ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόντρα στην παράδοση

κόντρα-στην-παράδοση-490092

Την πρώτη του νίκη απέναντι στην Πύδνα Κίτρους θα επιδιώξει να πετύχει σήμερα ο Ρήγας Φεραίος, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου, για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Το παιχνίδι θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Βελεστίνου (16:30) και ο Ρήγας θέλει να συνεχίσει… από εκεί που σταμάτησε πριν τη διακοπή του Πάσχα, όταν και πανηγύρισε μεγάλο διπλό απέναντι στον Τηλυκράτη Λευκάδας.

Δύο εβδομάδες έχουν περάσει από το παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής, όταν και οι Βελεστινιώτες πραγματοποίησαν ίσως την καλύτερη τους εμφάνιση, αγωνιζόμενοι στη Λευκάδα και επικράτησαν… με το φτωχό, όπως αποδείχτηκε, 2-0 απέναντι σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα, που έχει «κόψει» βαθμούς στην έδρα της από πολλούς μέχρι πρότινος διεκδικητές του τίτλου, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι κυανόλευκοι είχαν δοκάρι και σε δαιμονιώδη ρυθμό ιδιαίτερα την επιθετική τους γραμμή, παίζοντας το ποδόσφαιρο το οποίο και ο τεχνικός Λάκης Μπακάλης θέλει να βλέπει από την αρχή της σεζόν.

Το σημερινό παιχνίδι απέναντι στην Πύδνα Κίτρους μπορεί να μην έχει βαθμολογικό κίνητρο για καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο το γόητρο και η ιστορία αποτελεί πάντοτε κινητήριο μοχλό, και ο Ρήγας θέλει ακόμη τρεις βαθμούς, ώστε η τελική του συγκομιδή βαθμών να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

Βέβαια, κανείς στο στρατόπεδο των Βελεστινιωτών δεν παραγνωρίζει την παράδοση, καθώς σε 3 παιχνίδια οι Κατερινιώτες μετρούν 2 νίκες και έχουν αποσπάσει μία ισοπαλία, αλλά ούτε και τα φετινά δεδομένα, με την Πύδνα να βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας, όντας μία ιδιαίτερα αξιόλογη ομάδα.

Υπό προϋποθέσεις μάλιστα, οι γηπεδούχοι μπορούν να εξασφαλίσουν και μαθηματικά τη σωτηρία τους, τέσσερα παιχνίδια πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, καθώς ο προτελευταίος Αχιλλέας Νεοκαισάρειας φιλοξενεί τη 14η Αμβρακία Κωστακιών. Αν ο Αχιλλέας χάσει βαθμό ή βαθμούς και ο Ρήγας κερδίσει, τότε θα βρεθεί αρκετούς πόντους μπροστά από την ομάδα της Κατερίνης, ώστε να μην ανησυχεί στα παιχνίδια που απομένουν.

Το παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους εκτός της αγωνιστικής δυσκολίας που κρύβει, έχει και σημαντικές απουσίες για τους κυανόλευκους, που θα στερηθούν των υπηρεσιών των Βουραζέρη και Κυπτίου, οι οποίοι θα εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας τους, αλλά και του αναπληρωματικού τερματοφύλακα Τσουμπέκου, που έχει πρόβλημα στην ωμοπλάτη. Τα ευχάριστα νέα για τον Λάκη Μπακάλη έρχονται πάντως από δύο επιστροφές, καθώς οι Σέττος και Χυσάι είναι ετοιμοπόλεμοι και βρίσκονται στη διάθεση του προπονητή τους.

Ετοιμοπόλεμοι για τη σημερινή αναμέτρηση είναι οι: Τάσος Παπαγιάννης, Στέλιος Τσιότρας, Δημήτρης Χατζηαθανασίου, Χρήστος Σπαθής, Χρήστος Λάμπρου, Σπύρος Γκάγκας, Θανάσης Μπόρας, Χάρης Ράπτης, Γιώργος Αλεξίου, Κέβιν Χίσα, Στέργιος Μπακάλης, Ντίνος Γεωργατζής, Θανάσης Καναβός, Θόδωρος Μπομπότης, Κώστας Γουτούλης, Ηλίας Γκίκας, Δημήτρης Σέττος, Τάσος Τσελεπής, Αντώνης Τζοβάρας, Δημήτρης Κουσκουρίδας, Αντώνης Αραμπατζής, Λεονί Χότζα.

Μπακάλης: «Μπορούμε να

φτάσουμε στη νίκη»

Ο Λάκης Μπακάλης μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για το σημερινό παιχνίδι με την Πύδνα Κίτρους, όπου στάθηκε στη δυσκολία του, βάσει των αγωνιστικών επιδόσεων των Κατερινιωτών, τονίζοντας πάντως πως η εικόνα του Ρήγα θα κρίνει το αποτέλεσμα: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για εμάς, με μια ομάδα η οποία ξεκίνησε για πρωταθλητισμό, αλλά βγήκε έξω από τον στόχο της εδώ και ένα μικρό χρονικό διάστημα. Κάτι το οποίο δε σημαίνει ότι είναι μία αδιάφορη ομάδα ή ότι δε μπορεί να σταθεί μέσα στο γήπεδο ή δε ξέρει τι ζητάει. Ήμασταν σε καλή κατάσταση μέχρι και πριν τις γιορτές, άλλωστε το έδειξε η αγωνιστική μας παρουσία. Το ρεπό που δώσαμε στους παίκτες για τις γιορτές του Πάσχα αποτελεί ερωτηματικό τόσο για εμένα, όσο και για τους αντιπάλους, αλλά πιστεύω ότι έχουμε δουλέψει το μεγαλύτερο διάστημα. Αν είμαστε αυτοί που πρέπει αγωνιστικά, πειθαρχημένοι σοβαροί και έχοντας δείξει ότι μπορούμε να έχουμε καλή απόδοση σε ορισμένα παιχνίδια -έχουμε και κάποια νεκρά παιχνίδια που έχουν σημαδέψει και μας έχουν κοστίσει ήττες στο Βελεστίνο- μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη».

Σφυρίζει ο Μπαλάσας

Ο διαιτητής Αστέριος Μπαλάσας (ΕΠΣ Μακεδονίας) με βοηθούς τους Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο και Χρήστο Τασόπουλο, από την ίδια Ένωση, έχει οριστεί να διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση του Ρήγα Φεραίου με την Πύδνα Κίτρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου