ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Απολαυστική και πάλι η ΑΕΚ

απολαυστική-και-πάλι-η-αεκ-494940

Η ΑΕΚ επικράτησε και στο δεύτερο φιλικό της παιχνίδι στο "Sydney Festival of Football". "Θύμα" της αυτή τη φορά ήταν η Μπλάκμπερν, της οποίας επικράτησε με 2-1. Η "Ένωση" παρότι αγωνίστηκε σε ένα αρκετά βαρύ αγωνιστικό χώρο, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, είχε εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας συνεχή αλληλοκάλυψη και σοβαρότητα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κάτι που ικανοποίησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς…

Ο Μπάγιεβιτς παρέταξε την ΑΕΚ και πάλι με 4-2-3-1, αλλά με πέντε αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα που αγωνίστηκε κόντρα στη Sydney FC. Την υπεράσπιση της εστίας του "δικεφάλου" ανέλαβε αυτή τη φορά ο Σάχα. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Μαϊστόροβιτς και Δέλας (αντί του Μανωλά), ενώ στα άκρα έπαιξαν στα δεξιά ο Γεωργέας (αντί του Γιάχιτς) και στα αριστερά έπαιξε ο Λαγός.

Το δίδυμο των αμυντικών μέσων συνέθεσαν ο Καφές με τον Μάκο (αντί του Γκέντσογλου), ενώ τη μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Σκόκο, Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Έντερ (αντί του Μπλάνκο).

"Εκρηκτικό ξεκίνημα

Η ΑΕΚ ξεκίνησε πιο δυνατά το ματς και άνοιξε το σκορ στο 21′, όταν ο Μπερνς έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Καφές με τακουνάκι τροφοδότησε τον Λυμπερόπουλο, ο οποίος την έδωσε στο Σκόκο. Ο Αργεντινός αφού πρώτα ελίχθηκε με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ρόμπινσον.

Τρία λεπτά αργότερα (24′), ο Λεονάρντο πήρε την μπάλα από τον Μπερνς και σέντραρε από τα δεξιά, με τον Λυμπερόπουλο να πιάνει μονοκόμματο σουτ, διπλασιάζοντας τα τέρματα της ελληνικής ομάδας.

Η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά ο Μπερνς και ο Λυμπερόπουλος δεν κατάφεραν να βρούνε "στόχο". Αντίθετα η αγγλική ομάδα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ στο 84′ με τον Φιλ Τζόουνς, αλλά τίποτα παραπάνω…

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ έκανε το ανεπίσημο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αγωνίστηκε στα 25′ περίπου τελευταία λεπτά και έδειξε ότι ξέρει καντάρια μπάλα. Δεν αναλώνεται σε άσκοπες ντρίμπλες, προωθεί τη μπάλα με τη μία και ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του. Ωστόσο δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμος από πλευράς φυσικής κατάστασης…

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Δέλλας, Γεωργέας (74′ Γιάχιτς), Λεονάρντο (68′ Ντιόπ), Μάκος, Λαγός (44′ Καράμπελας), Καφές, Μπερνς (73′ Έντερ), Σκόκο, Λυμπερόπουλος (85′ Μπλάνκο).

ΜΠΛΑΚΜΠΕΡΝ (Σαμ Αλαρντάις): Ρόμπινσον, Γιάκομπσεν, Ζιβέ (39′ Τζιμποντά), Χάνλεϊ, Τζόουνς, Ενζονζί (71′ Ντιούφ), Έμερτον (60′ Χόιλετ), Νταν (58′ Πέντερσεν), Ρόμπερτς, Aντριου, Όλσον (67′ Μόρις).

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου