεται φέρνοντας παράλληλα και πολλές διακρίσεις στη γενέτειρά του, μιας και από το 2009 διακρίνεται στους ξεχωριστούς αγώνες, αποδεικνύοντας θάρρος ψυχής και τόλμη εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων «Δρομέας», συνεχάρη τον κ. Πασιά, αναφέροντας σχετικά με τους αγώνες: «Σε μία χαρούμενη και γεμάτη αισιοδοξία ατμόσφαιρα, φιλοξενήθηκαν για άλλη μία φορά στην Αθήνα οι 29οι Πανελλήνιοι Αγώνες Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων το διάστημα από 29 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2017. Είναι ένας θεσμός καθιερωμένος από το 1988, όπου και πραγματοποιούνται αγώνες στίβου, κολύμβησης, μπόουλινγκ και επιτραπέζιας αντισφαίρισης, με σκοπό να δειχθεί στην κοινή γνώμη το όφελος από μία μεταμόσχευση και να δοθεί σε δεκάδες αθλητές μεταμοσχευμένους και αιμοκαθαρόμενους η μεγάλη ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους στον αθλητισμό.

Παράλληλα γίνεται προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης σε ένα σημαντικό, ευαίσθητο και ανθρώπινο θέμα, όπως αυτό της δωρεάς οργάνων, αφού μέσω αυτής, δίνεται η ευκαιρία στους πάσχοντες από ανεπάρκεια κάποιου οργάνου, να αποκτήσουν μία νέα, φυσιολογική ζωή και να επανενταχθούν στην κοινωνία σαν ενεργοί πολίτες με πλήρη σωματική και ψυχική υγεία. Αυτό υποδεικνύεται περήφανα και από τη συμμετοχή των αθλητών σε αυτά τα δρώμενα.

Σημαντικός υποστηρικτής σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιούνται οι αγώνες, στους οποίους φέτος συμμετείχαν: Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων ΔΡΟΜΕΑΣ, ο οποίος είχε και την επιμέλεια της διοργάνωσης, ο Σύλλογος Αθλουμένων Νεφροπαθών (Σ.Α.Ν.), ο Αθλητικός Σύλλογος Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων ΛΕΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ο Παναττικός Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων και Αιμοκαθαρομένων ΔΙΑΓΟΡΑΣ, ο Σύνδεσμος Μεταμοσχευμένων Κύπρου, οι αθλητές του οποίου, όπως αυτό συμβαίνει και κάθε χρόνο μας τίμησαν με την αγωνιστική τους παρουσία.

Έλαβαν μέρος αθλητές οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση κάποιου εκ των συμπαγών οργάνων (νεφρού, καρδιάς, πνευμόνων, ήπατος και παγκρέατος) ή ρευστού οργάνου (μυελός των οστών) αλλά και άλλοι οι οποίοι υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση ή περιτοναϊκή κάθαρση.

Η συμμετοχή τους ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα εκείνων που προέρχονται από διάφορες πόλεις της επαρχίας. Το αγωνιστικό επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, αφού ένα μεγάλο ποσοστό εξ αυτών κατέκτησε τα όρια πρόκρισής, το οποία έχει θεσπίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, οι δε προκρινόμενοι θα στελεχώσουν την αποστολή της Εθνικής, η οποία θα συμμετάσχει στους 21ους Παγκόσμιους Αγώνες Μεταμοσχευμένων, που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο στην Ισπανία.

Στους φετινούς αγώνες, όπως άλλωστε συμβαίνει επί σειρά ετών, συμμετείχε και ο αθλητής στίβου και επιτραπέζιας αντισφαίρισης Γιάννης Πασιάς, προερχόμενος από τον Βόλο και ο οποίος με ευγενή συμπεριφορά, εμφανή ενθουσιασμό και πλήρη υπευθυνότητα και σοβαρότητα, αγωνίστηκε κατακτώντας χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, χάλκινο μετάλλιο στην επιτραπέζια αντισφαίριση και την 4η θέση στα 5.000 μ. βάδην, στην κατηγορία των Super Veteran μεταμοσχευμένων.

Ο Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Μεταμοσχευμένων ΔΡΟΜΕΑΣ συγχαίρει τον κ. Πασιά για τη συμμετοχή του στους αγώνες, ευχόμενος να πετύχει όλους τους ευγενείς του στόχους που αποβλέπουν τόσο στο αθλητικό όσο και στο κοινωνικό πεδίο».

Σε δήλωση του, ο κ. Πασιάς αναφέρει: «Τα μετάλλια αυτά τα αφιερώνω σε όλους τους συμπάσχοντες (νεφροπαθείς) της Θεσσαλίας, στο εξαίρετο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό α/ του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου Αχιλλοπουλείου, β/ της Θεσσαλικής Νοσηλευτικής ΕΠΕ Βόλου γ/του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ευαγγελισμός” για τις πολύτιμες υπηρεσίες υγείας που μου προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν, γι’ αυτό θερμά τους ευχαριστώ. Το αφιερώνω επίσης στους εξαίρετους πρώην συνεργάτες μου, στελέχη του Κέντρου Περιβάλλοντος Βόλου, όπου υπηρέτησα επί 17 συνεχή έτη στον περιφερειακό σταθμό καταπολέμησης της θαλάσσιας ρύπανσης, στους αγαπητούς μου συναδέλφους του διοικητικού συμβουλίου και σε όλα τα μέλη της Ένωσης συνταξιούχων ΝΑΤ Θεσσαλίας, της οποίας είμαι μέλος. Τέλος, τα αφιερώνω στην αγαπημένη μου ιδιαίτερη πατρίδα, το Τρίκερι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου