ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναστάσιμες… καμπάνες

αναστάσιμες-καμπάνες-494986

Οι άγιες μέρες του Πάσχα ήταν αναμφίβολα μία τονωτική ένεση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός Βόλου, με τις τελευταίες αρκετά πιεστικές εβδομάδες μετά την απώλεια της ανόδου στη Football League.

Δυστυχώς για τη διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου, αλλά και για τον φίλαθλο κόσμο του Ολυμπιακού, που ακολούθησε και στήριξε την ομάδα σε εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, οι πολύκροτες κινήσεις του καλοκαιριού δεν ήταν αρκετές για να φέρουν την πολυπόθητη άνοδο, καθώς άλλα εσωτερικά προβλήματα λύγισαν τους Βολιώτες, που πλέον έχουν υποχωρήσει στην 4η θέση της βαθμολογίας και είναι αδύνατον να προλάβουν το τρένο της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Η ομάδα έμεινε εκτός στόχων και έτσι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν στον Βόλο με φιλοδοξίες αποτελούν πια παρελθόν. Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχασε το τρένο της ανόδου, μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα στον Βόλο και τους Μαύρους Αετούς στο Ελευθεροχώρι, όπως και με τις δύο ήττες από Καραϊσκάκη και Διαγόρα Σεβαστής, που ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για να φθάσουν στο -10 από την κορυφή.

Σαφώς, ερωτηματικά προκύπτουν για τον Ολυμπιακό στο κομμάτι της διαχείρισης των ανθρώπων, που έως τώρα στελέχωσαν την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή της σεζόν επικρατούσε συγκρατημένη μεν, αλλά αισιοδοξία δε για την πορεία της ομάδας, βάσει και του διοικητικού σχήματος που ανέλαβε. Άνθρωποι σοβαροί, με πλάνο και σχέδιο πήραν τα ηνία της ομάδας, φέρνοντας άλλωστε έναν ικανότατο προπονητή -τον Παναγιώτη Τζαναβάρα- και παίκτες με εμπειρία σε μεγαλύτερες κατηγορίες, με το ξεκίνημα άλλωστε να βρίσκει τους ερυθρόλευκους στην κορυφή και τον Κώστα Φλίγκο να σκοράρει κατά ριπάς…

Ένα κακό αποτέλεσμα στην Άρτα κόντρα στον Καραϊσκάκη έφερε και την απομάκρυνση του Τζαναβάρα, με το τιμόνι πλέον της ομάδας να παίρνει ο Τίμος Καβακάς, αλλά την κατάσταση αντί να βελτιώνεται… να επιδεινώνεται. Και αυτό γιατί η ομάδα έπαιρνε νίκες… αλλά με σκορ φτωχά και με μέτριο ποδόσφαιρο.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ισοπαλία με τον Απόλλωνα Λάρισας στον Βόλο, που ουσιαστικά έβαλε τέλος στις ελπίδες για άνοδο, φέρνοντας και την παραίτηση του Καβακά, ενώ τρίτος προπονητής στους ερυθρόλευκους ανέλαβε ο Σάκης Παπαβασιλείου που κάθισε στον πάγκο… για δύο παιχνίδια, με τους Μαύρους Αετούς στο Ελευθεροχώρι και με τον Καραϊσκάκη στο Πανθεσσαλικό, όπου η ομάδα συνολικά πήρε μόλις 1 βαθμό.

Πλέον, η ομάδα συνεχίζει την πορεία της με τον Κώστα Μπράτσο, τον 40χρονο Βολιώτη προπονητή που βρισκόταν στη θέση του βοηθού και στη θητεία των 3 προκατόχων του. Στόχος του, όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει, είναι πλέον να τελειώσει το πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό Βόλου αξιοπρεπώς, ενώ μετά θα ληφθούν και οι απαραίτητες αποφάσεις για το αγωνιστικό και διοικητικό μέλλον του συλλόγου.

Την ερχόμενη Κυριακή 23 Απριλίου ο Ολυμπιακός δίνει ένα από τα πιο αδιάφορα βαθμολογικά ντέρμπι απέναντι στη Νίκη Βόλου (4.30μ.μ.) στο Πανθεσσαλικό. Υπό άλλες συνθήκες, το παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής θα προετοιμαζόταν για τους ερυθρόλευκους ως το ματς της χρονιάς, αλλά πλέον το κίνητρο είναι το γόητρο για αμφότερες τις ομάδες.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από χθες την προετοιμασία του, με σκοπό να χαρίσει στους φιλάθλους του, πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία, τη χαράς της νίκης κόντρα στους «αιώνιους» κυανόλευκους. Στη διάθεση του Βολιώτη τεχνικού θα βρίσκονται και πάλι οι Δωματάς, Ζώνας, Ιωαννίδης, οι οποίοι εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ ο Οικονόμου ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Όσον αφορά τον Μασάντο, η επιστροφή στις προπονήσεις θα γίνει από σήμερα Τρίτη, με τον Πορτογάλο να έχει λάβει άδεια προκειμένου να βρεθεί στην πατρίδα του.

Μετά και την ανακοίνωση άλλωστε των παικτών της ομάδας, που ζήτησαν συγγνώμη από τον κόσμο και τον κάλεσαν να στηρίξει τον Ολυμπιακό, όπως έκανε έως τώρα, στα υπόλοιπα παιχνίδια έως και τη λήξη της φετινής σεζόν, έχουν χρέος να κάνουν τους φιλάθλους, που έχουν ανεχτεί έως τώρα αρκετά, χαρούμενους…

Για τον Ολυμπιακό τα ματς που απομένουν είναι: 26η (23/4) Ολυμπιακός Βόλου-Νίκη Βόλου, 27η (30/4) Εθνικός Φιλιππιάδας-Ολυμπιακός, 28η (7/5) Αχιλλέας Νεοκαισάρειας-Ολυμπιακός, 29η (14/5) Ρήγας Φεραίος-Ολυμπιακός και 30η (21/5) Θεσπρωτός-Ολυμπιακός…

Εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια

Ο Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 80 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Το Σάββατο 13 Μαΐου στις 09.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θα πραγματοποιηθεί το αρχιερατικό μνημόσυνο των θανόντων αθλητών, παραγόντων, προπονητών και φιλάθλων της ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου