ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ταχυδρόμος Παρασκήνιο

ταχυδρόμος-παρασκήνιο-494206

Η ανεργία χτυπά το ποδόσφαιρο    

Η ανεργία χτυπά και το ποδόσφαιρο… Η οικονομική κρίση φαίνεται πως επηρεάζει άμεσα τους ποδοσφαιριστές και Αύγουστο μήνα είναι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά οι παίκτες που αναζητούν εναγωνίως την επόμενή τους ομάδα.

Το γεγονός ότι πολλά χρήματα δεν υπάρχουν και οι ΠΑΕ έχουν μειώσει το μπάτζετ και επομένως τις επενδύσεις στο ρόστερ τους και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών, έχουν αφήσει χωρίς δουλειά αρκετούς παίκτες.
Πρώτη φορά Αύγουστο, όταν οι περισσότερες ομάδες έχουν ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία τους από τον Ιούλιο, βρίσκονται τόσοι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές στην αγορά και ψάχνονται μάλιστα ακόμα και από μόνοι τους για τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ομάδα αναγκάζονται να ρίξουν κατά πολύ τις οικονομικές απαιτήσεις τους, αλλά ακόμα και μετά από τις υποχωρήσεις τους, αναμένεται στην Ελλάδα να υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές που θα έχουν μείνει απ’ έξω, όταν τα ρόστερ θα έχουν κλείσει.
Π.χ. ακόμα και για τη Νίκη που είναι ένας σύλλογος, ο οποίος δεν έχει και την καλύτερη φήμη προς τα έξω για τη φερεγγυότητά του όσον αφορά στο οικονομικό, οι προτάσεις από μάνατζερ και ποδοσφαιριστές ακόμα και εγνωσμένης αξίας για να φορέσουν την κυανόλευκη φανέλα, πέφτουν βροχή καθημερινά. 
Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι σήμερα, οι γνώστες του ελληνικού ποδοσφαίρου υποστηρίζουν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν αριθμό ποδοσφαιριστών που θα μείνουν άνεργοι, ο οποίος θα αναγκάσει τα κασέ να πέσουν αρκετά τα επόμενα χρόνια… 
 
 
 
 
 
    
Τελικά δεν είναι μόνο οι νεοφώτιστες ομάδες όπως ο Ολυμπιακός Βόλου ή η Κέρκυρα που αντιμετώπισαν πρόβλημα με το γήπεδο. Ο Ολυμπιακός ευτυχώς στράφηκε στη λύση του Πανθεσσαλικού και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί εκτός Βόλου, αλλά κάτι τέτοιο ίσως αναγκαστούν να κάνουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός για τις υποχρεώσεις τους σε Ευρώπη και Σούπερ Λίγκα.
 
Αυτό που στους Βολιώτες φαινόταν «απειλή» και εξωπραγματικό από τα χείλη του Αχιλλέα Μπέου, ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός Βόλου θα μπορούσε να είχε «ξενιτευτεί» αν δεν επέρχονταν τελικά η συμφωνία με τα Ολυμπιακά Ακίνητα με το Πανθεσσαλικό, το αντιμετωπίζουν τώρα τρεις από τις ομάδες της Σούπερ Λίγκα.
Το ΟΑΚΑ αναμένεται να μην είναι έτοιμο για την πρεμιέρα της μεγάλης κατηγορίας και ο Παναθηναϊκός αναζητά γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον πρώτο του αγώνα, ενώ η ΑΕΚ για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις δήλωσε ως έδρα της το Πανθεσσαλικό Στάδιο και το Παγκρήτιο.
Στο ΟΑΚΑ γίνονται έργα για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Υπάρχουν πολλά σημεία που το τερέν έχει καταστραφεί. Αυτά τα έργα όμως φαίνεται πως δεν θα έχουν ολοκληρωθεί για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη της ΑΕΚ στις 19 ή στις 26 Αυγούστου. Εδρα αναζητά και ο Παναθηναϊκός που υποδέχεται την Ξάνθη στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα…
Η Κέρκυρα ήταν η πρώτη ομάδα που «άνοιξε το χορό» της μετακόμισης. Αλλά όπως φαίνεται δεν θα είναι και η μοναδική, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Οι Φαίακες δήλωσαν ότι πρεμιέρα για το εντός έδρας παιχνίδι τους με την ΑΕΚ θα κάνουν στην Πάτρα και στο Παμπελοποννησιακό, καθώς τα έργα στο στάδιο του νησιού δεν θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την σέντρα της Σούπερ Λίγκα.
Είναι πολύ πιθανό λοιπόν οι Βολιώτες να δουν παιχνίδι των πλέι οφ της Γιουρόπα Λιγκ μέσα στον Αύγουστο στο Πανθεσσαλικό στάδιο.
Πάντως υπάρχει μια διαφορά στο όλο θέμα του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ με αυτό του Ολυμπιακού Βόλου. Τα συνεργεία για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου χλοοτάπητα μπήκαν άμεσα στο γήπεδο για να ξεκινήσουν το έργο. Μπορεί τις ημερομηνίες να μην τις προλάβουν για τα δυο πρώτα ματς, αλλά από κει και πέρα το ΟΑΚΑ θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο.
Στον Βόλο και στο ΕΑΚ, λόγω και της λύσης του Πανθεσσαλικού, η υπόθεση ανακατασκευής του γηπέδου της Νέας Δημητριάδας κωλυσιεργεί και στον Ολυμπιακό εκφράζουν την πεποίθηση τους ότι μάλλον η ομάδα δεν θα επιστρέψει εκεί καθόλου για την πρώτη της χρονιά στη Σούπερ Λίγκα. Βέβαια τώρα όλα πλέον έχουν σχεδιαστεί με βάσει το Πανθεσσαλικό, τις κερκίδες του και θα ήταν δύσκολο να γίνει μια τέτοια μετακόμιση.  
Το Πανθεσσαλικό από το 2011 περνάει στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης… Ετσι θα βρίσκεται και αυτό υπό καθεστώς ΕΑΚ. Φοβόμαστε να σκεφτούμε τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει κάτι τέτοιο. Ο Ολυμπιακός στη Σούπερ Λίγκα μάς δίνει την δυνατότητα εκμετάλλευσης για φέτος αυτής της βαριάς κληρονομιάς που άφησαν στη Μαγνησία οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αν το σκεφτεί κανείς σοβαρά, θα δει ότι δεν συμφέρει την πόλη ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο ΕΑΚ και αυτό το ξέρουν καλά και οι τοπικοί άρχοντες. Τον Ολυμπιακό όμως τι τον συμφέρει και τελικά τι θα επιλέξει αν έχει τη δυνατότητα ανάμεσα στα δυο; 
 
 
 
 
     
Εψαχναν τις φανέλες
Από τη Βερόνα στη Νίκαια έφθασε χθες η αποστολή του Ολυμπιακού Βόλου και ενώ αποβιβάστηκαν άπαντες από το αεροπλάνο στην καταμέτρηση που έγινε έλειπε ο σάκος με τον ιματισμό των ερυθρόλευκων. Οι ερυθρόλευκοι έψαχναν απεγνωσμένα να βρουν λύση και να αποσταλεί ο σάκος, ο οποίος ξεχάστηκε να φορτωθεί από τους υπαλλήλου του αεροδρομίου της Βερόνα.
Ζ.Ε.Ι.

Πέταξαν μαζί

Στο πλευρό της ομάδας βρέθηκαν από προχθές οι διοικητικοί παράγοντες του Ολυμπιακού Βόλου Αχιλλέας Μπέος, Γιώργος Τόρης και Γιώργος Ιωάννου, οι οποίοι πέταξαν από την Αθήνα μαζί με τους δημοσιογράφους την Παρασκευή.
Ζ.Ε.Ι.
 
Την «πάτησαν»
Ο Ολυμπιακός Βόλου τελικά ευτυχώς δεν την πάτησε με το γήπεδο και θα παίξει εντός Μαγνησίας… Η Κέρκυρα όμως, που το γήπεδό της ακόμα δεν είναι έτοιμο την «πάτησε», ενώ και με την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό υπάρχει πρόβλημα. Οι Φαίακες ανακοίνωσαν πως θα κάνουν πρεμιέρα για το εντός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Πάτρα, ενώ η ΑΕΚ εξετάζει Πανθεσσαλικό. Πάντως ο κ. Μπιτσαξής με δηλώσεις του είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα αν δεν είναι έτοιμα όλα τα γήπεδα.
Αγ. Θαν.   
 
Ενδιαφέρον και για τους νέους
Ενδιαφέρον δεν υπάρχει μόνο για την ομάδα της Σούπερ Λίγκα στον Ολυμπιακό Βόλου. Αρκετός κόσμος έδωσε το παρών και στο φιλικό των Νέων με την αντίστοιχη ομάδα του Πειραιά, που έγινε στο ΕΑΚ. Ο κόσμος του Ολυμπιακού έδειξε την διάθεση να στηρίξει και το μέλλον του συλλόγου, παρότι όλοι είναι εκστασιασμένοι με την άνοδο της ομάδας και περιμένουν πώς και πώς τη σέντρα στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα.
Ζ.Ε.Ι
 
Η απεργία φέρνει καθυστέρηση
Η απεργία των βυτιοφόρων και η έλλειψη βενζίνης πάει πίσω την «πρώτη» της Νίκης. Ο Στράτος Γιδόπουλος αντιλαμβάνεται το πρόβλημα και ακόμα δεν έχει ορίσει με τον Χόρχε Μπάριος την «πρεμιέρα» της ομάδας. Μάλιστα ο Ουρουγουανός δεν το διακινδύνεψε να έρθει Βόλο από Αθήνα, κάτι που ίσως τελικά γίνει αύριο…
Αγ. Θαν.
 
Δεν είναι το οικονομικό
«Δεν είναι μόνο το οικονομικό που θα παίξει ρόλο… Είμαι σε μια ηλικία που αυτό πλέον δεν είναι σημαντικό για μένα». Αυτή είναι η θέση του Αγγελου Διγκόζη σχετικά με τη μεταγραφή του στη Νίκη. Το ραντεβού μεταξύ των δυο πλευρών θα γίνει αύριο και άπαντες πιστεύουν να έχει θετική κατάληξη.
Αγ. Θαν.
 
Η Ερώτηση Της Ημέρας
Τελικά ποιο γήπεδο θα αποτελέσει την έδρα της Νίκης για τη νέα σεζόν;
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου