ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Εκ των έσω η λύση για τον Ολυμπιακό

εκ-των-έσω-η-λύση-για-τον-ολυμπιακό-507966

Την απογοήτευση στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου και το τέλος στα όνειρα για άνοδο στη Football League σκόρπισε η εντός έδρας ήττα από τον Καραϊσκάκη, σ’ ένα παιχνίδι όπου οι Βολιώτες ήταν μετριότατοι έως κακοί, με αποτέλεσμα την συνεπακόλουθη ήττα.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Εκτός στόχων βρέθηκε η ομάδα έξι στροφές πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος, γεγονός που άμεσα επέφερε και την παραίτηση του Σάκη Παπαβασιλείου από την τεχνική ηγεσία, πριν ακόμη προλάβει… να γνωρίσει τους παίκτες του, καθώς κάθισε στον πάγκο της ομάδας για δύο μόνο παιχνίδια.

Πλέον, ως πρώτος προπονητής, αναλαμβάνει να οδηγήσει έως το τέλος του πρωταθλήματος τους ερυρθόλευκους, ο Κώστας Μπράτσος, ύστερα από συνάντηση που είχε χθες το πρωί με τη διοικούσα επιτροπή και τον πρόεδρο κ. Μποτσιβάλη, ενώ ανακοινώθηκε και η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σουάνη, μετά τις δηλώσεις δυσαρέσκειας του τελευταίου.

Ο Βολιώτης προπονητής ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτη Τζαναβάρα, αλλά και των Τίμου Καβακά και Σάκη Παπαβασιλείου στον πάγκο των ερυθρόλευκων από την αρχή της σεζόν, κατέχει δίπλωμα UEFA A’ και θα συμμετάσχει στη δεύτερη φάση των σεμιναρίων τον ερχόμενο Ιανουάριο στο Ρέθυμνο. Στην ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα έχει την έκτη του προπονητική εμπειρία, καθώς έχει διατελέσει προπονητής στην Αγία Παρασκευή, στην ΑΕ Διμηνίου (σε δύο θητείες), στον Σαρακηνό, στην ομάδα Νέων της Νίκης Βόλου και στη Δήμητρα Ευξεινούπολης.

Ο Κ. Μπράτσος, πραγματοποίησε χθες την «πρώτη» του προπόνηση με τους παίκτες του, ενόψει του παιχνιδιού με τον Διαγόρα Σεβαστής στην Κατερίνη. Υπό άλλες συνθήκες, το συγκεκριμένο ματς θα χαρακτηριζόταν ως το «ντέρμπι» της αγωνιστικής, ωστόσο βαθμολογικά μάλλον πρόκειται για ακόμα ένα αδιάφορο παιχνίδι, για την 25η αγωνιστική του 2ου ομίλου.

Με ανακοίνωση τους οι ερυθρόλευκοι ανέφεραν πως: «Η Διοικούσα Επιτροπή ποδοσφαίρου του Α.Σ. Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι χρέη προπονητή στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο Κώστας Μπράτσος, ο μέχρι πρότινος βοηθός προπονητή.

Ο Κώστας Μπράτσος ήταν και συνεχίζει να είναι βασικό στέλεχος της ομάδας μας, καθώς βρισκόταν στο πόστο του βοηθού προπονητή από το καλοκαίρι και γνωρίζει σε βάθος όλο το ροστερ.

Έχει εργαστεί στις ομάδες του Σαρακηνού, της Α.Ε. Διμηνίου, της Αγίας Παρασκευής, με την οποία πέτυχε άνοδο στην Α’ Τοπική κατηγορία, αλλά και στις Ακαδημίες της τελευταίας, έχοντας παρουσιάσει πλούσιο έργο. Παράλληλα εργάστηκε στην ομάδα Νέων της Νίκης Βόλου.

Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια προπονητικής, ακόμα και διεθνή, ενώ έχει ειδικευθεί στην προπόνηση νεαρών ποδοσφαιριστών και στη διαχείριση γονέων και αθλητών. Είναι κάτοχος διπλώματος UEFA A’. Η Διοικούσα Επιτροπή του εύχεται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Να σημειωθεί πως η Διοικούσα Επιτροπή έλυσε τη συνεργασία της με τον Δημήτρη Σουάνη».

Απόντες στην προσπάθεια της ερχόμενης Κυριακής (4μ.μ) θα είναι οι Γιάννης Δωματάς (δέχθηκε την κόκκινη κάρτα), Βασίλης Ιωαννίδης και Παναγιώτης Ζώνας, με τους δύο τελευταίους να έχουν συμπληρώσει 4 κίτρινες κάρτες, αλλά θα είναι ετοιμοπόλεμοι στο τοπικό ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής, κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Austrian Boys: «Χρονιά… εφιάλτης»

Ανακοίνωση – καταπέλτη, με αιχμές προς κάθε εμπλεκόμενο σχετικά με την αποτυχία του Ολυμπιακού Βόλου να ανέβει κατηγορία τη φετινή σεζόν εξέδωσαν οι οργανωμένοι του οπαδοί, που καλούν διοικούσα επιτροπή και παίκτες να απαντήσουν σε εύλογα ερωτήματα που δημιουργούνται. Αναλυτικά αναφέρονται τα εξής: «Παρόλο που κάναμε μεγάλη υπομονή όλο αυτό το διάστημα, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού Βόλου μας αναγκάζει να παρέμβουμε και να εκφράσουμε την άποψη μας για όσα δυσάρεστα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην αγαπημένη μας ομάδα.

Στο ποδόσφαιρο -όπως και σε πολλά πράγματα στη ζωή- όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Φυσικά δεν εννοούμε το αποτέλεσμα ενός ή δύο αγώνων αλλά μιας ολόκληρης αγωνιστικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό Βόλου με υπέρμετρη αισιοδοξία για την επίτευξη του στόχου της ανόδου, αλλά εξελίσσεται σε εφιάλτη. Ούτε ο πιο απαισιόδοξος φίλαθλος δεν περίμενε ότι το θεωρητικά “καλύτερο ρόστερ” της κατηγορίας θα έφτανε να διασύρεται με συνεχείς ήττες που θα έβγαζαν τον Ολυμπιακό Βόλου εκτός στόχου τόσο νωρίς.

Αυτή η ποδοσφαιρική παρωδία που είδαμε να συμβαίνει μπροστά στα μάτια μας, ειδικά στον αγώνα με τον Καραϊσκάκη -και όχι μόνο- δεν τιμάει κανέναν και κυρίως δεν τιμάει όσους φορούν φέτος τη φανέλα του Ολυμπιακού Βόλου. Για όλη αυτή τη κατάσταση υπάρχουν ευθύνες που κάποιοι πρέπει να αναλάβουν και να εξηγήσουν στο κόσμο τι πραγματικά συνέβη.

Η διοικούσα επιτροπή αλλά και όσοι ήταν “υπεύθυνοι” για το αγωνιστικό κομμάτι, οφείλουν να εξηγήσουν στο κόσμο την αποτυχία του αγωνιστικού σχεδιασμού και να μας πούνε γιατί η ομάδα που ξεκίνησε με τόσες φιλοδοξίες τη χρονιά, παρουσιάζει αυτή την απαράδεκτη εικόνα, ειδικά στους τελευταίους αγώνες.

Αλήθεια, πως θα δικαιολογηθεί η μεγαλοστομία που εξελίχτηκε σε παταγώδη αποτυχία; Παίκτες της ομάδας, πριν αφήνουν υπονοούμενα σε συνεντεύξεις που κανείς δεν καταλαβαίνει, θα έπρεπε πρώτα οι ίδιοι να επιδείξουν επαγγελματισμό, να είχαν αποδείξει στο γήπεδο και όχι στα λόγια ότι σέβονται την ομάδα που αγωνίζονται και τον κόσμο που τους στήριξε τόσο πολύ αυτή τη χρονιά. Πλην κάποιων εξαιρέσεων, σε καμία περίπτωση δεν είδαμε από τους παίκτες της ομάδας μας ούτε σοβαρότητα, ούτε αγωνιστικό πάθος, ούτε ποδοσφαιρικό εγωισμό, ούτε φυσικά την αγωνιστική αξία και τη φήμη που υποτίθεται τους συνόδευε όταν ήρθαν στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αλήθεια, πως αισθάνονται οι “επαγγελματίες” παίκτες μας όταν χάνουν το ένα μετά το άλλο και με αυτό τον τρόπο τα παιχνίδια από ομάδες ποδοσφαιρικών χωριών και ερασιτεχνών στην κυριολεξία παικτών; Ο μόνος που δεν φέρει ευθύνη για αυτή την κατάσταση είναι ο υπέροχος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου, που και φέτος ακολούθησε την ομάδα σε κάθε πόλη και χωριό δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε αυτή την άνοδο. Ακόμα και στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Καραϊσκάκη -παρά την απογοήτευση- πάρα πολλοί οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου βρέθηκαν στο στάδιο και εισέπραξαν μια ακόμα πίκρα. Αλήθεια, πιστεύει κάποιος ότι άξιζε σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο να γευτεί αυτή την πίκρα;

Ο Ολυμπιακός Βόλου φέτος συμπληρώνει 80 χρόνια ιστορίας και η ομάδα αυτή θα συνεχίσει την ιστορία της με κάθε τρόπο γιατί εκπροσωπεί κάτι πολύ σπουδαίο για την πόλη του Βόλου. Ο Ολυμπιακός Βόλου εκπροσωπεί αθλητικά ιδανικά και ποδοσφαιρική αξιοπρέπεια, ενώ έχει τη στήριξη και την αγάπη χιλιάδων οπαδών του, που ποτέ δεν τον άφησαν μόνο ακόμα και σε πιο δύσκολες στιγμές.

Αυτή τη στιγμή ας φροντίσουν όλοι να τελειώσει με αξιοπρέπεια αυτή η δύσκολη χρονιά και πάνω από όλα να διασφαλίσουν την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού Βόλου, όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία του συλλόγου. Εμείς θα είμαστε εδώ και θα παρακολουθούμε και άμα χρειαστεί θα επέμβουμε, όπως κάνουμε πάντα με γνώμονα πάντα και μόνο το καλό του Ολυμπιακού Βόλου».

Πρόκληση της ΑΕ Καραϊσκάκης

Τις προκλήσεις προς τον φίλαθλο κόσμου του Ολυμπιακό Βόλου… αλλά και τη Νίκης συνεχίζει για μία ακόμη ημέρα η επίσημη σελίδα της ΑΕ Καραϊσκάκης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Όπως σχολιάζεται από τον διαχειριστή «Αστυνομικός διευθυντής, όταν τον ρώτησα γιατί μας έβαλε όλους μαζί, ενώ είχε την άνεση να μας βάλει οπουδήποτε αλλού μέσα στο γήπεδο, μου ζήτησε συγγνώμη και ότι ήταν λάθος του, που βασίστηκε στις προφορικές διαβεβαιώσεις του Μπονόβα και των λοιπών παρατρεχάμενων που το παίζουν ειδικοί του ποδοσφαίρου. Ευτυχώς και οι δύο ομάδες του Βόλου θα παίζουν τοπικά για να μην ξαναέρθουμε σε επαφή με τους Μάο-Μάο φιλάθλους τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου