ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πλήρωσε τα λάθη και την αστοχία ο Ρήγας Φεραίος

πλήρωσε-τα-λάθη-και-την-αστοχία-ο-ρήγας-510239

Επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις ο Ρήγας Φεραίος, που ηττήθηκε στο Βελεστίνο από την Ιστιαία με 1-3, για την 24η αγωνιστική του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Οι παίκτες του Λάκη Μπακάλη δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες που δημιούργησε το εκτός έδρας διπλό στην Κέρκυρα την προηγούμενη αγωνιστική και γνώρισαν μια δίκαια ήττα από τους ανώτερους Ευβοιώτες.

Ρεπορτάζ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΚΟΥΝΤΕΛΙΑ

Σε δύο λεπτά έγινε το 1-1, με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Νικολέτο στο 18’ για να ισοφαρίσει στο 20’ ο Σπαθής, με το 1-2 να διαμορφώνεται στο 45’ με γκολ του Ανέστη. Οι Βελεστινιώτες ήταν πάντως και άτυχοι, καθώς είχαν δύο απανωτά δοκάρια στα τελευταία λεπτά με το σκορ στο 1-2, πριν ο Ηλιόπουλος σφραγίσει τη νίκη της ομάδας του στο 91’ πετυχαίνοντας το τελικό 1-3.

Πώς ξεκίνησε

Με σύστημα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα του ο Λάκης Μπακάλης, με τον Παπαγιάννη να καλύπτει τα καρέ του Ρήγα και τους Χατζηαθανασίου, Γκάγκα, Σπαθή και Λάμπρου από τα δεξιά στα αριστερά στην άμυνα. Μπροστά τους ως αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Αλεξίου και Χισάι, με τους Καναβό (δεξιά) και Γεωργατζή (αριστερά) να τοποθετούνται στα δύο άκρα, με τον Κυπτίου σε ρόλο επιτελικού μέσου. Επιθετική αιχμή για τους Βελεστινιώτες αποτέλεσε ο Σέττος.

Ο αγώνας

Παιχνίδι κέντρου ήταν στα πρώτα της λεπτά η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να φθάσουν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ… έως και το 18’, όπου οι φιλοξενούμενοι της Ιστιαίας άνοιξαν το σκορ, με τον Σπαθή να μη μπορεί να διώξει την μπάλα από βαθιά σέντρα που έγινε μέσα στην περιοχή και τον Νικολέτο να γράφει το 0-1, για τους Ευβοιώτες.

Η απάντηση για τους κυανόλευκους όμως ήταν άμεση, καθώς ισοφάρισαν σε 1-1, δύο λεπτά αργότερα, όταν ο Σπαθής έκανε μια βαθιά μπαλιά, η οποία από διεκδίκηση του Γκάγκα με τον Μάλτζαρη μέσα στην μικρή περιοχή κατέληξε στα δίχτυα του τερματοφύλακα της Ιστιαίας, με τους ανθρώπους των νησιωτών να διαμαρτύρονται για φάουλ στον πορτιέρε τους.

Μετά τα δύο απανωτά γκολ, ένα για κάθε πλευρά, η ομάδα του Ρήγα Φεραίου γινόταν ολοένα και πιο δραστήρια, έχοντας καλές στιγμές στο 26’ με τον Σέττο, στο 28’ με τον Κυπτίου αλλά και στο 30’ με τον Γεωργατζή, που έπειτα από κόρνερ του Σπαθή έπιασε την κεφαλιά, με παίκτη των φιλοξενούμενων να διώχνει την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Κι ενώ το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν την εστία του Παπαγιάννη τόσο στο 35’ όταν σε αντεπίθεση το σουτ του Ηλιόπουλου πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, όσο και στο 42’ με το βολέ του Νικολόπουλου, έπειτα από γέμισμα στην περιοχή από το ύψος του πέναλτι να διώχνει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Βελεστινιωτών. Η Ιστιαία πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 45’, όταν ο Ανέστης, αφύλακτος, με κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή έγραψε το 1-2 και έτσι ολοκληρώθηκε το ημίχρονο.

Στο β’ μέρος, οι κυανόλευκοι προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τους φιλοξενούμενους να παραμένουν επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις. Κάποια σουτ των γηπεδούχων δεν βρήκαν στόχο, ενώ οι Ευβοιώτες απείλησαν κυρίως στο 68’ με τον Νικολέτο και στο 81’ με τον Ηλιόπουλο, αλλά και στις δύο περιπτώσεις ο Παπαγιάννης επενέβη σωτήρια. Στο 82’ ο Ρήγας είχε δοκάρι σε κεφαλιά του Γκίκα, ενώ δύο λεπτά αργότερα είχε και δεύτερο δοκάρι σε κεφαλιά του Τσελεπή! Τον επίλογο στην ήττα του Ρήγα έγραψε στο 91’ το σουτ του Ηλιόπουλου μέσα από την περιοχή, αφού είχε αποφύγει τον Σπαθή, που διαμόρφωσε και το τελικό 1-3.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ- ΙΣΤΙΑΙΑ 1-3

Δημοτικό στάδιο Βελεστίνου

Σκόρερ: 20’ Σπαθής – 18’ Νικολέτος, 45’ Ανέστης, 91’ Ηλιόπουλος

Διαιτητής: Δημήτριος Κουφογιάννης (ΕΠΣ Φωκίδας)

Βοηθοί: Κανιούρας, Στεργιόπουλος (ΕΠΣ Καρδίτσας)

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: (Μπακάλης) Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Λάμπρου (74’ Τσελεπής), Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Κυπτίου, Χισάι, Καναβός (46’ Βουραζέρης), Γεωργατζής (46’ Γκίκας), Σέττος

ΙΣΤΙΑΙΑ: (Παπανικολάου) Μάλτζαρης, Μπουλγορίδης, Ανέσης, Λαμπρόπουλος, Πανάκης, Στασινόπουλος, Στεργίου (74’ Χαραλαμπίδης), Γεωργιάδης, Ιβιτς, Νικολέτος (86’ Φυσαράκης), Ηλιόπουλος (93’ Μακρής)

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου