ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το χρυσό που έγινε συνήθεια

το-χρυσό-που-έγινε-συνήθεια-493004

Το χρυσό έγινε συνήθεια για τη Βολιώτισσα Καλαμποκά, που μαζί με τη Γιαζιτζίδου
όπως πέρσι πέρσι έτσι και φέτος ήταν πρώτες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στη Λευκορωσία.
Με τρία συνολικά μετάλλια στις αποσκευές, εκ των οποίων δυο βολιώτικα, επέστρεψε η Εθνική μας ομάδα Κωπηλασίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές και αθλήτριες κάτω των 23 ετών που ολοκληρώθηκε στο Μπρεστ της Λευκορωσίας.
Δυο χρυσά και ένα χάλκινο ήταν ο απολογισμός της ελληνικής ομάδας, που πήγε με έξι πληρώματα στην κορυφαία διοργάνωση και είδε τα μισά να ανεβαίνουν στο βάθρο.
Κατέκτησε μάλιστα ένα περισσότερο από πέρυσι, δείχνοντας για μια ακόμη φορά τα σταθερά βήματα προόδου που κάνει εδώ και αρκετό καιρό η ελληνική κωπηλασία.
Πρώτες από ελληνικής πλευράς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν χρονικά η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και η Βολιώτισσα Τριανταφυλλιά Καλαμποκά, επαναλαμβάνοντας τον περσινό θρίαμβο στο διπλό σκιφ ελ. Βαρών, κατακτώντας ακόμη ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο.
Οι δυο Ελληνίδες τερμάτισαν σε 7.28.71, αφήνοντας στη 2η θέση το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας (7.30.95) και στην 3η αυτό της Γερμανίας (7.36.90).
Πρωτάρηδες αλλά ανίκητοι οι Παναγιώτης Μαγδάνης και Λευτέρης Κόνσολας, που στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές με χρόνο 6.42.78, αφήνοντας πίσω τη Βρετανία (6.44.29) και τη Δανία (6.45.21).
Ο επίσης αθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ -όπως και η Καλαμποκά- Στέργιος Παπαχρήστος, που πέρυσι είχε ανέβει στο πρώτο σκαλοπάτι, δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το βάθρο.
Έτσι, αν και μόνος στο σκιφ ανδρών, πήρε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 7.20.54, τερματίζοντας πίσω από το Γερμανό (7.08.08) και τον Αζέρο (7.13.11).
Υπήρχε και άλλη μια βολιώτικη παρουσία με τη Κωνσταντίνα Κουρκούμπα, που ήταν 4η στον Γ΄ τελικό του σκιφ γυναικών και 16η στη γενική.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου