ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ραντεβού με την ιστορία!

ραντεβού-με-την-ιστορία-495835

Ολα δείχνουν να είναι έτοιμα στον ΠΑΟΚ για το μεγάλο παιχνίδι με τον Αγιαξ σήμερα το βράδυ (21.45 Novasport 1). Ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ραντεβού με την ιστορία και από τα πόδια των ποδοσφαιριστών του εξαρτάται πώς θα γραφεί στο βιβλίο της ομάδας!

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έχει καταλήξει στους έντεκα που θα παρατάξει απέναντι στον «Αίαντα», ενώ και οι φίλαθλοι για ακόμα μία φορά θα αποτελέσουν τον δωδέκατο παίκτη για το «δικέφαλο». Η Τούμπα θα είναι ασφυκτικά γεμάτη, η ατμόσφαιρα αναμένεται εκπληκτική, ενώ ο ΠΑΟΚ με το 1-1 του πρώτου αγώνα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση και δεν θέλει να το χάσει σε καμία στιγμή του παιχνιδιού. Γι’ αυτό και ο Δερμιτζάκης αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με αμυντικούς προσανατολισμούς, αλλά και με ποδοσφαιριστές που μπορούν να φύγουν ταχύτατα στις αντεπιθέσεις για να κάνουν τη ζημιά στην αντίπαλη άμυνα.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα προβεί σε δύο αλλαγές σε σχέση με την ομάδα που ξεκίνησε στο Αμστερνταμ. Ο Κρέσιτς θα πάρει τη θέση του τραυματία Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Κοντρέρας θα τοποθετηθεί δίπλα στον Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας, με τον Μαλεζά να μένει στον πάγκο. Μπουσαϊντί και Σνάουτσνερ θα είναι πίσω στα άκρα, ενώ τη θέση των αμυντικών χαφ έχουν καπαρώσει οι Γκαρσία, Βιτόλο. Πιο μπροστά τους θα είναι ο Ιβιτς, με τον Σορλέν να βρίσκεται αριστερά από τον Σέρβο και τον Βιεϊρίνια στο άλλο άκρο. Αιχμή του δόρατος θα είναι και πάλι ο Σαλπιγγίδης.

Δερμιτζάκης

Καθαρό μυαλό και πάθος

Στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Παύλος Δερμιτζάκης ενόψει του αγώνα με τον Αγιαξ μίλησε για το πως πρέπει να αγωνιστεί η ομάδα του για να καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

«Δεν κοιτάζουμε πιθανές απώλειες του αντιπάλου, γιατί στο επίπεδο μιας τέτοιας ομάδας, δεν μιλάμε για απουσίες. Γνωρίζουμε ακόμα περισσότερο το παιχνίδι του αντιπάλου. Ξέρουμε ότι ο Αγιαξ θα μας πιέσει από κάποιο σημείο και μετά . Είναι φυσιολογικό. Δουλέψαμε πάνω στην τακτική του αντιπάλου. Θεωρώ ότι είμαστε πάρα πολύ καλά και έτοιμοι.

Χρειαζόμαστε σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία, δύναμη, και πάθος και φυσικά "καθαρό μυαλό" για να τηρήσουμε όλα τα προηγούμενα σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και όπως και να είναι το αποτέλεσμα. Να ξέρουν από το πρώτο λεπτό μέχρι την λήξη του πως πρέπει αν πράξουν.

Θεωρώ ότι όλοι έχουμε καταλάβει την σημασία του αγώνα, τι σημαίνει μία πιθανή πρόκριση και πόσο μία πιθανή πρόκριση θα ανεβάσει σε άλλο επίπεδο την ομάδα. Δόξα τω Θεώ ο ΠΑΟΚ έχει στο μέγιστο βαθμό την στήριξη του κόσμου.

Το αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα «παγίδα», έχουμε καταστρώσει συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα διαχειριστούμε το ματς για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε οποιανδήποτε κατάσταση αντιμετωπίσουμε.

Θεωρώ πως το πρώτο ημίχρονο στο Άμστερνταμ ήταν ημίχρονο προσαρμογής και δεν θα υπάρξει ξανά. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που συνεργάζομαι με αυτά τα παιδιά.

Είναι πολύ καλοί παίκτες σωστοί επαγγελματίες και το πλάνο το οποίο εφαρμόζουμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι γίνεται κατανοητό και τα παιδιά βλέπω πως ξέρουν τι πρέπει να πράξουν για να πετύχουν το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Ο Κοντρέρας είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής αλλά και ένας ηγέτης. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι απαραίτητα για μία ομάδα. Κάθε επιτυχία είναι συλλογική. Ολοι κερδίζουμε όλοι χάνουμε».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου