ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γκολ ανθρωπιάς… για το Ορφανοτροφείο Βόλου

γκολ-ανθρωπιάς-για-το-ορφανοτροφείο-492980

Στις εγκαταστάσεις της Αγίας Αννας, με τη συμμετοχή μεγάλων συλλόγων ξεκίνησε χθες ένα διαφορετικό τουρνουά ποδοσφαίρου, του οποίου τα έσοδα θα ενισχύσουν το ίδρυμα του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η ΠΑΕ Ατρόμητος όπως και οι ομάδες του Πυράσου Νέας Αγχιάλου, της Δήμητρας Τρικάλων αλλά και η Ακαδημία Ολυμπιακού Πειραιώς Αλίμου, με τις ομάδες προπαίδων γεννηθέντων το 2003, προτζούνιορ (2005) και μπαμπίνι (2007) ανταποκρίθηκαν στο εγκάρδιο κάλεσμα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας, και όλες μαζί ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα ξεχωριστό και συνάμα φιλανθρωπικό σκοπό, δίνοντας την ευκαιρία στους λιλιπούτειους ποδοσφαιριστές να ευχαριστηθούν το παιχνίδι του ποδοσφαίρου, αλλά και να συμβάλλουν στην καλύτερη ποιότητα ζωής των παιδιών του Ορφανοτροφείου Βόλου, που το έχουν ανάγκη. Για τον σκοπό αυτό, παραχωρήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις του Olimpico συνέντευξη Τύπου από τους συνδιοργανωτές και τους εκπροσώπους των παραπάνω συλλόγων. Αναλυτικά:

Περικλής Λασκαράκης (πρόεδρος ΕΠΣΘ): «Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας, με μεγάλη της χαρά καλωσορίζει και φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του σωματείου – μέλους της Αγίας Άννας, το συγκεκριμένο τουρνουά φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Θέλουμε να καλωσορίσουμε τους εκπροσώπους και φυσικά τους ποδοσφαιριστές των ομάδων του Ολυμπιακού Αλίμου, του Ατρόμητου Αθηνών, του ΠΑΟΚ, του ΑΟ Δήμητρας Τρικάλων καθώς και του σωματείου- μέλους μας Πυράσου Αγχιάλου. Θέλω να ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να διεξαχθεί ένα διήμερο τουρνουά, το αποτέλεσμα του οποίου θα προαγάγει αναμφίβολα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θα προσδώσει χαρά στους μικρούς ποδοσφαιριστές μας και θα καταφέρει να συγκεντρώσει το δυνατόν περισσότερα έσοδα για τονφιλάνθρωπο χαρακτήρα, ο οποίος αποτελεί και τη γενεσιουργό αιτία του. Να ευχηθώ σε όλους υγεία, να απολαύσουν αυτό το διήμερο και πρωτοβουλίες αναλόγου ήθους και ύφους να προάγονται όσο το δυνατόν συχνότερα. Η ΕΠΣΘ, θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να συμβάλλει σε ανάλογες ενέργειες».

Κώστας Θεοδώρου (πρόεδρος Ορφανοτροφείου): «Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία και ειδικά την Αγία Άννα, για την πρωτοβουλία που είχαν να δημιουργήσουν αυτό το τουρνουά στην πόλη του Βόλου. Θέλω να ευχηθώ να γίνει ένα τουρνουά, το οποίο θα σηματοδοτήσει ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά που θα συμμετάσχουν. Από την πλευρά του το Ορφανοτροφείο, εκ μέρους των παιδιών, θέλει να ευχαριστήσει όλους για την προσπάθεια που κάνουν. Σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι το Ορφανοτροφείο, μέσα από αυτές τις προσπάθειες μπαίνει μέσα στην κοινωνία, κοντά σε νέα παιδιά, στη νεολαία που διεισδύει σε αυτά τα παιδιά, ώστε να μπουν σε αγωνιστικούς χώρους και να αθληθούν. Αυτό είναι και το μεγαλύτερο όφελος που θα έχουμε. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία, καλό κουράγιο στον πρόεδρο της ΕΠΣΘ κ. Λασκαράκη που επανεξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία και άνεση στην Ένωση. Αυτά τα τουρνουά μας δίνουν κουράγιο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ευχηθώ να υπάρξει μια καλύτερη ημέρα για το βολιώτικο ποδόσφαιρο».

Μιχάλης Καπουρνιώτης (αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ): «Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου και όλη η δημοτική ομάδα, πιστή στις υποσχέσεις του δημάρχου μας, κ. Αχιλλέα Μπέου για αμέριστη συμπαράσταση σε κάθε αθλητική δραστηριότητα, κυρίως δε σε εκείνες που ενέχουν φιλανθρωπικό σκοπό, συνεισφέρει ή και συνδιοργανώνει ανάλογες εκδηλώσεις. Έτσι και τώρα, η διεύθυνση ποδοσφαίρου της Αγίας Αννας διοργανώνει πασχαλινό τουρνουά ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις του Olimpiko Sport Club. Συμμετέχουμε και εμείς φιλοξενώντας στον Βόλο τις ακαδημίες της ΠΑΕ Ατρόμητου, της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της Δήμητρας Τρικάλων, του Πυράσου Νέας Αγχιάλου και της σχολής Ολυμπιακού Πειραιώς Αλίμου. Η κοινωνική προσφορά της διοργάνωσης αφορά τη διάθεση των εσόδων στο ίδρυμα της πόλης μας, στο Ορφανοτροφείο Βόλου. Ευχόμαστε να έχουν καλή διαμονή στην όμορφη πόλη μας όλοι οι αθλητές, οι γονείς και οι προπονητές, να χαρούν το συγκεκριμένο τουρνουά».

Σάκης Μαρκόπουλος (Ολυμπιακός Πειραιώς Αλίμου): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αθλητικό Σύλλογο της Αγίας Άννας Βόλου για την πρόσκληση του. Μας τιμά και μόνο που μας επέλεξε να είμαστε ανάμεσα σε αυτά τα σωματεία, που συμμετέχουν στο τουρνουά και πιο πολύ γιατί γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, οπότε είναι κάτι παραπάνω από τη διασκέδαση των παιδιών».

Αλέξανδρος Ροδόπουλος (ΠΑΕ ΠΑΟΚ): «Ως Ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχω να τονίσω πως ο συνδυασμός ενός τόσο καλού σκοπού του τουρνουά, σε συνδυασμό με τις εγκαταστάσεις που βρήκαμε εμείς εδώ πέρα, πιστεύω πως προεξοφλούν μια πολύ καλή διοργάνωση. Αυτό που προσπαθούμε να πρεσβεύουμε κι εμείς και όσοι ασχολούμαστε με το χώρο των αναπτυξιακών ηλικιών, πιστεύω πως είναι η διασκέδαση των παιδιών κι αυτό που αντικρίζω στα δικά μου παιδιά από την ώρα που ήρθαμε είναι ότι το χαίρονται. Με ό,τι έχω δει από τους ανθρώπους εδώ, είμαστε πολύ κοντά σε οργάνωση και με τουρνουά του εξωτερικού στα οποία έχουμε παρευρεθεί και αξίζουν πολλά μπράβο».

Μαυρίκος Δημήτρης (ΠΑΕ Ατρόμητος): «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στον Βόλο και στο σωματείο της Αγίας Άννας. Θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για το εκπληκτικό οικοδόμημα, που είναι αμφιθεατρικό και βλέπει όλα τα γήπεδα. Εκ μέρους του εκπροσώπου του Ερασιτέχνη και υπεύθυνου κ. Αποστόλου, ο οποίος απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό, θέλω να πω πως αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που συμβάλουμε και εμείς με ένα λιθαράκι σε αυτό το εγχείρημα για την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου».

Γκαραγκάνης Αποστόλης (Δήμητρα Τρικάλων): «Ευχαριστούμε την Αγία Άννα και τους συνδιοργανωτές για την τιμητική πρόταση την οποία αποδεχθήκαμε αμέσως, ως μια επαρχιακή Ακαδημία. Τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να στηρίζονται από όλους τους φορείς και να αναδεικνύουν όχι μόνο τον ποδοσφαιρικό χαρακτήρα αλλά και τον κοινωνικό μιας Ακαδημίας. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του τουρνουά. Εύχομαι καλά παιχνίδια σε όλους».

Θόδωρος Στάμος (Πύρασος Αγχιάλου): «Για εμάς είναι μεγάλη χαρά και μεγάλη τιμή να παραβρεθούμε εδώ και να στηρίξουμε αυτόν τον υπέροχο σκοπό. Θα ήθελα να συγχαρώ την Ακαδημία ποδοσφαίρου της Αγίας Άννας και όλους τους φορείς που συνέβαλαν για να γίνει αυτή η γιορτή για τα παιδιά. Εύχομαι να είναι η αρχή για πολλές ακόμη διοργανώσεις και εμείς θα είμαστε εδώ για να στηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις, και μακάρι μέσω των παιδιών να πραγματοποιούνται τέτοιοι σκοποί».

Γιάννης Σίμος (Αγία Άννα): «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τις ομάδες που δέχθηκαν το κάλεσμα μας για το φιλανθρωπικό τουρνουά ποδοσφαίρου και την ενίσχυση του Ορφανοτροφείου Βόλου. Είναι μεγάλη τιμή για τη σχολή μας, που ιστορικές ΠΑΕ όπως ο ΠΑΟΚ και ο Ατρόμητος, ή επαρχιακές ομάδες, όπως η Δήμητρα Τρικάλων και ο Πύρασος Αγχιάλου δέχθηκαν την πρόσκληση μας. Φέτος επιλέξαμε το Ορφανοτροφείο Βόλου και ευελπιστούμε κάθε χρόνο να είμαστε σε θέση να διοργανώνουμε τουρνουά και να ενισχύουμε ιδρύματα της πόλης μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τους κ.κ. Λασκαράκη, Βλιώρα και Καπουρνιώτη, όπως και τον Δήμο Βόλου για την παραχώρηση των ξενώνων του Πανθεσσαλικού».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου