ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η Μπεσίκτας πήρε ισοπαλία και το προβάδισμα από τον ΟΣΦΠ

η-μπεσίκτας-πήρε-ισοπαλία-και-το-προβά-536861

Με τον Βασίλη Βούζα υπηρεσιακό προπονητή, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Καμπιάσο στο 36’ απέναντι στην Μπεσίκτας, αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη. Στο 53’ ο Αμπουμπακάρ ισοφάρισε μετά από λάθος του Λεάλι και με το τελικό 1-1 στο γήπεδο Καραϊσκάκη για τη φάση των «16» του Europa League, η τουρκική ομάδα απέκτησε προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στην Κωνσταντινούπολη.

Με τον «κομμένο» από τον Μπέντο, Εστέμπαν Καμπιάσο, στο κέντρο του γηπέδου, ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά και παθιασμένα στο παιχνίδι. Παρ’ όλο που το ματς στο α’ ημίχρονο έδειχνε να είναι ισορροπημένο, στην ουσία οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να κρατήσουν τους κινδύνους μακριά από την περιοχή τους.

Είναι ενδεικτικό πως η τουρκική ομάδα δεν είχε ούτε μια φάση στο ενεργητικό της. Και παράλληλα, υπήρξαν δύο φορές που οι «ερυθρόλευκοι» έγιναν απειλητικοί, αλλά με τον Ελιουνούσι να μην μπορεί να τελειώσει αυτό που ξεκινούσε, όπως στο 19’, όταν ελίχθηκε και ξέφυγε μπροστά, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν αδύναμο.

Ο «κομμένος» από τον Μπέντο Καμπιάσο, ήταν αυτός που κοντρολάριζε όλο το ματς του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή, αλλά και αυτός που έβαλε «φωτιά» στο Καραϊσκάκη. Στο 36’ ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε δεξιά και ο Αργεντινός όρμησε προς την περιοχή. Ο Ιρανός του έβγαλε τη σέντρα και ο Καμπιάσο, όπως ήρθε από πίσω, με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ωστόσο στο β’ ημίχρονο άλλαξε το σκηνικό. Η Μπεσίκτας προειδοποίησε στο 49’ όταν ο Ταλίσκα έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ο Λεάλι ίσα που κατάφερε να διώξει την μπάλα κόρνερ.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός έχασε την ευκαιρία να κάνει το 2-0, με την κεφαλιά του Μποτία να φεύγει δίπλα από το δοκάρι και στο 53’ ήρθε η ισοφάριση, με τον Λεάλι -αντί να διώξει- να στέλνει την μπάλα στον Αμπουμπακάρ κι αυτός με σουτ να τη στέλνει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά αργότερα ο Κουαρέσμα βρέθηκε απέναντι από τον Ιταλό τερματοφύλακα, αυτός απέκρουσε αρχικά, ο Μπάμπελ πλάσαρε και ο Ρέτσος έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Στο 64’ ο Μποτία αναγκάστηκε να αποχωρήσει λόγω τραυματισμού και στο 70’ έφυγε και ο κορυφαίος μέχρι εκείνη τη στιγμή Καμπιάσο. Μοιραία έπεσε ο ρυθμός της ελληνικής ομάδας, που δεν κατάφερε στη συνέχεια κάτι περισσότερο από το να κρατήσει το 1-1. Αυτό το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η Μπεσίκτας της δίνει το αβαντάζ για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ντάνι Μακέλι (Ολλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Αρασλάν, Γκιονούλ, Μαρτσέλο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βασίλης Βούζας): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Μποτία (64’ Ντα Κόστα), Ρέτσος, Καμπιάσο (70’ Μάρτινς), Ρομαό, Μανθάτης, Ελιουνούσι, Φορτούνης (73’ Μάριν), Ανσαριφάρντ.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (Σενιόλ Γιουνές): Φάμπρι, Μαρτσέλο, Γκιονούλ, Τόσιτς, Αντριάνο, Χάτσινσον, Αρσλάν (46’ Οζιακούπ), Ταλίσκα (92’ Ίνλερ), Μπάμπελ, Κουαρέσμα, Αμπουμπακάρ (82’ Τοσούν).

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των πρώτων αναμετρήσεων της φάσης των «16» του Europa League:

ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)-Αντερλεχτ (Βέλγιο) 0-1
Σκόρερ:
29’ Στάνσιου

Ροστόφ (Ρωσία)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) 1-1
Σκόρερ:
53’ Μπουυκάροφ – 35’ Μχιταριάν

Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 2-1
Σκόρερ:
1’ Φαλκ, 60’ Κορνέλιους – 32’ Ντόλμπεργκ

Θέλτα (Ισπανία)-Κράσνονταρ (Ρωσία) 2-1
Σκόρερ:
50’ Βας, 90’ Μποβέ – 56’ Κλάεσον

Σάλκε (Γερμανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία) 1-1
Σκόρερ:
25’ Μπουργκστάλερ – 15’ Χόφμαν

Λιόν (Γαλλία)-Ρόμα (Ιταλία) 4-2
Σκόρερ:
8’ Ντιακαμπί, 47’ Τολισό, 74’ Φεκίρ, 90’+2 Λακαζέτ – 20’ Σάλαϊ, 33’ Φάζιο

Ολυμπιακός (Ελλάδα)-Μπεσίκτας (Τουρκία) 1-1
Σκόρερ:
36’ Καμπιάσο – 53’ Αμπουμπακάρ

Γάνδη (Βέλγιο)-Γκενκ (Βέλγιο) 2-5
Σκόρερ: 27’ Καλού, 61’ Κουλιμπαλί – 21’ Μαλινόφσκι, 33’ Κόλεϊ, 41’,72’ Σαμάτα, 45’+2 Ουρόνεν

*Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 16/3.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
(13 και 20 Απριλίου 2017)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
(4 και 11 Μαΐου 2017)

ΤΕΛΙΚΟΣ
24 Μαΐου 2017 στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου