ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα φιλική νίκη των ερυθρολεύκων

νέα-φιλική-νίκη-των-ερυθρολεύκων-492114

Στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους ο Ολυμπιακός Βόλου αντιμετώπισε χθες την Ελλάς Βερόνα στο στάδιο του Ροβερέτο παρουσία περίπου χιλίων θεατών και κέρδισε με 2-0. Τα τέρματα των ερυθρόλευκων σημείωσαν οι Μόνχε με πέναλτι στο 42’ και με κεφαλιά ο Καπάνταης στο 61’.
Οι ερυθρόλευκοι αναμένονται στην Ελλάδα και πάλι την Κυριακή, οπότε και θα επιστρέψουν μέσω Αθήνας στο Βόλο για να συνεχίσουν από εκεί και πέρα στο τέταρτο και τελευταίο στάδιο της προετοιμασίας τους. Ο Σάκης Τσιώλης είδε τους παίκτες του σε ακόμη ένα παιχνίδι στην Ιταλία και το βέβαιο είναι πως έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε σε ακόμη ένα φιλικό παιχνίδι. Ο τεχνικός των ερυθρόλευκων παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-4-2, ξεκινώντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιακούποβιτς, ενώ στην άμυνα ως δεξί μπακ τοποθετήθηκε ο Σέλεζι και στα αριστερά έπαιξε ο Ρόκας. Αμυντικό δίδυμο των ερυθρόλευκων ήταν οι Τομάς και Σανκαρέ. Στην μεσαία γραμμή ο Αλβάρεζ ήταν το ένα αμυντικό χαφ και δίπλα του είχε ως παρτενέρ τον Καπετάνο. Στη δεξιά πλευρά έπαιξε ο Ουμπίντεζ και στα αριστερά ο Μόνχε. Μπροστά από τους Αργεντίνους στην επίθεση έπαιξε ο Μαρτίν και είχε ως παρτενέρ το Σολάκη αντί του Πλιάγκα που προτιμούνταν στα περασμένα παιχνίδια. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχοντας την υπεροχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ, με τον Μαρτίν να βρίσκεται στην αντίπαλη περιοχή και να μην μπορεί να πλασάρει από πλεονεκτική θέση τον τερματοφύλακα της Βερόνα, Ραφαέλ. Η Βερόνα στο 13’ μετά από μπαλιά του Κάνι στον Μπρετόνι απείλησε με σουτ του τελευταίου, αλλά ο Γιακούποβιτς μπλόκαρε. Ένα λεπτό μετά ο Καπετάνος απείλησε με σουτ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στα χέρια του Ραφαέλ. Ο Μόνχε σκόραρε για λογαριασμό των ερυθρόλευκων στο 30’, αλλά ο διαιτητής καταλόγισε τον Αργεντίνο σε θέση οφ σάιντ και έτσι το τέρμα του μακρυμάλλη μέσου δεν μέτρησε ποτέ. Οι ερυθρόλευκοι ζήτησαν πέναλτι στο 30’, αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε την εσχάτη των ποινών σε τράβηγμα του Σολάκη από τον Τσεκαρέλι. Τελικά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 42΄με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μόνχε. Συγκεκριμένα ήταν το 41ο λεπτό όταν ο Ουμπίντεζ ανατράπηκε από τον Μπερετόνι, με τον διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει την παράβαση.       Ο Μόνχε παίρνοντας λίγα μέτρα φόρα σκόραρε για την ομάδα του Βόλου, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.
Το Β’ μέρος
Στην επανάληψη ο Σάκης Τσιώλης προχώρησε σε πολλές αλλαγές και μία από αυτές ήταν και ο Πλιάγκας, ο οποίος με σουτ από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Τελικά οι ερυθρόλευκοι έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Καπάνταη να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από έξοχο συνδυασμό των φιλοξενούμενων και σέντρα από το Νίκο Ψυχογιό στο 61ο λεπτό. Στα υπόλοιπα λεπτά οι δύο ομάδες πάλεψαν για να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και στο 82’ ο Ρόκα είπε όχι σε σουτ του Τορεγκρόσα, ενώ σουτ του Γκαρσόν στο 85΄ πέρασε άουτ. Από την μεριά του ο τεχνικός της Βερόνα και παλιά δόξα του ιταλικού ποδοσφαίρου Τσιουζέπε Τζιανίνι δήλωσε πως ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μία πολύ καλή και γρήγορη ομάδα με τεχνική. Για την ομάδα του αλλά και τον Ολυμπιακό Βόλου ήταν ένα πολύ καλό τεστ, ενώ ανέφερε επίσης πως πρώτη φορά η ομάδα του αντιμετωπίζει ένα σύλλογο τόσο δυνατό, όσο ο Ολυμπιακός Βόλου.
ΕΛΛΑΣ ΒΕΡΟΝΑ(Τσιουζέπε Τζιανίνι): Ραφαέλ, Αμπάτε, Τσεκαρέλι(73’ Μάλομο), Κάνι(73’ Πέντρο), Καμπάνια(57’ Γκαρσόν), Μαντσίνι(51’ Ρούσο), Εσπόζιτο(64΄Παγκέρα), Μπερετόνι(64’ Μαρτίνα Ρίνι), Σκάλια(54’ Πουλιέσε), Λε Νόκι, Σέλβα(54’ Τορεγκρόσα). 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ(Σάκης Τζιώλης): Γιακούποβιτς(46’ Ρόκα), Σέλεζι(46’ Καμπάνταης), Ρόκας(46’ Ρίκκα), Σανκαρέ(82’ Τσεκούρας), Τόμας(46’Σκάρος), Αλβάρεζ(46’ Κάστρο), Καπετάνος(70’ Γκότοβος), Ουμπίντεζ(46’ Ψυχογιός), Μόνχε(79’ Μητρόπουλος), Σολάκης(46’ Ρίκκα), Μαρτίν(46’ Πλιάγκας).
       
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου