ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κλείνουν ένα ένα τα κυανόλευκα κενά

κλείνουν-ένα-ένα-τα-κυανόλευκα-κενά-494539

Ραντεβού με δύο ποδοσφαιριστές από την Ελλάδα έχει σήμερα στην Αθήνα ο Στράτος Γιδόπουλος μαζί με τον τεχνικό της Νίκης Βόλου Χόρχε Μπάριος. Ο μεγαλομέτοχος των κυανόλευκων σιγά – σιγά σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία προχωρούν τις μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας και ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα να προγραμματιστεί η πρώτη της ομάδας.

Προχθές για τη Νίκη Βόλου διεξήχθησαν δοκιμές, με 38 ποδοσφαιριστές να βρίσκονται στο γήπεδο της Γλυφάδας και να περνάνε από το μικροσκόπιο τόσο του Χόρχε Μπάριος, όσο και του Τάκη Λουκανίδη, ο οποίος εκτελεί χρέη τεχνικού διευθυντή. Από αυτούς η κυανόλευκη τεχνική ηγεσία ξεχώρισε επτά ποδοσφαιριστές, μέσα στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Κροάτης επιθετικός Αντε Ντάνιτς. Από την παρουσία του 23χρονου ποδοσφαιριστή ο Ουρουγουανός τεχνικός έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και τα στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίσει είναι ότι μπορεί με την ίδια ευκολία να χειριστεί την μπάλα τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό. Έχει πολύ καλό κοντρόλ και σε ένα σχήμα 4-3-3 μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης. Μάλιστα πέρυσι είχε δοκιμαστεί τόσο στην Καβάλα από την ομώνυμη ομάδα, όσο και στην Λειβαδιά από τον Λεβαδειακό. Από εκεί και πέρα από τους υπόλοιπους έξι ποδοσφαιριστές το βέβαιο είναι πως θα αποκτηθούν τουλάχιστον οι τέσσερις από αυτούς, με τον Χόρχε Μπάριος να είναι ευχαριστημένος από όσα του έδειξαν. Μέσα στους 38 ποδοσφαιριστές βρέθηκαν και δύο Βούλγαροι οι οποίοι όμως παρά την καλή τους τεχνική κατάρτιση δεν ολοκλήρωναν τις απαιτήσεις στο όριο ηλικίας, μιας και ήταν πάνω από 25 ετών. Σήμερα στην Αθήνα θα βρεθεί ο Στράτος Γιδόπουλος, όπου μαζί με τον Χόρχε Μπάριος θα μιλήσουν με δύο Έλληνες ποδοσφαιριστές οι περιπτώσεις των οποίων μοιάζουν να είναι τελειωμένες και ίσως αυτοί να είναι οι Διγκόζης και Θεοδοσιάδης. Μετά τις συζητήσεις με τους δύο αυτούς ποδοσφαιριστές ο Χόρχε Μπάριος αναμένεται να έρθει στην Νέα Ιωνία ακόμη και αύριο, με την πρώτη συγκέντρωση της ομάδας να διεξάγεται ίσως και την Δευτέρα.

 

Προτάθηκαν δύο λάτιν

Ταυτόχρονα πέρα από τις περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που εξετάζονται από την εγχώρια αγορά στη Νίκη Βόλου έχουν προταθεί ακόμη δύο λάτιν ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα ο Ιταλοαργεντινός Λούκας Γκαιδού είναι η μία περίπτωση που αρέσει και από την άλλη έχει προταθεί και ο Παραγουανός Χοσέ Μαλδονάδο Ορτιγόσα. Ο Γκαιδού είναι γεννημένος το 1986 και έχει θητεία στην Χιμνάσια Λα Πλάτα της Αργεντινής. Η θέση του είναι αριστερό χαφ, ενώ μπορεί με την ίδια ευκολία να αγωνιστεί είτε ως αριστερός μπακ είτε ως αριστερό εξτρέμ, καλύπτοντας επί της ουσίας όλη την αριστερή πλευρά. Από την άλλη ο Ορτιγόσα με ύψος 1.85 εκ. αγωνίζεται ως επιτελικός μέσος, ενώ το ύψος του τον βοηθά να παίζει επίσης και ως επιθετικός υπό προϋποθέσεις. Ο Ορτιγόσα έχει γεννηθεί το 1990 και είναι κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου, κάτι που κάνει την περίπτωσή του ακόμη πιο ελκυστική. Ο Χόρχε Μπάριος έχει άποψη και για τους δύο ποδοσφαιριστές, μιας και τους έχει παρακολουθήσει να αγωνίζονται σε DVD, ενώ έχει και πάρα πολύ καλές συστάσεις. Βέβαια οι δύο ποδοσφαιριστές δεν έχουν κλείσει ακόμα στην Νίκη, μιας και αναμένονται στην Νέα Ιωνία και αφού περάσουν μία ή δυο προπονήσεις με την ομάδα και ικανοποιήσουν, τότε θα ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή τους.

 

Σε αναμονή για Τσάγγαρη

Ενα από τα ονόματα που ενδιαφέρουν την ομάδα της Νίκης Βόλου είναι και αυτό του Γιάννη Τσάγγαρη. Ο πρώην μέσος της Νίκης Βόλου αγωνίστηκε την τελευταία περίοδο με τη φανέλα της Αναγέννησης Καρδίτσας, από την οποία έχει αποχωρήσει καταθέτοντας προσφυγή. Στα χέρια του ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής έχει ακόμη δύο προτάσεις πέραν αυτής της Νίκης Βόλου. Εξελίξεις επί του θέματος αναμένονται σύντομα, μιας και ο χρόνος πιέζει. Παράλληλα σε συμφωνία με τη Νίκη Βόλου φέρεται να βρίσκεται ο Βαγγέλης Στουρνάρας, πρόταση για ανανέωση της συνεργασίας τους θα γίνει στους Ζαρίφη, Παπαϊωάννου και Καρακώστα, ενώ αμφίβολο το τι μέλλει γενέσθαι στις περιπτώσεις των Κουτσογιάννη, Γεωργιάδη, Σωτρίνη, Μοράλες, Γκινή, Ζάγκα, Κατσίβελου και Τάσσου. Τέλος την πόρτα της εξόδου έχουν δει οι Φλάμος και Ντακούρ.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου