ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Υπάρχει και φιλότιμο!

υπάρχει-και-φιλότιμο-503797

Αυτό περιμένουν να δείξουν οι ποδοσφαιριστές του «αλλαγμένου» Ολυμπιακού σήμερα στην Πιερία και στα ματς που απομένουν

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Στο φιλότιμο των παικτών και, κυρίως, στη δίψα για διάκριση των πιο νεαρών ποντάρει ο Ολυμπιακός Βόλου σήμερα και στα εναπομείναντα παιχνίδια ως το τέλος του πρωταθλήματος, επιδιώκοντας και μια καλύτερη θέση από αυτή που βρίσκεται σήμερα…

Επίσης, ζητούμενο στη βολιώτικη ομάδα που σήμερα αγωνίζεται «αλλαγμένη» στην Πιερία (4μ.μ.) κόντρα στον Διαγόρα Σεβαστής, είναι ενότητα και το σχέδιο για το αύριο, ενώ η διοικούσα επιτροπή που ανέλαβε την ομάδα από το μηδέν το περασμένο καλοκαίρι, με ανακοίνωση της ξεκαθάρισε πως δεν αφήνει καράβι ακυβέρνητο…

Σήμερα, στο πρώτο ματς θα καθίσει στον πάγκο ο Κώστας Μπράτσος, που από βοηθός ανέλαβε χρέη προπονητή, έχει πολλές απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, ενώ η ομάδα σε σχέση με λίγες μέρες πριν είναι με παίκτες λιγότερους.

Μετά την απώλεια της ελπίδας για πρωτιά την περασμένη Κυριακή, που μάλιστα έφερε την ομάδα Τρίτη, ο Δημήτρης Σουάνης, που φαίνεται να το επεδίωξε με τις δηλώσεις του, ήταν ο πρώτος παίκτης που αποχώρησε πρόωρα από τον Ολυμπιακό Βόλου και θα δούμε και κάποιους άλλους ποδοσφαιριστές να αποτελούν παρελθόν, ενώ ήδη ο Καμερουνέζος, με γαλλική υπηκοότητα μεσοεπιθετικός, Ερβέν Μουκάμ που ήρθε στον Βόλο τον Δεκέμβρη και έπαιξε 10 ματς δεν υπολογίζεται χωρίς επίσημη ανακοίνωση …και ο Φαμπρίτσιο Λιονέλ Πότσι δεν είναι στη σημερινή αποστολή

Οι περισσότεροι παίκτες, ίσως κακώς βλέπουν τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ως αγγαρεία, καθώς πολλοί από αυτούς γνωρίζουν, ήδη, πως δεν πρόκειται να συνεχίσουν στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά.

Σήμερα ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στην Πιερία με τον Διαγόρα, σ’ ένα παιχνίδι χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς οι δύο ομάδες δεν έχουν πλέον την πίεση του πρωταθλητισμού… και στον Ολυμπιακό υπάρχει ευκαιρία για νέους καθώς υπάρχουν και «πρωτάρηδες» στην αποστολή.

Για σήμερα (4μ.μ.) κόντρα στον Διαγόρα στην Πιερία απουσιάζουν ο Γιάννης Δωματάς, που πήρε κόκκινη στο ματς με την Α.Ε. Καραϊσκάκης, και οι Βασίλης Ιωαννίδης και Παναγιώτης Ζώνας, οι οποίοι συμπλήρωσαν στο ίδιο παιχνίδι τέσσερις κάρτες και δεν έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν. Όλοι τους θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό. Πέρα από τους τιμωρημένους σήμερα δεν θα αγωνιστεί και ο τραυματίας Κώστας Οικονόμου, αφού ο αρχηγός του Ολυμπιακού νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Επίσης εκτός των Μουκάμ και Πότσι εκτός αποστολής είναι γκολκίπερ Κωνσταντίνος Παλιούρας που δεν κατάφερε να ξεπεράσει μία ίωση και δεν προπονήθηκε τις τελευταίες μέρες και στην αποστολή βρίσκεται για πρώτη φορά ο 20χρονος τερματοφύλακας Νίκος Μπουργάνης.

Πάντως για σήμερα στον αγώνα της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και για τον 2ο όμιλο επιστρέφει ο Χρήστος Χολέβας, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε και δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στο ματς με τον Καραϊσκάκη. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός μαζί με τον Μπόγιαν Ντόικιτς θα αποτελέσουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ολυμπιακού, ενώ νέο πρόσωπο στην 11άδα θα είναι πιθανότατα ο Α. Κόκας που θα καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ…

Οι Σάκης Κατσούλης, Βαγγέλης Στουρνάρας, Ανδρέας Κόκας, Μπόγιαν Ντόικιτς, Χρήστος Χολέβας, Ηλίας Σταύρου, Γρηγόρης Ευθυμιάδης Λόρη Φλόρενς Κέρι, Ούγκο Μασάντο, Αλέξανδρος Αναστασίου, Κώστας Φλίγκος, Δήμος Κόκας, Σεραφείμ Παπαϊωάννου, Αλέξανδρος Σπηλιώτης, Βαγγέλης Αγγελής, Χρήστος Σκανδάλης Γιώργος Πατσής και Νίκος Μπουργάνης, είναι οι παίκτες που θα έχει στη διάθεση του σήμερα ο Κώστας Μπράτσος

Οι 6 αγώνες

Ενώ μετά τον Μάιο θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός της νέας περιόδου, μέχρι τότε από σήμερα υπάρχουν 6 αγώνες και η ομάδα καλείται να δείξει την αγωνιστική της αξιοπρέπεια και να ικανοποιήσει τον κόσμο που την στήριξε όλη τη χρονιά, ακόμη κι όταν ο κόσμος της ήταν πικραμένος βλέποντας από τον περασμένο Νοέμβριο τον Ολυμπιακό να χάνει ευκαιρίες να βρεθεί στην κορυφή! Ο Ολυμπιακός έχει άλλωστε σήμερα ένα ματς γοήτρου στην Πιερία με τον Διαγόρα Σεβαστής που δεν κέρδισε στον Βόλο, ένα ντέρμπι μετά το Πάσχα (23/4), το κλασικό βολιώτικο με τη Νίκη Βόλου στο Πανθεσσαλικό, αλλά κι ένα τρίτο ματς (30/4) στη Φιλιππιάδα. Οι υποχρεώσεις για τον Ολυμπιακό θα ολοκληρωθούν τον Μάιο με τα ματς για την 28η (7/5): Ολυμπιακός – Αχιλλέας Νεοκαισάρειας, 29η (14/5): Ρήγας – Ολυμπιακός, και 30η (21/5): Θεσπρωτός – Ολυμπιακός …ενώ θα ξεκινήσει και ο προγραμματισμός της νέας χρονιάς.

«Η ομάδα δεν θα τα παρατήσει»

Η διοικούσα επιτροπή ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού με ανακοίνωση της αναφέρει ότι το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει η ομάδα δεν έχει τελειώσει και δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα, τονίζοντας πως η παρούσα διοίκηση δεν έμαθε να αφήνει ακυβέρνητο το καράβι στη φουρτούνα. Η ανακοίνωση: «Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, η ομάδα απομακρύνθηκε κατά πολύ από τον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, για τον οποίο αγωνίζονταν από την αρχή της χρονιάς.

Ωστόσο, το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει ο Ολυμπιακός Βόλου δεν έχει τελειώσει. Η ομάδα μας δεν θα τα παρατήσει, δεν θα πετάξει λευκή πετσέτα, όπως κάποιοι θα εύχονταν ή έπραξαν στο παρελθόν.

Σεβόμενοι την ιστορία αυτού του συλλόγου αλλά και όλο τον κόσμο, που στάθηκε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή, διοίκηση και ποδοσφαιριστές θα ολοκληρώσουν τη χρονιά με αξιοπρέπεια και πάθος, ενώ θα κυνηγήσουν την καλύτερη δυνατή θέση.

Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός Βόλου έχει μάθει στα δύσκολα, όμως η παρούσα διοίκηση δεν έμαθε να αφήνει ακυβέρνητο το καράβι στη φουρτούνα. Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι εδώ και θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί, καθώς η ιστορία του είναι μεγάλη και ο κόσμος του ενωμένος.

Αυτή λοιπόν την Κυριακή, η ομάδα μας θα ταξιδέψει στο Βατάν, όπου θα αγωνιστεί κόντρα στον Διαγόρα Σεβαστής και η διοικούσα επιτροπή ευελπιστεί ο φίλαθλος κόσμος να σταθεί δίπλα στην ομάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Λυμπούδης διαιτητής

Στο σημερινό ματς του Ολυμπιακού Βόλου στην Πιερία με τον Διαγόρα της 25ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας στο γήπεδο του Βατάν (16.00), θα διευθύνει ο Αριστείδης Λυμπούδης από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Ο Λυμπούδης έχει σφυρίξει φέτος 3 ματς Β΄ και 2 Γ΄ Εθνικής, και την Κυριακή θα έχει βοηθούς τους Νικόλαο Τσιότσο και Νικόλαο Τοροσιάδη, επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου