ΑΘΛΗΤΙΚΑ

“Πράσινο” το ντέρμπι

πράσινο-το-ντέρμπι-526593

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού στο ντέρμπι «αιωνίων» που διεξήχθη στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Super League. Οι «πράσινοι» που κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πήραν τη νίκη με γκολ του Μάρκους Μπεργκ στο 15ο λεπτό.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έφτασε στην τελική επικράτηση, παρουσιάζοντας ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τους Πειραιώτες. Το «τριφύλλι» προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω και να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, παίζοντας με κοντινές μπαλιές, ενώ παράλληλα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τα άκρα του, γνωρίζοντας τις αδυναμίες του Ολυμπιακού.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Βασίλη Βούζα παρουσιάστηκε κατώτερη των προσδοκιών και ενδεικτικό είναι το στατιστικό που δείχνει πως ο Ολυμπιακός είχε μόλις μία τελική προσπάθεια με τον Καρίμ Ανδσαριφάρντ στο 14ο λεπτό. Από εκεί και πέρα, οι πρωτοπόροι του βαθμολογικού πίνακα της Super League έδειχναν ασύνδετοι σε όλες τις γραμμές, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν τους «πράσινους» και δεν κατάφεραν να βγάλουν στο γήπεδο την αποφασιστικότητα που χρειάζονται τα ντέρμπι.

Μάλιστα, κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» ήταν ο τερματοφύλακας Στέφανος Καπίνο, ο οποίος επενέβη σωστά σε αρκετές περιπτώσεις, εκτός από την φάση του γκολ, όπου αιφνιδιάστηκε από την προσπάθεια του Μπεργκ. Με αυτόν τον τρόπο ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι που έδωσε μακριά από το Καραϊσκάκη, καθώς έχουν προηγηθεί οι ήττες από τον ΠΑΟΚ και από την ΑΕΚ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου