ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αξιος της μοίρας του ο Ολυμπιακός, γνώρισε νέα ήττα από το Διαγόρα

αξιος-της-μοίρας-του-ο-ολυμπιακός-γνώρ-502725

Χωρίς βαθμό έμεινε για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός Βόλου, που ηττήθηκε στο Βατάν από το Διαγόρα Σεβαστής με 1-0, για την 25η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σ’ ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ήδη αποχαιρετίσει την άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία, οι γηπεδούχοι πήραν τους τρεις βαθμούς γοήτρου, με το γκολ που πέτυχε ο Μυλωνάς στο 43’ από όμορφη μπαλιά του Κατσιαμήτα, γράφοντας το 1-0, σκορ που παρέμεινε έως το τέλος του παιχνιδιού. Επηρεασμένοι από την εκ νέου αλλαγή προπονητή, τις πολλές απουσίες και την έναρξη των… αποχωρήσεων βασικών έως τώρα ποδοσφαιριστών, οι ερυθρόλευκοι δε θύμισαν σε τίποτα τον καλό Ολυμπιακό των πρώτων παιχνιδιών της φετινής αγωνιστικής σεζόν, μένοντας στη μετριότητα για ένα ακόμη παιχνίδι.

Πώς ξεκίνησε

Με αρκετές αλλαγές λόγω τιμωριών, τραυματιών και αποχωρήσεων άρχισε το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Βόλου, με το νέο τεχνικό Κώστα Μπράτσο να παρατάσσει τον Κατσούλη στο τέρμα και τους Στουρνάρα- Ντόικιτς-Χολέβα και Ανδρέα Κόκα στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Σταύρου και Ευθυμιάδης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, την ώρα που ο Κέρι κινούνταν από τα δεξιά και ο Αναστασίου από τα αριστερά με τον Μασάντο να έχει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον Φλίγκο σε σχήμα 4-5-1.

Το α’ μέρος

Χωρίς κάποια αξιόλογη φάση ξεκίνησε το παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό Βόλου να παρουσιάζεται αρκετά διαφορετικός στο γήπεδο του Βατάν και να καλείται να βρει τους διαδρόμους για τα καρέ του Αλυσανδράτου.

Η πρώτη καλή στιγμή πάντως ανήκε στους γηπεδούχους και συγκεκριμένα στο 12’, όταν ο Κατσιαμήτας δέχθηκε παράλληλη μπαλιά, επιχείρησε να σεντράρει, με τον Ντόικιτς να κόβει προσωρινά και τον Καρατζάογλου να επωφελείται κάνοντας το σουτ, το οποίο πέρασε έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κατσούλη.

Οι παίκτες των γηπεδούχων πίεζαν τους ερυθρόλευκους, έχοντας μπει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ προσπαθούσαν να συνεργαστούν ώστε με προϋποθέσεις να απειλήσουν τους Βολιώτες. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του καλή στιγμή στο 22’, όταν ο Κέρι έφυγε από τα δεξιά, διέσχισε όλη την πλευρά και συγκλίνοντας πλάσαρε, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Αλυσανδράτου.

Τα επόμενα λεπτά πέρασαν ανεκμετάλλευτα για αμφότερες τις ομάδες, ενώ κανείς από τους δύο αντιπάλους δεν είχε την κλασική ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό πάντως μετά το πρώτο στείρο εικοσάλεπτο να βρίσκει τα πατήματά τους, προσπαθώντας να φτάσει με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ.

Το παιχνίδι κέντρου, οι λιγοστές εμπνεύσεις από πλευράς των ποδοσφαιριστών, αλλά και οι… μετρημένοι οπαδοί, που βρέθηκαν στο Βατάν, συνέθεταν το σκηνικό ενός ιδιαίτερα ήσυχου παιχνιδιού, έως τη στιγμή που προηγήθηκαν στο σκορ οι γηπεδούχοι.

Ηταν το 42’ λεπτό, όταν από ένα λάθος του Μασάντο στο χώρο του κέντρου, τροφοδοτήθηκε ο… Κατσιαμήτας, που έδωσε μια μπαλιά ακριβείας μέσα στην περιοχή στον Μυλωνά και εκείνος δε δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα τον Κατσούλη, ανοίγοντας το σκορ για το Διαγόρα, σημειώνοντας το 1-0. Στα λεπτά που μεσολάβησαν δε σημειώθηκε κάποια φάση για τους φιλοξενούμενους, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια και τους Βολιώτες να βρίσκονται πίσω στο σκορ.

Το β’ μέρος

Με χαμένη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ευθυμιάδης στο 49’ δέχθηκε την μπάλα στην πλάτη του Δημητρίου και όντας σε τετ-α-τετ απέναντι στον Αλυσανδράτο, επιχείρησε να τον «κρεμάσει», αποτυχημένα όμως.

Η εικόνα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως και του Διαγόρα δε βελτιώθηκε ιδιαίτερα στα λεπτά που περνούσαν… βασανιστικά, καθώς οι όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων σταματούσαν στην αντίπαλη άμυνα, με τους γηπεδούχους άλλωστε να κρατούν άνετα το υπέρ τους σκορ.

Ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της είχε μάλιστα η ομάδα της Κατερίνης και στο 74’ και πάλι με τον Μυλωνά, που προσπάθησε να πλασάρει από κοντά τον Κατσούλη, τελευταία όμως στιγμή ο Στουρνάρας κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο για τους Βολιώτες. Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο έως και τη λήξη του, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν βρήκαν καμιά στιγμή να αναπτύξουν κάποια επιθετική αρετή, χάνοντας ουσιαστικά με κάτω τα χέρια, μετά και την απώλεια της ανόδου. Το τελικό 1-0 υπέρ των γηπεδούχων τους έφερε πια στην 3η θέση να ισοβαθμούν με τον Ολυμπιακό Βόλου στους 51 βαθμούς, την ώρα που η Νίκη Βόλου βρίσκεται με 49 στην 5η θέση, με φόντο το βολιώτικο ντέρμπι στο Πανθεσσαλικό, την μεθεπόμενη Κυριακή 23 Απριλίου.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

Δημοτικό γήπεδο Βατάν

25η αγωνιστική, 2ος Ομιλος

Σκόρερ: 43’ Μυλωνάς

Διαιτητής: Λυμπούδης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Τσιότσιος, Τοροσιάδης (Μακεδονίας)

Κίτρινες: 45’ Τάχος, 54’ Καρατζάογλου, 92’ Αλυσανδράτος, 93’ Σκλιοπίδης-29’ Αναστασίου

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ: Αλυσανδράτος, Σκλιοπίδης, Λαγδάρης (72’ Σαμανίδης), Δημητρίου, Τερζής, Τάχος, Δημητρουλόπουλος, Καρατζάογλου, Κατσιαμήτας (64’ Καράμπελας), Δερμητζόγλου (86’ Μίχος), Μυλωνάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Στουρνάρας, Κόκας Α., Ντόικιτς, Χολέβας, Σταύρου, Ευθυμιάδης, Κέρι, Αναστασίου (84’ Σκανδάλης), Μασάντο (72’ Δ. Κόκας), Φλίγκος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου