ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ήρθε για τίτλους ο Μπουμσόνγκ στον ΠΑΟ

ήρθε-για-τίτλους-ο-μπουμσόνγκ-στον-παο-492921

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, ο οποίος δήλωσε χαρούμενος για τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Ήρθα για τίτλους. Δεν θέλω να πω ότι θα είμαι ο ηγέτης. Απλώς θα κάνω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα», τόνισε ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του τεχνικού του "τριφυλλιού".

«Είμαι χαρούμενος που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Τώρα είμαι παίκτης του και θέλω να παίξω και να κερδίσω τίτλους με την νέα μου ομάδα», τόνισε ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός, ο οποίος έκανε γνωστό ότι μίλησε με τους Σισέ και Γκοβού: «Το ξέρω ότι θα παίζουμε μαζί. Είμαι χαρούμενος που θα είμαστε συμπαίκτες», πρόσθεσε.

«Όταν παίζεις για τη Λιόν, δεν γίνεται να μην είσαι ικανοποιημένος και –στα αλήθεια- δεν θέλεις να φύγεις. Αλλά κι ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη ομάδα», δήλωσε ο Μπουμσόνγκ, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για τον νέο του προπονητή, τον Νίκο Νιόπλια…

«Ξέρω ότι είναι ένας από τους καλύτερους, ίσως ο καλύτερος στην Ελλάδα», τόνισε και συνέχισε: «Ο Παναθηναϊκός έχει υψηλούς στόχους στην Ευρώπη και αυτό είναι καλό. Εάν παίξουμε βάσει των δυνατοτήτων της ομάδας, τότε μπορούμε να πετύχουμε».

Ο Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν αμυντικό – ηγέτη. Στον Ζαν – Αλέν Μπουμσόνγκ έγινε ερώτηση για το κατά πόσο μπορεί αυτός να είναι ο ηγέτης που αναζητούσαν στο «τριφύλλι».

«Εγώ ξέρω ότι θα κάνω τα πάντα για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να πω ότι θα είμαι ο ηγέτης της άμυνας. Δεν θέλω να υποσχεθώ κάτι τέτοιο. Απλώς, αυτό που θέλω να πω στους οπαδούς μας, είναι ότι θα κάνω τα πάντα για τη νέα μου ομάδα», δήλωσε.

Ο Μπουμσόνγκ είπε ότι χρειάζεται λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί στην Ελλάδα, καθώς έχει να φέρει την οικογένειά του, να εγκατασταθούν στη χώρα και να βρει σχολείο για τα παιδιά του.

Τέλος, σχολίασε το κατά πόσο μπορεί μέσω του Παναθηναϊκού να επιστρέψει στην εθνική ομάδα της Γαλλίας, κάτι που πέτυχε και ο Σισέ… «Γιατί όχι. Θα είναι κάτι πολύ καλό», είπε.

Εγκώμια Νιόπλια από την ΟΥΕΦΑ

Ως τον άνθρωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περσινή καταπληκτική σεζόν του Τζιμπρίλ Σισέ χαρακτηρίζει τον Νίκο Νιόπλια η ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ σε αφιέρωμά της για τον προπονητή του Παναθηναϊκό.

Σε αυτό η ΟΥΕΦΑ κάνει λόγο μια εμβληματική φυσιογνωμία του ελληνικού ποδοσφαίρου που μεταμόρφωσε προς το καλύτερο την Εθνική ομάδα νέων και ελπίδων στις οποίες εργάσθηκε πριν αναλάβει τα ηνία του τριφυλλιού.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου