ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νίκες παραμονής και ελπίδας

νίκες-παραμονής-και-ελπίδας-507118

«Καθαρίζοντας» από το πρώτο ημίχρονο το ματς, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Περιστέρι στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής και ανέβηκε στη 2η θέση, περιμένοντας το σημερινό ματς του Πανιωνίου με τον Παναθηναϊκό. Νίκη που την φέρνει κοντά στην 5η θέση των playoffs σημείωσε η Ξάνθη, ενώ ο Αστέρας πανηγύρισε την παραμονή του με τεσσάρα στη Λάρισα που μπήκε σε περιπέτειες. Νίκη-ελπίδα για τον Ηρακλή επί του Λεβαδειακού, αλλά και για τη Βέροια που ξέσπασε στον ΠΑΣ.

Επίσης νικηφόρα πέρασε χθες ο Ολυμπιακός από την Κέρκυρα, με τους ερυθρόλευκους να κερδίζουν με 2-0, χάρις σε τέρματα του Φορτούνη στο 20’ και του Μάριν στο 78’, φθάνοντας έτσι στο +8 από τον Πανιώνιο, που αγωνίζεται σήμερα και ενώ απομένουν τρεις… δραματικές αγωνιστικές για το φινάλε.

Ο Ηρακλής όχι μόνο δεν τα παρατά, αλλά δείχνει ικανός να μείνει στη Super League. O «γηραιός» με υπέροχη κεφαλιά από τον Χρήστο Δώνη στο 58’, νίκησε τον Λεβαδειακό 1-0 στο Καυτανζόγλειο, φέρνοντας νέα δεδομένα στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Ο αγώνας είχε χαρακτήρα τελικού και για τις δύο ομάδες, με τον Ηρακλή να βγαίνει νικητής στο τέλος και μετά τη νίκη επί της Κέρκυρας να παίρνει νέο σερί τρίποντο και να αναπτερώνει τις ελπίδες του για τη σωτηρία. Από την άλλη, σε μπελάδες μπαίνει για τα καλά ο Λεβαδειακός, που έμεινε στους 22β., κι ενώ στις τρεις εναπομείναντες αγωνιστικές έχει παιχνίδια κατά με σειρά, με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ στη Λιβαδειά και με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στην 30ή αγωνιστική.

O Αστέρας Τρίπολης είχε να γευθεί τη χαρά της νίκης στο πρωτάθλημα από τις 7 Ιανουαρίου και το έκανε με τον πιο εμφατικό τρόπο, αφού διέλυσε με 4-1 την ΑΕΛ στη Λάρισα και πλέον αισθάνεται πιο άνετος στην υπόθεση παραμονή. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Στάικου Βεργέτη στην επιστροφή του στην ομάδα, αλλά και η πρώτη του Αστέρα μακριά από την Τρίπολη, έπειτα από πέντε μήνες και τη νίκη του στα Γιάννινα. Τρία γκολ πέτυχε ο Μανιάς και ένα ακόμα ο Μάσα. Όσο για την ΑΕΛ, στο ντεμπούτο του Αντρέ Πάους στον πάγκο της, ο Ναζλίδης έβαλε το μοναδικό γκολ, ενώ οι «βυσσινί» αστόχησαν και σε πέναλτι.

Ο ΠΑΟΚ εύκολα και γρήγορα νίκησε τον Ατρόμητο, στο Περιστέρι, και «πέταξε» με 52 βαθμούς στη 2η θέση, όπου και θα παραμείνει, αν ο Πανιώνιος δεν φύγει με τους τρεις πόντους από το «Απ. Νικολαϊδης». Στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής στη Super League, οι «ασπρόμαυροι» πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο λεκανοπέδιο από τον Σεπτέμβρη του 2015, όταν και είχαν επικρατήσει πάλι του Ατρόμητου. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν ο Μπίσεσβαρ, που πέρασε σαν σταματημένο τον Φυτανίδη, μπήκε στην περιοχή και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι αριστερή γωνία του Γκομρπούνοφ στο 2’, και στο 38’ ο Κουλούρης.

Η Βέροια κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, έπειτα από την ήττα κόντρα στον Λεβαδειακό, και χάρη σε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε με 3-0. Με δράστη τον Καπετάνο, στο 19ο λεπτό, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, ο Σαρπόνγκ σκόραρε στο 36ο λεπτό για το 2-0 και το τελικό 3-0 πέτυχε ο Σουλέ στις καθυστερήσεις

Με έναν εξαιρετικό Γιουνές, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ, είχε ένα δοκάρι και δύο κλασικές ευκαιρίες για ένα ακόμα τέρμα, η Ξάνθη επικράτησε εύκολα του Παναιτωλικού με 3-0, προσπέρασε την ΑΕΚ στην βαθμολογία. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Βασιλακάκης.

Αποτελέσματα (27η)
Ξάνθη-Παναιτωλικός 3-0
(3’, 38’πεν. Γιουνές, 59’ Βασιλακάκης)
ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-4
(37’ Ναζλίδης – 15’,30’,90’+1πεν. Μανιάς, 28’πεν. Μάσα)
Ατρόμητος-ΠΑΟΚ 0-2
(2’ Μπίσεσβαρ, 38’ Κουλούρης)
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0
(20’ Καπετάνος, 36’ Σαρπόνγκ, 93’ Σουλέ)
Ηρακλής-Λεβαδειακός 1-0
(58’ Δώνης)
Κέρκυρα-Ολυμπιακός 0-2

(20’ Φορτούνης, 78’ Μάριν)
Σήμερα
17:15 Παναθηναϊκός-Πανιώνιος
19:30 Πλατανιάς-ΑΕΚ

Βαθμολογία

1. Ολυμπιακός 60

2. ΠΑΟΚ 52

3. Πανιώνιος 51

4. Παναθηναϊκός 48

5. Ξάνθη 44
6. ΑΕΚ 43
7. Πλατανιάς 41
8. Ατρόμητος 35
9. ΠΑΣ Γιάννινα 35
10. Κέρκυρα 29
11. Παναιτωλικός 28
12. Αστέρας Τρίπολης 26
13. Λάρισα 24
14. Λεβαδειακός 22
15. Ηρακλής 22
16. Βέροια 19

Επόμενη (28η) 9/4-19:00

ΑΕΚ-Κέρκυρα

Αστέρας Τρίπολης-Ξάνθη

Ατρόμητος-ΑΕΛ

Λεβαδειακός-Ολυμπιακός

Παναιτωλικός-Βέροια

Πανιώνιος-Πλατανιάς

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός

ΠΑΣ Γιάννινα-Ηρακλής

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου