ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Φινάλε μίας επιτυχημένης σεζόν για τον Εύρυτο

φινάλε-μίας-επιτυχημένης-σεζόν-για-το-851206

Η επιστροφή της γυναικείας ομάδας του Ευρύτου Βόλου από το Final Four του 11ου πανελλήνιου πρωταθλήματος beach handball σήμανε και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δραστηριότητας του συλλόγου για τη σεζόν 2009/2010.

Ετσι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου η διοίκηση, οι προπονητές, αλλά και οι αθλητές/τριες του Ευρύτου θα έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και να «φορτώσουν τις μπαταρίες τους», εν όψει της νέας χρονιάς.

Όσο για τα πεπραγμένα της φετινής αγωνιστικής περιόδου; Η γυναικεία ομάδα στέφθηκε πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας στη Β’ Εθνική κι έδωσε το «παρών» στα μπαράζ ανόδου για την Α2 Εθνική κατηγορία για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Εξίσου θετικά ήταν τα αποτελέσματα του Εύρυτου στο πανελλήνιο πρωτάθλημα beach handball, που προστέθηκαν στη θετική πορεία του τμήματος στο χάντμπολ σάλας. Άλλωστε το γεγονός και μόνο ότι ο Εύρυτος την τελευταία διετία έχει να επιδείξει ισάριθμες προκρίσεις στο Final Four, με απολογισμό ένα χάλκινο μετάλλιο (2009) και μία 4η θέση (2010), δείχνει ότι η ομάδα έχει καθιερωθεί στην ελίτ του ελληνικού beach handball.

Από εκεί και πέρα η παιδική ομάδα του Εύρυτου Βόλου τη σεζόν που μας πέρασε ήταν φιναλίστ στον τελικό του αντίστοιχου πρωταθλήματος που διοργανώνει η Ένωση Σωματείων Χειροσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας (Ε.Σ.Χ.Κ.Ε.).

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του Ευρύτου επιβεβαιώθηκε και την περίοδο 2009/2010, με την 2η θέση στους παίδες να προστίθεται στην προπέρσινη συμμετοχή του συλλόγου στον αντίστοιχο τελικό των παμπαίδων.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της βολιώτικης ομάδας στα ηλικιακά πρωταθλήματα της Ε.Σ.Χ.Κ.Ε. αφήνει ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον, με τον πρόεδρο του Εύρυτου Βόλου, κ. Λεωνίδα Ζαφείρη να εξηγεί τους λόγους: «Αυτή τη στιγμή στην ακαδημία υπάρχει ένας κορμός ταλαντούχων αθλητών που έχουν μεγάλες προοπτικές και μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το τι μπορούν να καταφέρουν μέσα στα επόμενα χρόνια. Αρκετοί εξ αυτών φέτος θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και θα συμμετάσχουν στο περιφερειακό πρωτάθλημα Κεντρικής Ελλάδας της σεζόν 2010/2011. Η ανανέωση που θα επιχειρήσουμε στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας μακροπρόθεσμα θα μας αποφέρει πολλαπλά οφέλη, ενώ παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Όπως ακριβώς έγινε και στο πρόσφατο τουρνουά beach handball του Αλμυρού, όπου δηλώσαμε την παιδική ομάδα και είχαμε αξιοπρεπή παρουσία κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους».

Τέλος, για την ανδρική ομάδα χάντμπολ του Εύρυτου Βόλου, μετά την κατάληψη της 3ης θέσης στον όμιλο Θεσσαλίας στο περσινό πρωτάθλημα Κ. Ελλάδας, που δεν επέτρεψε την παρουσία της στα πλέι-οφ για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο πήχης τη νέα χρονιά θα τοποθετηθεί ψηλότερα.

«Τα αποτελέσματα που είχαμε στους άνδρες δεν ήταν τα επιθυμητά, γι’ αυτό και φέτος θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις για την ενίσχυση της ομάδας», επισήμανε ο κ. Λεωνίδας Ζαφείρης, που στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ήδη συζητούμε με αρκετούς παίκτες εκτός Μαγνησίας και αισιοδοξώ ότι στις αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε «κλείσει» όλα τα θέματα που μας απασχολούν στο μεταγραφικό τομέα, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα δυνατό ρόστερ, που θα πληροί τις προϋποθέσεις να διεκδικήσει περισσότερα στο νέο πρωτάθλημα και γιατί όχι την άνοδο στη Β’ Εθνική κατηγορία».

Οι εγγραφές στην ακαδημία

Οσα αγόρια ηλικίας 13-16 ετών επιθυμούν να γνωρίσουν το χάντμπολ και να εγγραφούν στα τμήματα υποδομής του Ευρύτου Βόλου, μπορούν να επικοινωνούν με τους κ.κ. Λεωνίδα Ζαφείρη (τηλ. 6949-125967) και Θεόδωρο Παπαδόπουλο (τηλ. 6974-914309).

Η εγγραφή είναι δωρεάν, ενώ όσοι αθλητές εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα στελεχώσουν τις ομάδες παίδων/παμπαίδων που θα λάβουν μέρος στα ηλικιακά πρωταθλήματα της ερχόμενης σεζόν.

Οι προπονήσεις διεξάγονται στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ Βόλου στη Ν. Δημητριάδα, με τη διοίκηση του Εύρυτου να έχει εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για την εκγύμναση των παιδιών. Η έναρξη των προπονήσεων είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του προσεχούς Σεπτεμβρίου.

Οι ιθύνοντες του Ευρύτου τις τελευταίες εβδομάδες είχαν την ευκαιρία να φέρουν σε επαφή με το άθλημα δεκάδες παιδιά από το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου και Ν. Ιωνίας. Κι αυτό μέσω της συνεργασίας με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Βόλου στο πρόγραμμα χάντμπολ από το «Αθλητικό Καλοκαίρι», στο οποίο δίδαξε ο κ. Λεωνίδας Ζαφείρης.

Να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα πρωτοβουλία δεν είναι η μοναδική από πλευράς Εύρυτου για την προώθηση του χάντμπολ στη Μαγνησία. Ο βολιώτικος σύλλογος την τελευταία τριετία καθιέρωσε με μεγάλη επιτυχία τη διοργάνωση πανθεσσαλικού τουρνουά παίδων/κορασίδων, δείχνοντας πρώτος το δρόμο ότι η ανάπτυξη του αθλήματος είναι συνυφασμένη με την ανάληψη παρόμοιων δράσεων.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου