ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έχασε ντέρμπι, άνοδο και προπονητή ο Ολυμπιακός Βόλου

έχασε-ντέρμπι-άνοδο-και-προπονητή-ο-ολ-510216

Αντίο στην άνοδο στη Football League είπε ο Ολυμπιακός Βόλου, που ηττήθηκε από τον Καραϊσκάκη με 0-1 και υποχώρησε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών και της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του Β’ ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Οι Βολιώτες έμειναν 7 βαθμούς μακριά από τον Απόλλωνα Λάρισας και 3 μακριά από τους Αρτινούς, που ανέβηκαν 2οι, με 6 παιχνίδια μέχρι την τελευταία στροφή της φετινής σεζόν. Επιπλέον, οι ερυθρόλευκοι έχασαν… και τον προπονητή τους, καθώς ο Σάκης Παπαβασιλείου υπέβαλλε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε το παιχνίδι. Κακός ο Ολυμπιακός, που δεν είχε καθαρό μυαλό ούτε στην ανάπτυξη ούτε και στην δημιουργία φάσεων και έχασε με τα χέρια κάτω από τον πιο αποτελεσματικό Καραϊσκάκη που προηγήθηκε στο 19’ με τον Γυφτοκώστα. Απογοήτευση και κατήφεια στις τάξεις των φιλάθλων του Ολυμπιακού, που στήριξαν ακόμη μία φορά την ομάδα τους, αλλά την αποδοκίμασαν με συνθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Πώς ξεκίνησε

Mε τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια, σε διάταξη 4-3-3 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός, και τους Στουρνάρα, Ζώνα, Ντόικιτς, Ιωαννίδη από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Ο Οικονόμου αγωνίστηκε ως αμυντικό χαφ, την ώρα που ο Δωματάς κινούνταν στα αριστερά και ο Μουκάμ στα δεξιά, ενώ Ευθυμιάδης και Μασάντο είχαν ρόλο εσωτερικών μέσων, πίσω από τον προωθημένο Φλίγκο.

Το α’ μέρος

Αναγνωριστικό ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τον Ολυμπιακό Βόλου να κινείται λίγο πιο κοντά στα καρέ του Ανδρούτσου, πιέζοντας ήδη με την έναρξή του ψηλά.

Ξαφνική αντεπίθεση των φιλοξενουμένων είχε ως αποδέκτη τον Ζυγκερίδη που σέντραρε έξω δεξιά, βρίσκοντας τον Χαρτσιά, ο οποίος επιχείρησε χωρίς επιτυχία να κρεμάσει τον Κατσούλη, που μπλόκαρε σταθερά στο 11’.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να απειλήσουν με δύο απανωτά κόρνερ που κέρδισαν στα επόμενα λεπτά, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν ιδιαίτερα τον Ανδρούτσο, και οι Αρτινοί άνοιξαν το σκορ στο 19’ όταν από συρτή σέντρα από τα δεξιά, ο Γυφτοκώστας επωφελήθηκε από την αδράνεια της άμυνας του Ολυμπιακού και με πλασέ μέσα από την περιοχή, αφύλακτος έγραψε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους, δίνοντας έναυσμα για τις πρώτες αποδοκιμασίες από την εξέδρα.

Μετά την ψυχρολουσία του τέρματος που δέχθηκαν, οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βγουν μπροστά, με την ατμόσφαιρα πάντως ιδιαίτερα τεταμένη και με αφορμή ένα φάουλ που δόθηκε στους Ηπειρώτες από τον πρώτο βοηθό Πάτρα και κάποιους φιλάθλους των γηπεδούχων που μπήκαν στο γήπεδο, κατόπιν μικροσύρραξης, ο Αγγελάκης διέκοψε το παιχνίδι για περίπου 4 λεπτά, ενώ βρισκόταν στο 25’.

Όσο τα λεπτά κυλούσαν, οι Βολιώτες έδειχναν να μην μπορούν να βρουν ρυθμό, χάνοντας εύκολα την μπάλα κυρίως στον χώρο του κέντρου, καθώς οι φιλοξενούμενοι κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους αποτέλεσμα και η πίεση από τις κερκίδες γινόταν εντονότερη.

Μονοκόμματο σουτ που έπιασε ο Ευθυμιάδης έπειτα από ωραία σέντρα από τα δεξιά του Δωματά απομάκρυνε αντίπαλος αμυντικός και οι ερυθρόλευκοι έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν.

Σημαντική ευκαιρία πάντως χάθηκε για τον Ολυμπιακό με τον Ευθυμιάδη στο 39’, που έπειτα από κάθετη πάσα του Μασάντο και εξουδετερωμένο τον πορτιέρε των Ηπειρωτών, σε κενή εστία επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, που έφυγε δίπλα ακριβώς από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου.

Αδύναμο σουτ του Μούκαμ στο 45’ έπειτα από σέντρα του Στουρνάρα από τα δεξιά, και μπλόκαρε εύκολα ο Ανδρούτσος, έκλεισε το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους σε δύσκολη θέση και το σκορ στο 0-1 υπέρ του Καραϊσκάκη.

Το β’ μέρος

Καλύτερα ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας και ένα σουτ στο 48’ με τον Ζυγκερίδη, το οποίο όμως πέρασε άουτ. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του ήταν φλύαρος, μην μπορώντας να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Ανδρούτσου, για να χάσει πάντως μια καλή στιγμή στο 55’, όταν σε φάουλ του Μασάντο, η μπάλα έσκασε στο έδαφος μέσα στην περιοχή και έφυγε άουτ, πριν ο Δωματάς πιάσει την κεφαλιά για να απειλήσει περαιτέρω.

Κεφαλιά του Ντόικιτς στο 58’ έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Ανδρούτσου, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς να μπορούν πάντως να αναπτυχθούν σωστά και δίχως έμπνευση στη δημιουργία.

Σουτ του Γυφτοκώστα από πολύ μακριά, στο 60’ δεν ανησύχησε τον Κατσούλη, με τα επόμενα λεπτά να περνούν ανεκμετάλλευτα για τον Ολυμπιακό, που είχε πλέον και τη γκρίνια της εξέδρας, με αποκορύφωμα το σύνθημα «Βγάλτε τις φανέλες και φύγετε από εδώ», που εξέφραζε την έντονη δυσαρέσκεια όσων στήριξαν την ομάδα σε ένα ακόμη παιχνίδι.

Αντίθετα, ο Καραϊσκάκης είχε όρεξη… να πετύχει και δεύτερο τέρμα, με τον Μπεκατώρο να επιχειρεί στο 72’ από τα δεξιά σουτ, με… απούσα την άμυνα του Ολυμπιακού, το οποίο πέρασε μακριά άουτ. Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύονταν τα συχνά λάθη στον χώρο του κέντρου των ερυθρόλευκων και έφταναν εύκολα μέχρι την εστία του Κατσούλη, κάτι το οποίο οι γηπεδούχοι δεν είχαν το καθαρό μυαλό και την ικανότητα να κάνουν.

Οι Αρτινοί έχασαν νέα καλή ευκαιρία στο 80’ με τον νεοεισελθόντα Ευαγγέλου να διασχίζει όλη την αριστερή πλευρά, να δίνει στον Ντατίνη ο οποίος, μετά από εντυπωσιακούς ελιγμούς, επιχείρησε δυνατό σουτ που πέρασε λίγο έξω από το δοκάρι του Κατσούλη.

Κεφαλιά του Ιωαννίδη στη μικρή περιοχή έπειτα από σέντρα του Στουρνάρα στο 83’ μπλόκαρε ο Ανδρούτσος, όπως και σουτ του Φλίγκου, στην επόμενη φάση. Πολύ πάνω από τα δοκάρια πέρασε και η κεφαλιά του Σουάνη στο 88,’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μασάντο.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος, με τους ερυθρόλευκους να μένουν και με παίκτη λιγότερο, μιας και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Δωματάς δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με στόχο να μην εκτίσει την ποινή των 7 καρτών στο παιχνίδι με τον Διαγόρα, ώστε να είναι ετοιμοπόλεμος στο ντέρμπι της μεθεπόμενης αγωνιστικής με τη Νίκη Βόλου. Ένταση προκλήθηκε αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού, με εκνευρισμένους τους παίκτες του Ολυμπιακού και εκείνους του Καραϊσκάκη να προσπαθούν να τους ηρεμήσουν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ-ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ 0-1

Πανθεσσαλικό στάδιο

Σκόρερ: 19’ Γυφτοκώστας

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Πάτρας, Αϊνάλης (Μακεδονίας)

Κίτρινες:Μασάντο, Δωματάς, Ζώνας – Ντατίδης, Βελέτης, Ζυγκερίδης

Κόκκινη: Δωματάς

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: (Παπαβασιλείου) Κατσούλης, Ιωαννίδης, Ντόικιτς (75’ Αναστασίου), Στουρνάρας, Ζώνας, Ευθυμιάδης (46’ Σουάνης), Δωματάς, Οικονόμου, Φλίγκος, Μασάντο, Μουκάμ (57’ Κέρι)

ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ: (Ν. Θεοδοσιάδης) Ανδρούτσος, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Καραγιαννίδης, Κόλλινς, Χαρτσιάς (90’ Μαζιώτης), Ντατίδης, Γυφτοκώστας (70’ Μπεκατώρος), Βελέτης, Ζυγκερίδης (81’ Ευαγγέλου)

Παρελθόν ο Παπαβασιλείου

Την παραίτησή του από τη θέση του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου υπέβαλλε ο Σάκης Παπαβασιλείου μετά την ήττα της ομάδας του από τον Καραϊσκάκη, με τον ίδιο να δικαιολογεί την απόφασή του στο γεγονός ότι η ομάδα του έμεινε εκτός στόχων για το υπόλοιπο της σεζόν. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη στιγμή για εμάς. Είχαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι όπου ήταν μονόδρομος η νίκη. Ερχόμενος πριν από έναν μήνα στην ομάδα δεν σκέφτηκα καθόλου την τιμητική πρόταση που μου έκαναν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού Βόλου, χωρίς να κοιτάξω τι επιπτώσεις θα έχω αν η ομάδα δεν πετύχει το στόχο της. Αυτή τη στιγμή απομακρύνθηκε πολύ ο στόχος και επειδή είμαι από τους προπονητές που έχω φιλοδοξίες στη ζωή μου και θέλω να πάω ψηλά, και βάσει στόχου που δεν μπορούμε να τον πετύχουμε, από την επόμενη μέρα δεν θα συνεχίσω να είμαι προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου. Θέλω να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου και ευελπιστώ την επόμενη χρονιά να πετύχει την άνοδο. Έδωσα την ψυχή μου να ανεβάσω την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, αλλά αυτή τη στιγμή δέχονται από παντού πύρα, από παντού πίεση».

«Είμαστε προβληματική ομάδα»

Τη στεναχώρια του για το άσχημο αποτέλεσμα του Ολυμπιακού απέναντι στον Καραϊσκάκη δεν έκρυψε ο Δημήτρης Σουάνης, που χαρακτήρισε προβληματική την ομάδα: «Είναι μια στενάχωρη μέρα. Ήταν ένα παιχνίδι όλη η χρονιά. Η ομάδα μας είναι προβληματική και αυτό φαίνεται σε όλα τα παιχνίδια που έχουμε δεχτεί γκολ. Είμαστε μια προβληματική ομάδα και ανταγωνιζόμασταν μια ομάδα που σφύζει από υγεία. Είμαι τρεις μήνες εδώ, και τον ενάμιση μήνα παίζουμε όχι για να κερδίσουμε κάτι, παίζουμε για να κερδίσουμε και να μη φύγουν 5-6 συμπαίκτες μου και ο προπονητής. Το ότι αλλάζουμε κι άλλο προπονητή δείχνει ότι αυτή η ομάδα έχει θέματα τα οποία είναι άλυτα. Φυσικά και φταίμε οι ποδοσφαιριστές, φυσικά και όποιος είναι δίπλα στην ομάδα έχει τις ευθύνες του, όμως ομάδα είσαι όταν έρχονται τα δύσκολα κι εμείς δεν ήμασταν καθόλου ομάδα, καθόλου οικογένεια. Η άνοδος χάθηκε οριστικά σήμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου