ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πριγκηπική εμφάνιση στο Μονακό

πριγκηπική-εμφάνιση-στο-μονακό-496628

Ένα φιλικό ιστορικής σημασίας έδωσε χθες ο Ολυμπιακός Βόλου ο οποίος φιλοξενήθηκε από την ομάδα της Μονακό και ηττήθηκε με 1-0 σε ένα αγώνα από τον οποίο οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πολλά σε ότι αφορά τις εμπειρίες και όχι μόνο. Ο αγώνας μάλιστα αποτέλεσε την πρόβα τζενεράλε για την ομάδα της Μονακό η οποία την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το πρωτάθλημα με αντίπαλο την Λυών εκτός έδρας. Το φιλικό αναμφίβολα είχε ιστορική σημασία για τους ερυθρόλευκους του Βόλου που αποδέχθηκαν την πρόσκληση των Μονεγάσκων.
Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι ερυθρόλευκοι με τον ιματισμό της ομάδας (φόρεσαν εμφανίσεις της Μονακό) αλλά και τα συνεχόμενα ταξίδια είχαν διάθεση για παιχνίδι. Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια τον Ελτίν Γιακούποβιτς ενώ στην άμυνα ως δεξί μπακ χρησιμοποιήθηκε ο Νίκος Ψυχογιός και στα αριστερά ο Γιάννης Ζαραδούκας. Στο κέντρο της άμυνας ο Χαβιέ Τομάς έπαιξε δίπλα στον Παπά Σανκαρέ την στιγμή που μπροστά τους ήταν ο Λεάντρο Αλβάρεζ αγωνιζόμενος ως αμυντικό χαφ. Στην μεσαία γραμμή και στα δεξιά κινούνταν ο Μόνχε ενώ στα αριστερά βρέθηκε ο Καπετάνος και πίσω από το επιθετικό δίδυμο των Σολάκη και Καπάνταη ξεκίνησε ο Ουμπίντεζ με την αρχική ενδεκάδα να είναι ίδια κατά τα 10/11 αυτής που ξεκίνησε με την Λάτσιο με μοναδική αλλαγή αυτή του Κούσερα.
Οι ερυθρόλευκοι του Βόλου μπήκαν μουδιασμένα στο αγώνα και στο 5ο λεπτό ήρθε να γίνει το 1-0. Ο Ψυχογιός γύρισε στον Γιακούποβιτς και ο Ελβετός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να διώξει με τον Παρκ να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία και να σπρώχνει ανενόχλητος την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του Μονακό.
Στο 21ο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ ο Ολυμπιακός είχε ισορροπήσει το παιχνίδι ο Ομπαμεγιάνγκ έπιασε δυνατό σουτ υποχρεώνοντας τον Γιακούποβιτς να εκτιναχθεί από την εστία του και να παραχωρήσει το κόρνερ.
Δύο λεπτά μετά ο Σολάκης βρέθηκε απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα μετά από κάθετη μπαλιά του Ζαραδούκα τον οποίο και ξεπέρασε με ντρίμπλα αλλά στην συνέχεια ο Έλληνας επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να κάνει το 1-1 μιας και σε δεύτερο χρόνο το σουτ απέκρουσε ο Ρουφιέ.
Η Μονακό έψαξε να κάνει το 2-0 αλλά δεν τα κατάφερε μιας και ο Νικουλάε σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Ολυμπιακού Βόλου στο 25ο λεπτό.
Στο 28ο λεπτό ο Καμπάνταης άφησε την ομάδα του με δέκα ποδοσφαιριστές μιας και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή του αγώνα εξαιτίας του τάκλιν που έκανε στον Μουρατόρι. Ο παίκτης της Μονακό μάλιστα ζήτησε να μην αποβληθεί ο αντίπαλος ποδοσφαιριστής αλλά ο Καμπάνταης οδηγήθηκε προς τα αποδυτήρια.
Στο 37’ ο Σανκαρέ είχε δοκάρι για τον Ολυμπιακό αλλά όχι σε επίθεση των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου. Συγκεκριμένα ο Ν’ Κούλου εκτέλεσε κόρνερ με τον Νοτιοκορεάτη Παρκ να κάνει το σουτ ο Γιακούποβιτς απέκρουσε αλλά η μπάλα οδηγούνταν στα δίχτυα. Ο Σανκαρέ με ανάποδο ψαλίδι προσπάθησε να διώξει την μπάλα και στην προσπάθεια του να σώσει την ομάδα του ο αμυντικός της ομάδας του Βόλου έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Η επανάληψη
Με αρκετές αλλαγές για την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Οι ερυθρόλευκοι παρουσιάστηκαν αρκετά καλύτεροι από τους αντιπάλους τους παρά το αριθμητικό μειονέκτημα και θα μπορούσαν να έχουν φύγει με την ισοπαλία. Ο Σάκης Τσιώλης έκανε αρκετές αλλαγές και την θέση του Γιακούποβιτς πήρε ο Ρόκα κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα στην θέση του Ψυχογιού πέρασε ο Σέλεζι και αντί του Τομάς αγωνίστηκε ο Σκάρος. Την θέση του Σανκαρέ πήρε ο Γκότοβος. Στην μεσαία γραμμή ο Αλβάρεζ αντικαταστάθηκε από τον Κάστρο ενώ την θέση του Μόνχε πήρε ο Ρόκκας και του Καπετάνου ο Ρίκκα. Αντί του Σολάκη στον αγώνα πέρασε ο Μαρτίν.
Οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει στο 52ο λεπτό. Συγκεκριμένα ο Ουμπίντεζ τροφοδότησε τον Μαρτίν ο οποίος με αριστερό γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή ανάγκασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα να πέσει στην δεξιά του γωνία και να παραχωρήσει το κόρνερ. Στο 65’ ο Νικολάε έκανε κακό κοντρόλ μόνος του απέναντι στον Ρόκα ο οποίος μπλόκαρε. Στο 81’ ο Στάθης Ρόκκας σε ένα σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Μαρτίν με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα να περάσει εκτός περιοχής. Τον Ολυμπιακό έσωσε στο 86’ Χοσέ Ρόκα αφού απέκρουσε σουτ του Μανιάνι. Στο τελευταίο λεπτό (93ο) ο Τσεκούρας που είχε περάσει πριν τρία λεπτά στον αγώνα από μπαλιά του Μαρτίν θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 αλλά σούταρε πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα κερδίζοντας τα χειροκροτήματα των συμπαικτών του.

ΜΟΝΑΚΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
1 0

Σκόρερ:5’ Πάρκ
Γήπεδο: Λουί Ντε
Κόκκινες: 28’ Καπάνταης
ΜΟΝΑΚΟ (Γκι Λακόμπ): Ρουφιέρ(46’ Σαμπέρ), Λολό(76’ αΠΙΑ), Μονιονιού(61’ Μεντύ), Χάνσον, Μουρατόρι(46’ Τραορέ), Ν’ Κούλου, Μανιάνι(76’ Γκόσο), Ομπαμεγιάνγκ(76’ Μαλκουίτ), Νικουλάε(76’Κουταντέρ), Μπουλότ, Παρκ(61’ Γκακπέ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σάκης Τσιώλης):Γιακούποβιτς(46’ Ρόκα-90’ Γιακούποβιτς), Ψυχογιός (46’ Σέλεζι), Ζαραδούκας(83’ Μητρόπουλος), Τομάς(46’ Σκάρος), Σανκαρέ(46΄Γκότοβος), Αλβάρεζ(46’ Κάστρο), Μόνχε(46’ Ρόκκας-90’ Τσεκούρας), Καπετάνος(46’ Ρίκκα), Ουμπίντεζ(62’ Πλιάγκας), Καπάνταης, Σολάκης(46’ Μαρτίν).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου