ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μεγάλη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ

μεγάλη-ρεβάνς-στο-οακα-486801

Πανέτοιμη και με 50.000 κόσμο στο πλευρό της, η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα (19:00 Cosmote Sports 3) τον Ολυμπιακό στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδος μετά το 1-2 στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ανακοίνωσε από χθες την 18αδα, αφήνοντας εκτός τους Μπακασέτα, Βινίσιους, Αραβίδη, Μπακάκη, τον τραυματία Λαμπρόπουλο αλλά και τον Αϊντάρεβιτς, που τελικά δεν κατάφερε να επανέλθει στο 100% από τον τραυματισμό του. Αντιθέτως, παρών θα είναι ο Ρόναλντ Βάργκας που ξεπέρασε η διάταση στη γάμπα. Όσον αφορά τους ερυθρόλευκους θα στερηθούν των υπηρεσιών του Βραζιλιάνου Σεμπά.

Με συνταγή… Καραϊσκάκη

Στην άσκηση τακτικής που έκανε ο Ισπανός τεχνικός, δοκίμασε μια ενδεκάδα ίδια μ’ εκείνη που είχε παρατάξει στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Με τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, τον Μάνταλο σχετικά κοντά στον Αργεντινό φορ και στον άξονα, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Πατίτο στα δυο άκρα, τον Σιμόες με τον Γιόχανσον ως αμυντικά χαφ και τον Τσιγκρίνσκι με τον Βράνιες στο κέντρο της άμυνας. Προφανώς υπάρχει πάντα η πιθανότητα μιας έκπληξης της τελευταίας στιγμής. Αλλά μετά και απ’ όσα δούλεψε ο Χιμένεθ στην τελευταία προπόνηση, είναι ξεκάθαρο πως έχει προβάδισμα η συνταγή του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη.

Καμπάνα στον Σεμπά

Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ επέβαλε στον Σεμπά -για την τρικλοποδιά στον Αραούχο, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ- ποινή τριών αγωνιστικών και πρόστιμο 200 ευρώ. Δε θα αγωνιστεί, λοιπόν, στον σημερινό επαναληπτικό ημιτελικό με την Ένωση. Επίσης, ο 24χρονος μεσοεπιθετικός θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, για την 30ή και τελευταία αγωνιστική της Super League. Καθώς, και από τον πρώτο αγώνα του επόμενου πρωταθλήματος (αγωνιστική περίοδος 2017-18).

Το δικαιοδοτικό όργανο τιμώρησε τον Βραζιλιάνο για βιαιοπραγία και όχι για απόπειρα (τιμωρείται με 2 αγωνιστικές). Κατηγορία που του είχε αποδοθεί στην πειθαρχική δίωξη που είχε ασκήσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος – Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης.

Ο Ταρίκ Ελιουνούσι αναμένεται να αντικαταστήσει στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού τον Σεμπά, με τον Τάκη Λεμονή να φαίνεται πως έχει καταλήξει στον αντικαταστάτη του Βραζιλιάνου. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τις περισσότερες θέσεις της ενδεκάδας. Ο 57χρονος προπονητής θα έχει τους Καπίνο (τέρμα), Φιγκέιρας (δεξί μπακ), Μποτία, Ντα Κόστα (στόπερ) και έναν εκ των Ρέτσου ή Ντε λα Μπέγια (αριστερό μπακ) στα μετόπισθεν. Οι Ρομαό και Μάρτινς θα είναι το δίδυμο των κεντρικών χαφ, ενώ Ελιουνούσι, Μάριν και Φορτούνης θα κινούνται πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου