ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αξια πρωταθλήτρια η Νίκη Βόλου

αξια-πρωταθλήτρια-η-νίκη-βόλου-488945

Τεράστια επιτυχία για το τμήμα πόλο της Νίκης Βόλου που κατάφερε στην παρθενική του συμμετοχή στο πρωτάθλημα όχι απλά να ανέβει κατηγορία, αλλά να αναδειχθεί και πρωταθλήτρια κερδίζοντας στον τελικό με σκορ 9-6 τον Νηρέα Κατερίνης, σε αγώνα που διεξήχθη στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Στα ημιτελικά οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν σε ένα επεισοδιακό ματς της γηπεδούχου ομάδας ΝΑΣ Ημαθίας με σκορ 2-0 στα πέναλτι με προκλητική κόντρα διαιτησία, (κ.α 6-6 και παράταση 7-7), με αποτέλεσμα ο τελικός να αποκτήσει καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα καθώς και οι δύο φιναλίστ είχαν εξασφαλίσει την άνοδο. Φυσικά όμως το δέλεαρ της κατάκτησης του πρωταθλήματος δεν άφησε αδιάφορη καμία από τις δύο ομάδες, με αποτέλεσμα αμφότεροι να παλέψουν για το τρόπαιο. Οι παίκτες της Νίκης όμως είχαν πάρει φόρα και δεν φαινόταν τίποτα ικανό να τους σταματήσει μπρος στην πρόκληση της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην παρθενική τους συμμετοχή. Έτσι οι πολίστες του Δημήτρη Μπλάνα μπήκαν στην πισίνα αποφασισμένοι να κατακτήσουν το τρόπαιο και τελικά το κατάφεραν χωρίς να αφήσουν περιθώρια αντίδρασης στο Νηρέα.

Το φιλμ του αγώνα

Η επικράτηση για τη Νίκη ήρθε σχετικά εύκολα καθώς η ανωτερότητά της έναντι του Νηρέα ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Στην πρώτη περίοδο οι “κυανόλευκοι” πήραν γρήγορα μια διαφορά τριών τερμάτων (4-1), με αποτέλεσμα να είναι πιο χαλαροί και άνετοι στη συνέχεια. Οι παίκτες του Μπλάνα δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από ΄κει και πέρα και το μόνο που κατάφερε ο Νηρέας ήταν απλά να μειώσει σε 7-5 κατά το τρίτο οκτάλεπτο, χωρίς όμως κάτι παραπάνω. Στην τελευταία περίοδο ο ρυθμός έπεσε αισθητά λόγω της κούρασης των παικτών και ο Νηρέας φαίνεται πως είχε συμβιβαστεί με την ιδέα της ήττας. Τελικά ο δείκτης του σκορ σταμάτησε στο 9-6 υπέρ της Νίκης, με τους παίκτες να ξεσπούν σε έντονους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρωταγωνιστές της επικράτησης επί του Νηρέα ήταν οι Παρασκευάς Λ. που πέτυχε τέσσερα τέρματα, αλλά και ο τερματοφύλακας Δημήτρης Μπατζιάκας που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, αντικαθιστώντας επάξια τον τραυματία Γιώργο Αδαμάσογλου. Τα υπόλοιπα τέρματα πέτυχαν οι Κρίτος (2), Πετρίδης, Φτούλης και Μαχαίρας.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-2, 2-2, 1-1.

Σε όλους τους αγώνες από την προκριματική φάση μέχρι τα τελικά συμμετείχαν οι εξής πολίστες: Αδαμάσογλου Γιώργος, Μπατζιάκας Δημήτρης (τερματοφύλακες), Παρασκευάς Λευτέρης, Μαχαίρας Γιάννης (αμυντικοί), Φτούλης Γιάννης, Ευαγγελινός Ανδρέας (φουνταριστοί), Βασίλης Παρασκευάς, Πετρίδης Λεωνίδας, Σκοτεινιώτης Κώστας, Λιάγκος Αχιλλέας, Τάσιος Στέφανος, Μάκος Ιωάννης, Νικολάου Γιώργος, Κρίτος Βασίλης (περιφερειακοί) και οι 14χρονοι Σκρέτας Κων/νος και Τζίντζος Ευάγγελος.

Πανηγύρια κατά την επιστροφή

Στο μεταξύ εντυπωσιακή υποδοχή επεφύλαξαν στην ομάδα οι οπαδοί της Νίκης κατά την επιστροφή της στη Ν. Ιωνία. Περίπου 70 οπαδοί έκαναν τη νύχτα μέρα με βεγγαλικά και φωτοβολίδες στην οδό Μαιάνδρου, με αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία για αρκετή ώρα. Οι παίκτες έδειχναν να το χαίρονται με την ψυχή τους και συμμετείχαν στις εκδηλώσεις λατρείας των φιλάθλων που είχαν μαζευτεί για να τους αποθεώσουν για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Συγχαρητήρια από την Ερασιτεχνική Νίκη

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής Νίκης συγχαίρει τους αθλητές της ομάδας πόλο, τον προπονητή Δημήτρη Μπλάνα και τον Έφορο του τμήματος Κώστα Τσαρνά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Δ’ Εθνικής πόλο και για την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία. Επίσης ευχαριστεί το Δήμο Νέας Ιωνίας και τη διοίκηση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου «Βασίλης Πολύμερος» για την άρτια οργάνωση των αγώνων και για τη βοήθεια που παρείχαν στο σύλλογο. Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς για την υλική και ηθική βοήθεια, καθώς και τον κόσμο της ομάδας για τη μεγάλη του συμμετοχή και συμπαράσταση στους αγώνες.

Συγχαρητήρια από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου

Από την ΠΑΕ Νίκη Βόλου λάβαμε την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή για την άνοδο του τμήματος πόλο: «Η προσπάθεια του προπονητή και των αθλητών του πόλο της Νίκης, μας έκαναν όλους υπερήφανους. Συγχαίρουμε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην άνοδο της ομάδας και έκαναν την αρχή στις νέες διακρίσεις του συλλόγου που έρχονται και που πιστεύουμε πως μέσα σε αυτές θα είναι και η άνοδος της ποδοσφαιρικής ομάδας».

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου