ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Τέλος» ο Λίνεν, φαβορί ο Ράμος

τέλος-ο-λίνεν-φαβορί-ο-ράμος-851206

Ο Γερμανός τεχνικός έλυσε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, ενώ Ισπανός θεωρείται επικρατέστερος για τον πάγκο των «ερυθρόλευκων»!

Παρελθόν αποτελεί και επίσημα από χθες από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ο Εβαλντ Λίνεν. Ο Γερμανός τεχνικός συναντήθηκε χθες με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, και αποφάσισαν να λύσουν κοινή συναινέσει την συνεργασία τους.

Αφορμή στάθηκε η ήττα που γνώρισε στο Τελ Αβίβ ο Ολυμπιακός από την Μακάμπι με 1-0, αποτέλεσμα που σήμανε τον αποκλεισμό της ομάδας από την συνέχεια του Γιουρόπα Λιγκ.

Μάλιστα, ο πειραϊκός σύλλογος ανακοίνωσε το «διαζύγιο» με τον Γερμανό τεχνικό.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο μεγαλομέτοχος της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός κ. Ευάγγελος Μαρινάκης με τον προπονητή της ομάδας κ. Έβαλντ Λίνεν, αποφασίστηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. με τον προπονητή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Λίνεν δεν συμπλήρωσε καν δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων", καταρρίπτοντας το… ρεκόρ που κρατούσε ο Νίκος Αλέφαντος, ο οποίος το 2004 έκατσε στον πάγκο της ομάδας για δύο μήνες και εννέα ημέρες.

Πλέον στον Ολυμπιακό, βρίσκονται σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του Λίνεν και τα ονόματα που «ακούγονται» περισσότερο, είναι αυτά των Χουάντε Ράμος, Ερνέστρο Βαλβέρδε, Γκρεγκόριο Μανθάνο και Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Μέχρι να βρεθεί αντικαταστάτης, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς με τον Ανδρέα Νινιάδη θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν τα «ηνία» της ομάδας.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον Έβαλντ Λίνεν, ο Μαρινάκης δήλωσε: «Λύσαμε τη συνεργασία μας με τον κ. Λίνεν κοινή συναινέσει.

Όταν ανέλαβα τον Ολυμπιακό, ήξερα πως θα αντιμετωπίσω δυσκολίες. Έχω μάθει στα δύσκολα.

Προχωράμε πιο δυνατά από πριν. Ο στόχος είναι ένας, η κορυφή. Από εκεί και πέρα τα λόγια είναι φτώχεια, οι πράξεις μετράνε. Τις επόμενες ημέρες ο Ολυμπιακός θα έχει έναν πολύ καλό προπονητή».

Από την πλευρά του, ο Λίνεν τόνισε: «Ήταν μία δύσκολη κατάσταση.

Μία καινούργια ομάδα, με καινούργιους παίκτες, που δεν ήταν έτοιμοι να παίξουν στο Γιουρόπα Λιγκ.Υπήρχε μεγάλη πίεση σε μένα σαν προπονητή και πήραμε την απόφαση να λύσουμε τη συνεργασία μας, για να μην υπάρχει τόση πίεση από τον κόσμο. Ήταν μία σύντομη, αλλά θετική εμπειρία για μένα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και ιδανικές συνθήκες για εργασία. Εύχομαι στην ομάδα και τον καινούριο ιδιοκτήτη περισσότερη τύχη απ΄ ό,τι είχαμε τις τελευταίες εβδομάδες».

Κοντά σε Χουάντε Ράμος

Φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού ήταν χθες βραδυ ο Χουάντε Ράμος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή ο Ισπανός τεχνικός, γνώριμος από τη θητεία του σε Σεβίλλη, Ρεάλ Μαδρίτης και Τότεναμ, είναι το πρώτο φαβορί για τον πάγκο των «ερυθρόλευκων»!

Η ΠΑΕ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή μαζί του και άμεσα θα προκύψουν οριστικές εξελίξεις. Άλλωστε, ο χρόνος πιέζει και στον Ολυμπιακό θέλουν να καλύψουν μια και καλή το κενό που άφησε ο Έβαλντ Λίνεν.

Όσο για τους Ερνέστο Βαλβέρδε και Μανουέλ Πελεγκρίνι, ναι μεν απασχολούν την ομάδα, αλλά όπως αναφέραμε και παραπάνω, σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Ράμος.

Η προπονητική καριέρα του 55χρονου Ράμος:

1993-94: Αλκογιάνο

1994-95: Λεβάντε

1995-96: Λογκρονιές

1996-97: Μπαρτσελόνα Β

1997-98: Λέιντα

1998-2001: Ράγιο Βαγεκάνο

2001-02: Μπέτις

2002: Εσπανιόλ

2003-04: Μάλαγα

2005-07: Σεβίλλη

2007-08: Τότεναμ

2008-09: Ρεάλ Μαδρίτης

2009: ΤΣΣΚΑ Μόσχας

2010: Γουϊντάντ Αθλέτικ Κλαμπ (Μαρόκο)

Ο Ντιόγκο

Στο μεταξύ ο Ντιόγκο πήγε χθες στα γραφεία της ΠΑΕ για να δώσει εξηγήσεις για τη συμπεριφορά και την αδικαιολόγητη αποβολή του στο χθεσινό ματς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός αποδοκιμάστηκε έντονα από λίγους φιλάθλους του Ολυμπιακού που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία της εταιρίας.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου