ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κόντρα στην Μακάμπι για την πρόκριση

κόντρα-στην-μακάμπι-για-την-πρόκριση-492913

Με στόχο να υπερασπισθούν την νίκη με 2-1 που πέτυχαν στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ και να προκριθούν στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, οι παίκτες του Ολυμπιακού βρίσκονται στο Ισραήλ.
Ο Εβαλντ Λίνεν άφησε εκτός αποστολής τον ανέτοιμο Αλμπερτ Ριέρα, ενώ ο Ντουντού θα ενσωματωθεί με την αποστολή στο Τελ Αβίβ, καθώς τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην πατρίδα του, προκειμένου να δει την νεογέννητη κόρη και την σύζυγο του.
Σκοπός του Ολυμπιακού στον σημερινό επαναληπτικό αγώνα (21.00 Connx) για τα προκριματικά του Europa League με την Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι η νίκη που θα δώσει την πρόκριση στη φάση των ομίλων και όχι η ισοπαλία. Αυτό ξεκαθάρισε ο Έβαλντ Λίνεν στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα.
«Σε τέτοια ευρωπαϊκά παιχνίδια δεν κατεβαίνεις για ένα αποτέλεσμα, πχ για ισοπαλία, γιατί κρύβουν παγίδες αν τα αντιμετωπίζεις έτσι. Θα παίξουμε για να νικήσουμε», τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει άλλος στόχος εκτός από την πρόκριση.
Για την ενδεκάδα ο Λίνεν άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπολογίζει για το αρχικό σχήμα τους Τοροσίδη, Ιμπαγάσα και Αβραάμ Παπαδόπουλο. «Θα πάρουμε μετά την απόφασή μας. Αυτοί, πάντως, που έχουν έξι ή επτά εβδομάδες προετοιμασία έχουν προβάδισμα. Τοροσίδης, Αβραάμ και Αριελ έχουν ανέβει, αλλά είναι ακόμα πίσω».
«Η πίεση είναι φυσιολογική, όπως είπε και ο Ολοφ. Η πίεση για τη νίκη. Οι περισσότεροι παίκτες είναι συνηθισμένοι σε αυτή την πίεση», είπε ο Λίνεν και χαρακτήρισε την Μακάμπι ως «μία τεχνική και πολύ καλή ομάδα».
Οσο για την ενδεκάδα δεν άφησε πολλά περιθώρια στην απάντηση του: «Θα πάρουμε την απόφαση αύριο. Όλοι οι παίκτες που είναι στο γκρουπ έχουν την ευκαιρία να παίξουν, αλλά όσοι προπονούνται 6 εβδομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες από αυτούς που έχουν κάνει λιγότερες μέρες προετοιμασία. Αβράαμ, Τόρο και Άριελ που ήρθαν αργότερα έχουν αρχίσει να αποκτούν μία φυσική κατάσταση, αλλά ακόμα δεν είναι έτοιμοι».
Στην ερώτηση αν ο Ολυμπιακός θα παίξει πιο συντηρητικά αύριο απάντησε:
«Αν θες να περάσεις στην Ευρώπη θα πρέπει να πηγαίνεις για τη νίκη. Πρέπει στο τέλος να δεις αν είσαι ικανοποιημένος ή όχι. Αλλά να πηγαίνεις για ένα αποτέλεσμα πριν από το παιχνίδι, είναι λίγο επικίνδυνο».
Σε σχέση με τον Αβραάμ και τον Τοροσίδη: «Αν βάλουμε κάποιους παίκτες που έχουν παίξει κάποια 45λεπτα σε κάποια ματς, τότε ναι. Αυτοί οι παίκτες που χρησιμοποιούμε είναι όσοι έχουν κάνει προετοιμασία έξι εβδομάδες, έχουν παίξει κάποια φιλικά και στα επίσημα ματς. Είναι φανερό ότι αυτοί οι παίκτες έχουν αβαντάζ».
Οσο για τον στόχο σε κάθε παιχνίδι ήταν ξεκάθαρος: «Κάθε παιχνίδι θέλουμε να κυριαρχούμε και να το κερδίζουμε. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Είναι πολύ απλή η απάντηση. Σίγουρα είναι διαφορετικό παιχνίδι».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου