ΤΟΠΙΚΟ

«Γκάφα» ο Αλμυρός «γκάφα» και ο Πύρασος!

γκάφα-ο-αλμυρός-γκάφα-και-ο-πύρασο-521423

Νέο σκηνικό δημιουργείται στην Α΄ Κατηγορία ΕΠΣΘ από γκάφες εντός και έκτος αγωνιστικών χώρων αφού, ως γνωστό, ο Αλμυρός αν και κέρδισε τον Πύρασο, για διάστημα 6 λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε με έναν παίκτη κάτω των 21 ετών στην ενδεκάδα, που βεβαίως απαγορεύεται.

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ

Ο Πύρασος έκανε ένσταση, αλλά όχι όπως προβλέπεται από τον ΚΑΠ, και έτσι η ένσταση απορρίφθηκε πριν συζητηθεί, για να ακολουθήσει νέα ένσταση (με τη μορφή καταγγελίας) για το ίδιο παράπτωμα από τον Διαγόρα ο όποιος έχει άμεσο έννομο συμφέρον.

Χθες έγινε αρχικά γνωστό ότι απορρίφθηκε η ένσταση του Πυράσου κατά του κύρους του αγώνα με τον Γ.Σ. Αλμυρού, με το αιτιολογικό από την ΕΠΣΘ ότι δεν εστάλη με φαξ όπως προβλέπεται ξεκάθαρα στον ΚΑΠ! Σε σχετική ανακοίνωση του Πυράσου τονίζονται τα εξής: «Η ΕΠΣΘ ενημέρωσε την ομάδα μας ότι η ένσταση που κατέθεσε κατά του κύρους αγώνος της 21ης αγωνιστικής απορρίφθηκε, διότι δε διαβιβάστηκε και με φαξ. Η διοίκηση του Πυράσου, το πρωί της Δευτέρας, επικοινώνησε με τη γραμματεία της ΕΠΣΘ και της έγινε γνωστό ότι για την ένσταση θα έπρεπε να κατατεθεί το σχετικό κείμενο και το παράβολο των 300 ευρώ, χωρίς να γίνει καμία αναφορά για την υποχρεωτική επιστολή με φαξ. Σήμερα λάβαμε την απόφαση και σκοπεύουμε να υποβάλουμε έφεση. Παραθέτουμε τα σχετικά έγγραφα και τα συμπεράσματα δικά σας…».

Βέβαια ο Πύρασος πιάστηκε «αδιάβαστος», καθώς προχώρησε σε μια ένσταση έχοντας δίκαιο, αλλά όχι όπως θα έπρεπε, αφού διαβάζοντας τον ΚΑΠ που στο άρθρο 23, παρ.5 α) αναφέρει ξεκάθαρα: Οι ενστάσεις υποβάλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή ή με αποδεικτικό επίδοσης, μέσα σε δύο (2) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα που έγινε ο αγώνας, η οποία δεν υπολογίζεται. Όλες οι παραπάνω ενστάσεις, που αποστέλλονται στη διοργανώτρια με συστημένη επιστολή, διαβιβάζονται υποχρεωτικά, επί ποινής απαραδέκτου και μέσω FAX, εντός της παραπάνω προθεσμίας.

Η «γκάφα» του Πυράσου όμως δεν «γλιτώνει» τον ΓΣΑ, αφού ο Διαγόρας ήταν πιο προσεκτικός στην κατάθεση του ως τρίτος, και βάσει της παραγράφου 8 του άρθρου 23: «Τρίτο σωματείο δικαιούται να προχωρήσει σε καταγγελία, αποκλειστικά για αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε αγώνα, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών (3) ημερών από την τέλεσή του, με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι τούτο έχει άμεσο έννομο συμφέρον κατά το χρόνο άσκησης της καταγγελίας. Το συμφέρον του σωματείου περιοριστικά προσδιορίζεται στη διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος που μετέχει και έχει σχέση με το συγκεκριμένο σωματείο, κατά του οποίου στρέφεται η καταγγελία». Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣΘ θα συνεδριάσει την προσεχή Τρίτη 27/3 και θα αποφασίσει .

Κερδισμένη η Αγχίαλος

Στο μεταξύ, δεκτή έγινε ένσταση της Αγχιάλου για αντικανονική συμμετοχή νεαρού ποδοσφαιριστή της Αγίας Άννας στο μεταξύ τους ματς που είχε χαθεί.

Η Αγχίαλος, που έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα με -2, έκανε ένσταση γιατί ποδοσφαιριστής της Αγίας Άννας είχε αγωνιστεί την ίδια μέρα σε άλλο αγώνα (ακαδημιών), κάτι που απαγορεύεται, και έτσι κερδίζει το ματς που έχασε αλλά και τη 2η πάλι θέση στο πρωτάθλημα της Β΄ΕΠΣΘ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου