ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στη Μακάμπι ο Σχορτσιανίτης

στη-μακάμπι-ο-σχορτσιανίτης-492486

Παίκτης της Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης. Ο Έλληνας σέντερ που είχε μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την «ομάδα του λαού» και θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ.

Η συμφωνία επήλθε χθες Πέμπτη στην Κύπρο, όπου βρίσκεται ο Σχορτσιανίτης με την Εθνική μπάσκετ. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο μάνατζερ του «Σόφο», Παναγιώτης Καπάζογλου, ο πρόεδρος της Μακάμπι, Σιμόν Μιζράχι και ο τεχνικός των πέντε φορές Πρωταθλητών Ευρώπης, Ντέβιντ Μπλατ.

«Από τη στιγμή που αποφάσισα να μην αγωνιστώ στην Ελλάδα, αναζητούσα ένα μεγάλο και οργανωμένο σύλλογο, στον οποίο να έχω χρόνο συμμετοχής και να μπορώ να συνεισφέρω. Τα βρήκα όλα αυτά στη Μακάμπι. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που μετακομίζω στο Τελ Αβίβ και στη "Nokia Arena". Γνωρίζω για τη μεγάλη παράδοση της Μακάμπι, τους εκπληκτικούς φιλάθλους της και γενικά τη λατρεία για το μπάσκετ στο Ισραήλ. Υπόσχομαι πως θα κάνω τα πάντα για τη Μακάμπι», δήλωσε ο Σχορτσιανίτης.

Στις αρχές του καλοκαιριού πήρε μέρος στο Σάμερ Λιγκ με τους Κλίπερς, χωρίς όμως να ικανοποιήσει τους ανθρώπους της ομάδας από το Λος Άντζελες. Ενώ κι ο Παναθηναϊκός που ενδιαφέρθηκε κάποια στιγμή να ενισχύσει την φροντ λάιν του με τον Σχορτσιανίτη, απέκτησε τελικά τον Άλεξ Μάριτς της Παρτιζάν.

Νεστέροβιτς ο Ολυμπιακός

Παίκτης του Ολυμπιακού και με τη… βούλα είναι από την Πέμπτη το πρωί ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς. Η "ερυθρόλευκοι" ΚΑΕ ανακοίνωσε και επίσημα την απόκτηση του Σλοβένου σέντερ για τα επόμενα δύο χρόνια και ο 34χρονος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε πως ήρθε για να κατακτήσει τίτλους.

"Αισθάνομαι υπέροχα που επιστρέφω στην Ευρώπη και πόσο μάλλον σε μια μεγάλη ομάδα που θέλει να κερδίζει τρόπαια. Γι’ αυτό άλλωστε επιστρέφω" υποστήριξε αρχικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις μεταγραφές των Σπανούλη, Νίλσεν "Σπουδαίες και οι δυο. Ο Σπανούλης είναι απλά MVP και ο Νίλσεν είναι ο παίκτης που κάθε προπονητής και κάθε ομάδα θέλει στο ρόστερ της".

ΟΙ προηγούμενες ομάδες του Νεστέροβιτς είναι ΠΑΟΚ (1993-95), Ολίμπια Λ. (1995-97), Κίντερ Μπολόνια (1997-99), Μινεσότα Τίμπεργουλβς (1999-2003), Σαν Αντόνιο Σπερς (2003-2006-Κατέκτησε το πρωτάθλημα ΝΒΑ το 2005 ), Τορόντο Ράπτορς (2006-2008), Ιντιάνα Πέισερς (2008-2009), Τορόντο Ράπτορς (2009-2010).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου