ΑΘΛΗΤΙΚΑ

«Ηρθαμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους»

ηρθαμε-να-δώσουμε-χαρά-στους-φιλάθλο-493687

«Ηρθαμε να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους», ήταν το πρώτο μήνυμα του Τάκη Λουκανίδη ως τεχνικού διευθυντή της Νίκης Βόλου. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, το παλιό μεγάλο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου, έπιασε από χθες δουλειά και επίσημα από το Βόλο όπου ήρθε με τον Χόρχε Μπάριος. Τη στιγμή που τους επισκεφτήκαμε προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη με τα χαρτιά των ποδοσφαιριστών που είχαν μπροστά τους και να οργανώσουν σωστά την πρώτη προπόνηση της Νίκης, που θα γίνει σήμερα.
 
Ο Τάκης Λουκανίδης αρχικά ξεκαθάρισε ότι ο τίτλος για εκείνον είναι τυπικός. «Φυσικά και για εμένα δεν υπάρχουν τίτλοι. Με τον Χόρχε Μπάριος είμαστε πρώτα απ’ όλα φίλοι και θα συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να φέρουμε τη Νίκη ψηλά», ξεκαθάρισε ξεκινώντας την κουβέντα.
 
«Γνωρίζω τη δυναμική της Νίκης»
Ο ίδιος έχει γνωρίσει την ατμόσφαιρα στο Παντελής Μαγουλάς και είναι αυτό που έχει κρατήσει από τη Νίκη στην οποία η ζωή τον έφερε μετά από πολλά χρόνια να την υπηρετεί. Ετσι δεν μπορούσε να μην αναφερθεί στην ατμόσφαιρα που γνώρισε ως αντίπαλος στην θρυλική «κλούβα»: «Ερχομαι μετά από 40 χρόνια στον Βόλο. Είχα παίξει κόντρα στη Νίκη και με τον Παναθηναϊκό και τη Δόξα Δράμας. Ετσι γνωρίζω πάρα πολύ καλά την δυναμική της Νίκης. Ηταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο πραγματικά ήταν εκπληκτική».
Σύμφωνα με τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, δεν ήρθε για… βόλτα στη Νέα Ιωνία. Ηρθε για να μείνει και να συμβάλει σε μια επιτυχία για την κυανόλευκη ομάδα: «Ηρθαμε για να κάνουμε επιτυχία εδώ. Θέλω να κάνω έστω και στα τελευταία μου στο ποδόσφαιρο ό,τι μπορώ. Επιτυχία για μένα θα είναι να συνεργαστώ άψογα με τον Μπάριος για να ανεβάσουμε την ομάδα στην Β’ Εθνική. Αυτό που θέλουμε είναι φέρουμε τη Νίκη στα επίκαιρα θέματα, γιατί τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί. Γνωρίζω τι εστί για τον κόσμο και την πόλη η Νίκη Βόλου και από τότε που έπαιζα εγώ και γι’ αυτό θέλω να κάνει η Νίκη την επιτυχία. Το γεγονός ότι έχει στοιχεία προσφυγικά και είναι μια προσφυγική ομάδα είναι κάτι συγκινητικό. Ο πρόσφυγας πάντα έχει το μεράκι και τη διάθεση να φτάνει ψηλά. Ακόμη και στα γεράματα θέλω να κάνω επιτυχία. Είναι μεγάλο όνομα η Νίκη Βόλου».
 
«Θα στηρίξουμε τα ντόπια παιδιά»
 Χρόνια τώρα επιθυμία και… «διαταγή» των φιλάθλων της Νίκης προς αυτούς που χειρίζονται τις τύχες της αγαπημένης τους ομάδας είναι να πάρουν παιδιά από την περιοχή πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Τάκης Λουκανίδης έδειξε διάθεση να κάνει την επιθυμία τους πραγματικότητα, τονίζοντας ότι θα στηριχτούν τα ντόπια παιδιά που θα δείξουν στο γήπεδο ότι θέλουν πραγματικά να παίξουν ποδόσφαιρο: «Θέλουμε να ρίξουμε το βάρος στα Ελληνόπουλα αλλά και στα ταλέντα από την περιοχή. Οσο μπορούμε, θα στηρίξουμε τα παιδιά που κατάγονται από εδώ. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τα ντόπια παιδιά της ομάδας. Αλλά πρέπει να θέλει και ένας ποδοσφαιριστής να παίξει. Οποιος έχει τη θέληση και το πείσμα να γίνει ποδοσφαιριστής, θα γίνει. Αυτό που χρειάζεται να έχει θέληση και διάθεση να αγωνιστεί και να φτάσει ψηλά. Δεν φτάνει μόνο να είναι ταλέντο. Υπάρχουν νεαρά παιδιά που παίζουν στη Σούπερ Λίγκα και έχουν καβαλήσει το καλάμι και γι’ αυτό δεν πηγαίνουν ψηλά. Και μιλάμε τώρα για μεγάλες ομάδες. Ομως όποιος παίκτης αποφασίσει να έρθει στη Νίκη Βόλου και θέλει να δουλέψει, τότε θα έχει τη βοήθειά μας και από μένα και από τον Χόρχε για να φτάσει εκεί που θέλει». 
Οσο για το γεγονός ότι σε σχέση με την εποχή που έπαιζε ο ίδιος, τώρα πλέον πρωτεύον ζήτημα είναι το οικονομικό στο ποδόσφαιρο σχολίασε: «Ποτέ δεν είναι μόνο τα χρήματα στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να στοχεύεις. Πάντως για μένα είναι ευχάριστο ότι κάποια παιδιά μπορούν να βγάλουν χρήματα. Ότι μπορούν δηλαδή να ακολουθήσουν το ποδόσφαιρο επαγγελματικά και να κάνουν αυτό που θέλουν και αγαπούν στη ζωή τους».
 
Το μήνυμά του στον κόσμο   
Ο Τάκης Λουκανίδης έστειλε το μήνυμα του στους φιλάθλους της Νίκης και τόνισε ότι η ομάδα τους έχει ανάγκη να είναι κοντά της σε αυτή την προσπάθειά της: «Θέλω να χαιρετίσω όλους τους φιλάθλους της Νίκης και ιδιαίτερα αυτούς τους παλιούς που έκαναν την τρομερή κερκίδα. Μου έχουν μείνει στη μνήμη μου. Οπου και να ’ναι οι άνθρωποι, αυτοί να είναι καλά. Εμείς έχουμε το κουράγιο, την επιμονή και την υπομονή να κάνουμε την επιτυχία. Αλλά θα πρέπει και ο κόσμος να έχει υπομονή για να δει το έργο μας. Τους θέλουμε κοντά μας σε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουμε. Τους έχει πραγματικά ανάγκη η ομάδα».
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου