ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Από θρύλος… θρήνος!!!

από-θρύλος-θρήνος-492507

Η λέξη καταστροφή ίσως είναι «λίγη» για να περιγράψει το… πατατράκ του Ολυμπιακού! Οι «ερυθρόλευκοι»… κατάφεραν να μείνουν εκτός Ευρώπης από τις 5 Αυγούστου, καθώς δεν μπόρεσαν να υπερασπιστούν το -έτσι κι αλλιώς «εύθραυστο»- 2-1 του Καραϊσκάκη και γνωρίζοντας την ήττα με 1-0 από τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, αποχαιρέτησαν τόσο πρόωρα το Europa League.
Ενας Ολυμπιακός εκτός τόπου και χρόνου γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League και μένει εκτός Ευρώπης από τον Αύγουστο!
Το σημερινό αποτέλεσμα γύρισε πολλά χρόνια πίσω τον Ολυμπιακό και όπως γίνεται αντιληπτό θα σηματοδοτήσει αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αρνητική ήταν η εικόνα και των Ντιόγο, Ζαϊρί, με τον Βραζιλιάνο να αποβάλλεται στις καθυστερήσεις για χτύπημα εκτός φάσης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ο Μαροκινός όταν έγινε αλλαγή αντάλλαξε «γαλλικά» με τους οπαδούς της Μακάμπι, δείχνοντας την απειθαρχία και τα νεύρα που υπάρχουν στο Λιμάνι….
Η… έμπνευση του Λίνεν να ξεκινήσει με τον Μοντέστο δεξί μπακ, έχοντας δηλαδή στην άμυνα τρεις κεντρικούς αμυντικούς (συν τους Μέλμπεργκ και Αβραάμ) αποδείχθηκε τραγικό λάθος. Η Μακάμπι έκανε ό,τι ήθελε στο πρώτο μέρος και πέτυχε το γκολ πρόκρισης στο 42ο λεπτό, το χειρότερο χρονικό σημείο για τον Ολυμπιακό που την ίδια ώρα έδειχνε εγκλωβισμένος από τον δικό του κακό εαυτό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε ολόκληρο 45λεπτο οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν ούτε μια ευκαιρία, ούτε μια οργανωμένη προσπάθεια.
Όλο το παιχνίδι γινόταν από αριστερά με τον Ρόμενταλ, αλλά ο Ντιόγο ήταν απελπιστικά μόνος στην αντίπαλη περιοχή, ενώ από δεξιά, ο Μοντέστο επιχείρησε να ανέβει στα πρώτα λεπτά, αλλά γρήγορα κατάλαβε πως δεν… μπορεί και δεν ξαναπέρασε τη σέντρα. Έτσι, το παιχνίδι του Ολυμπιακού ήταν μονοδιάστατο, αφού και από το κέντρο έλειπε ο παίκτης που θα βγάλει μια σωστή μπαλιά.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λίνεν προσπάθησε να αλλάξει την κατάσταση, διορθώνοντας τις επιλογές του, με τον Τοροσίδη να περνά αντί του Μοντέστο και τον Ιμπαγάσα να τονώνει τη μεσαία γραμμή. Και για λίγο, ο Ολυμπιακός, με τους δύο αυτούς, έδειξε ικανός να αντιδράσει. Αλλά ήταν και πάλι ακίνδυνος, αν εξαιρέσουμε σουτ των Ντιόγο και Ρόμενταλ και μία κεφαλιά του Μαρέσκα. Ο Μήτρογλου που μπήκε για να «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή ήταν… σε άλλο γήπεδο και ο χρόνος κυλούσε.
Η Μακάμπι είχε κλειστεί στα καρέ της, οι παίκτες του Μιζράχι έδειχναν κουρασμένοι και ο Ολυμπιακός ολοένα και πίεζε. Χωρίς αποτέλεσμα όμως. Τα γεμίσματα και οι σέντρες δεν είχαν «τύχη», το γκολ της ισοφάρισης και της πρόκρισης δεν ήρθε ποτέ και ο Λίνεν και οι παίκτες του ψάχνουν… τρύπα να κρυφτούν…

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου